Selamünaleyküm hocam. Şanlıurfa�da sıfırdan 100 büyük başlık TKDK destekli hiç bilmediğim süt üretim çiftliği kurma İşine giriştim bu genç yaşımda fakat herkes yem konusunda çok büyük sorunlar yaşayacağımı gelen sütün yem parasını kurtarmayacağını söyleyip duruyor. Benim sormak istediğim bu holstein cinsi inekler ne tür yem yer bu yemlerin ismi nedir ne değildir ve bu yiyeceği yemler baz alınarak benim bir inek için günlük masrafımla-kazancım ne olur ? Sana zahmet yardımcı olursan sevinirim.
Alıntı yapmayı denedim fakat bilmediğimden normal mesaj olarak sisteme düştü sanırsam k.bakmayın.
inekler kuru dönemde farklı laktasyon dönemimde farklı beslenir.
şahsi tavsiyem besleme konusunda ilk önce bölgede aktif popüler veteriner kim onunla bir görüşün derim çünkü bir çok hastalıkta sana ilk soracağı bu hayvana ne veriyon olacaktır.
senin yem rasyonunu bölgede bulabildiğim kaba yemler belirleyecek.
yonca mısır sılajı çayırotu regras yulaf çayıra biçilmiş.
hatta ayçiçeği veya pamuk küspesi arpa küspeside olsa olur bunları yakın çevreden neler var ilk bunları öğren.
piyasadan neler buluyon ona göre sana yem için rasyon hazırlarlar derler işte 19 protein vs süt yemi besi yemi döneme göre yazarlar.
yem firmalarıda rasyon maliyet çıkartır ama onlar full yemi fazla satma derdinde olur.
bu işlerin içinden ön ayak olacak hiçmi eşdost akraba yok.
burada on hayvancı maliyet hesaplasın on farklı sonuç çıkar bu sonuçlarla yüz hayvan seni üzer.