5085M JOHN DEERE Vites karmaşası , PRO JD ciler bir bakın lütfen.

Ynt: 5085M JOHN DEERE Vites karmaşası , PRO JD ciler bir bakın lütfen.

gölge84 link=topic=61472.msg687218#msg687218 date=1358413955' Alıntı:
arkadaşlar verdiğim numara benim numaram ben jd almadan önce burda yazılanları okusaydım vallahi almazdım arayın konuşalım ben aldığım motordan iyice korktum ben hidrolik sorunu yaşamadım benim sorunum başka çekişi iyi fakat motorda öyle bi sorun varki sert bi yere gelince bayılıyo motorda can yok bizim 188 lik vardı çekemesede zorlandığı zaman pulluğu batırdınmı iyice yeri deşer motor bayılmazdı eğer jd de motorun canı kesiliyo bi de düz yolda giderken motor bi acayip gidiyo topalmış gibi sağa sola beşik gibi sallanıyo..mesela pistonlu ekermak mibzerle tohum ekerken dönüm başında dönerken pistona bi at motor devrini almasın yine bayılıyo skv kolunu çok basılı tutuyorsun dediler yanlarında denedim o zaman inandılar. hidrolik pompası hema nın türk malı dişli pompa şanzumana bağlı ondan bayılıyormuş...bazılarıda demiş alman malı al diye 5R lerde de defransiyel kilidi sorunu var her modelinde ayrı bi sorun 6030 serilerindede pompa sorunu var sürekli arıza veriyo tek sebebi tandem dişli pompa oluşu...inanmayan araştırsın new holland alacaktık 4 litre yakıyo erkunt 90 lüks de aynı en iyisi eski traktörden vaz geçmeyin yoksa benim gibi kapı kapı arar durursunuz...
6030 kullananlarda hıc pompa sıkıntısı gormedım ben...

arkadaşlar verdiğim numara benim numaram ben jd almadan önce burda yazılanları okusaydım vallahi almazdım arayın konuşalım ben aldığım motordan iyice korktum ben hidrolik sorunu yaşamadım benim sorunum başka çekişi iyi fakat motorda öyle bi sorun varki sert bi yere gelince bayılıyo motorda can yok bizim 188 lik vardı çekemesede zorlandığı zaman pulluğu batırdınmı iyice yeri deşer motor bayılmazdı eğer jd de motorun canı kesiliyo bi de düz yolda giderken motor bi acayip gidiyo topalmış gibi sağa sola beşik gibi sallanıyo..mesela pistonlu ekermak mibzerle tohum ekerken dönüm başında dönerken pistona bi at motor devrini almasın yine bayılıyo skv kolunu çok basılı tutuyorsun dediler yanlarında denedim o zaman inandılar. hidrolik pompası hema nın türk malı dişli pompa şanzumana bağlı ondan bayılıyormuş...bazılarıda demiş alman malı al diye 5R lerde de defransiyel kilidi sorunu var her modelinde ayrı bi sorun 6030 serilerindede pompa sorunu var sürekli arıza veriyo tek sebebi tandem dişli pompa oluşu...inanmayan araştırsın new holland alacaktık 4 litre yakıyo erkunt 90 lüks de aynı en iyisi eski traktörden vaz geçmeyin yoksa benim gibi kapı kapı arar durursunuz...

Dediğin problemlerin hepsi var bende. Bu motorun zorlamaması zaten adamı fıtık ediyor. Az bi zorla şöyle yok PUFF istop...

içinden geçenlerde aydından bi arkadaş aradı jd nin pompasını tamir eden bi usta varmış o yapıyormuş en iyi bakalım garantisi bitmeden ona baktıracağım nasıl işse buda sıfır motor al pompa yaptır...rezilliğin danizkası nereye başvuru yyapacağımı bilmiyorum bu motoru devlet eliyle halletmem lazım amerika bizi ortadoğuda ki 3 dünya ülkesi ile karıştırıyo bulgaristana bile alman yapımı m serileri gelirken buraya meksika ve hindistan yapımı jd ler yolluyo motorun olmassa olmazı şanzuman ve hidroliğinden çalarak piyasada ucuz motorla tutunmaya çalışıyo

arkadaş işte gelin birlik olalım eğer sorun sadece bizle alakalı değilse bu sorunu iletmemiz lazım ki sorun çözülsün yoksa servise kalırsak işin yaş

3 tane 6030 var asıl sorun şöyle ben kısaca anlattım pompaya giren yağ hortumu basınçdan dolayı patlıyo tam kabinin altında iğne deliği gibi belli bi süre sonra ses gelmeye başlıyo sen farkedemiyorsun ve sonunda pompa yanıyo hema malı ben şahidim buna ama çekişi felan diyecek yok birde motorun gövde boyası berbat azıcık bi darbede kırılıyo ve paslanıyo..sedece konfora önem veriyorlar

manas link=topic=61472.msg686780#msg686780 date=1358349137' Alıntı:
gölge 84 uye oluyor baska hıcbıryere gırmeden bu konuya yorum yapıyor ınanayımmı sımdı
hatalıyım dıyen arkadas kotuledın kotuledın sana satayım dedınde ıkı kare resım koymadın sanamı ınanayım şimdi hodrı meydan
abi şu arkadaşlar 2 kare foto koysun video koysun yerden yere vurdular motoru ya daha geçen jd servsinde 3000 saatte 5105m gordum surene sordum konfor çekiş 10 numara hiç bir sıkıntı vermedi şükür dedi toksitoz var uye (HALİL BERKAY)ona sordum idare eder sıkıntı vermedi dedi.valla abi arkadaşlar video sorunları ile ilgili birkaç foto koysa güzel olur hatalıyım kardeşim bir bilgilerini doldur şehirini yaşını seni daha iyi tanıyalım ki ona göre mesaj laşalım saygılar..

eyup reis33 link=topic=61472.msg687240#msg687240 date=1358415967' Alıntı:
abi şu arkadaşlar 2 kare foto koysun video koysun yerden yere vurdular motoru ya daha geçen jd servsinde 3000 saatte 5105m gordum surene sordum konfor çekiş 10 numara hiç bir sıkıntı vermedi şükür dedi toksitoz var uye (HALİL BERKAY)ona sordum idare eder sıkıntı vermedi dedi.valla abi arkadaşlar video sorunları ile ilgili birkaç foto koysa güzel olur hatalıyım kardeşim bir bilgilerini doldur şehirini yaşını seni daha iyi tanıyalım ki ona göre mesaj laşalım saygılar..
bende ısrarcı oldum cunku yorumlar ınandırıcı gelmedı bana

gölge84 link=topic=61472.msg687232#msg687232 date=1358415476' Alıntı:
içinden geçenlerde aydından bi arkadaş aradı jd nin pompasını tamir eden bi usta varmış o yapıyormuş en iyi bakalım garantisi bitmeden ona baktıracağım nasıl işse buda sıfır motor al pompa yaptır...rezilliğin danizkası nereye başvuru yyapacağımı bilmiyorum bu motoru devlet eliyle halletmem lazım amerika bizi ortadoğuda ki 3 dünya ülkesi ile karıştırıyo bulgaristana bile alman yapımı m serileri gelirken buraya meksika ve hindistan yapımı jd ler yolluyo motorun olmassa olmazı şanzuman ve hidroliğinden çalarak piyasada ucuz motorla tutunmaya çalışıyo

arkadaş işte gelin birlik olalım eğer sorun sadece bizle alakalı değilse bu sorunu iletmemiz lazım ki sorun çözülsün yoksa servise kalırsak işin yaş

3 tane 6030 var asıl sorun şöyle ben kısaca anlattım pompaya giren yağ hortumu basınçdan dolayı patlıyo tam kabinin altında iğne deliği gibi belli bi süre sonra ses gelmeye başlıyo sen farkedemiyorsun ve sonunda pompa yanıyo hema malı ben şahidim buna ama çekişi felan diyecek yok birde motorun gövde boyası berbat azıcık bi darbede kırılıyo ve paslanıyo..sedece konfora önem veriyorlar
ya bizim koyde var adamlar 6000 saate getrdi john deereyi tık yok pompasında flan...ülkemize kalitelisinide getiriyolar..yeterkı sen paradan haber ver.adamlar parasına gore traktor yapıo..bizim vatandasımız traktoru alırken arastırmadan alıyo..bızde john deere aldık ama ben bu m serileri çok arastırdım sahıplerıyle knustum.alırkende ona gore karar verdık..

yaw hatalıyım ve gölge 84 adlı üye arkadaslar makinayı yerden yere vurdunuzda bi kare resim yada ufak bi video koyunda bizde görelim sizdeki şu cekmeyen JD yaw konusmayla numara vermeyle olmuyo koyun videosunu bide biz görelim nası cekmiyo adam yeni üye oluyo hiçbiyere slm vermeden bu konuya yorum yapıyo makinayı kararıyo :S :S :S :S :S

aganınoglu link=topic=61472.msg687387#msg687387 date=1358435962' Alıntı:
yaw hatalıyım ve gölge 84 adlı üye arkadaslar makinayı yerden yere vurdunuzda bi kare resim yada ufak bi video koyunda bizde görelim sizdeki şu cekmeyen JD yaw konusmayla numara vermeyle olmuyo koyun videosunu bide biz görelim nası cekmiyo adam yeni üye oluyo hiçbiyere slm vermeden bu konuya yorum yapıyo makinayı kararıyo :S :S :S :S :S
:) Sizin ki en sorunsuz olanı galiba, bir anlam veremedim bu insanlara. 5085 M yi beyenmeyeni de gördük ya, artık gam yemem.

arkadaşlar bizde de john deere 5095m var. 5 ay önce aldık. traktörün konforu gayrt güzel ama çekişinden ve yakıtından memnun kalmadık. traktör çok bayılma yapıyor. bu sorun genel mi anlamadım bundan önceki traktörüm newholland td85 ti aynı ekipmanları 5095m td85 kadar çekemiyor. yakıtı deseniz fazla ne olacak böyle anlamadım

umutyolculuk link=topic=61472.msg687419#msg687419 date=1358438392' Alıntı:
arkadaşlar bizde de john deere 5095m var. 5 ay önce aldık. traktörün konforu gayrt güzel ama çekişinden ve yakıtından memnun kalmadık. traktör çok bayılma yapıyor. bu sorun genel mi anlamadım bundan önceki traktörüm newholland td85 ti aynı ekipmanları 5095m td85 kadar çekemiyor. yakıtı deseniz fazla ne olacak böyle anlamadım

Arkadaşlar, Ateş olmayan yerden duman çıkmazmış. Anlaşılıyor ki, bu dumanın yoğunluğu traktörü alan kişilerin beklentilerine göre değişmekte. Tabiki de, bu iş sadece jd ye özel bir durumdur da demek doğru olmaz. Her marka için bu gibi bir durumun ihtimal dahilinde olması da gayet doğal... Olmaması gereken jd gibi bir markanın sıfır traktörünün mazot pompasının sökülüp ayar yapılmaya uğraşılması. Bu traktörle ilk karşılaşmam iki yıl öncesi Karaevli fuarında olmuştu. Reyon ziyaretimiz esnasında oradaki bir kullanıcının sorunlarını da dinleme fırsatım oldu. Traktörde problem yaşayan arkadaşlarınkilerden pek farklı olaylar anlatılmamıştı, özellikle de fazla yakıt olayından bahsedilmişti. Daha önceki yorumlarımda da belirtmiştim, Amerikan denen bu traktörlerin de tıptı e serilerinde olduğu gibi aktarma organları Çin üretimi. Alman serileri ile mukayese etmemek lazım, verilen paranın karşılığı olan pek çok jd serisi var, buna verilen paranın karşılığı da bu.

benımde
768 link=topic=61472.msg687454#msg687454 date=1358440188' Alıntı:
Arkadaşlar, Ateş olmayan yerden duman çıkmazmış. Anlaşılıyor ki, bu dumanın yoğunluğu traktörü alan kişilerin beklentilerine göre değişmekte. Tabiki de, bu iş sadece jd ye özel bir durumdur da demek doğru olmaz. Her marka için bu gibi bir durumun ihtimal dahilinde olması da gayet doğal... Olmaması gereken jd gibi bir markanın sıfır traktörünün mazot pompasının sökülüp ayar yapılmaya uğraşılması. Bu traktörle ilk karşılaşmam iki yıl öncesi Karaevli fuarında olmuştu. Reyon ziyaretimiz esnasında oradaki bir kullanıcının sorunlarını da dinleme fırsatım oldu. Traktörde problem yaşayan arkadaşlarınkilerden pek farklı olaylar anlatılmamıştı, özellikle de fazla yakıt olayından bahsedilmişti. Daha önceki yorumlarımda da belirtmiştim, Amerikan denen bu traktörlerin de tıptı e serilerinde olduğu gibi aktarma organları Çin üretimi. Alman serileri ile mukayese etmemek lazım, verilen paranın karşılığı olan pek çok jd serisi var, buna verilen paranın karşılığı da bu.
m serısı traktorum var fotolarınıda koydum kac sefer forma yakıtındanda sıkayetcı oldum egrıye egrı dogruya dogru ama ben nereden bılecegım adamın elınde 5085 oldugunu kac kere tekrarladım foto koy dıye yok be adam komsununkı olsada koy ıkı kare
cekısınde fln sıkıntı yok kaldırma kapasıtesı gercekten dusuk 2800kg yakıtı bıraz fazla ama konforu kullanımı cok ıyı cekısıde guzel baılma ayılma gormedım 2011 nısanından berı kullanıyorum ha bende almanda var tatını vermez ayrı

aganınoglu link=topic=61472.msg687387#msg687387 date=1358435962' Alıntı:

Sezon açılsın bolbol ekleyeceğim.

her markanın bi eksi vardır alma kardeşim
bana boş konuşuyosun geliyo

Hataliyim link=topic=61472.msg687487#msg687487 date=1358443372' Alıntı:
Sezon açılsın bolbol ekleyeceğim.
kardesim sezon sezon diyon ne sezonu bu acaba :S birde bu traktor senin degilmi evinin altindaki traktoru cekmek cok zor olmasa gerek :S birde kendini bir tanitsan iyi edersin yas olmasa bile sehir koy vs vs daha bilgilarin eksik.saygilar

2012 Model sıfır Hidromek kazıcı yükleyici aldık. Özellikle Perkins değil de özellikle JD motorlu olan 102B serisini tercih ettik. Motor JD ve 99 BG ancak sıfır makinede bayılma sorunu vardı.

Şöyleki 15 kamyon yerine 10 kamyon dolduruyorsun veya zorlanınca bayılıp duruyor. Telefonlar-yazışmalar en son Ankara ' ya/Merkeze fabrikaya gittim;

2012 tüm JD motorlularda (2.500 adet civarı yurtiçi-dışı satılmış) aynı-benzer sorunlar var. Almaktan vazgeçen-satanlar da çok... Bu arada Hidromek yerli gururumuz 50-70 ülkeye iş makinası satıyor. Bu olay firmanın en acil gündemiymiş aylardır...

Allah ' tan Hidromek malının arkasında durdu ve tüm makinelerin motor kısmını ücretsiz elden geçirdi. Yaklaşık 10 bin TL ' lik parçayı değiştirdi. Şimdi bayılma kalmadı, yakıt azaldı ama makine seriliğini biraz kaybetti, JD ' den de soğuduk... Seneye üste para verip Perkins motorlu 102S ' le değiştirmeyi planlıyoruz.

Bahara kepçe, forklift takabileceğimiz 90 BG civarı traktör düşünüyoruz; Zetor, Mahindra ve Kubota arasında dolanıyoruz... Niye? 3 ' ü de tüm parçalarını kendi üretiyor. JD de öyleydi ama ne yazık ki eski güvenimiz kalmadı...

bizim komşunun 6320 var daha arızasını duymadım traktorude hor kullanan birisi. yazıları okuyunca john deere traktor değilde arıza makinası olduğunu sanıcam

kangalli link=topic=61472.msg687599#msg687599 date=1358454226' Alıntı:
bizim komşunun 6320 var daha arızasını duymadım traktorude hor kullanan birisi. yazıları okuyunca john deere traktor değilde arıza makinası olduğunu sanıcam
5r ve 6000 serılerınden memnun olmayan yok 5m 5e ve 5003 gıbı serılerde memnun olmayan bı kısım uye cıkıyor .

Can arkadaşında 6320 7000 saati geçmiş sorun olarak hiç birşey görmedim çokta kullandım bide 5625 vardı o bu sene gitti debriyaj canımıza yetti yerine 5085m hilo lu geldi 2 tane daha 5085m var biri tek traktör biri ara traktör olarak kullanıyor adamın şikayeti sadece 6430 preminyum var ondan çok yakıyor diyo hatta ekinleri preminyum la ekiyo...

ertac sahın link=topic=61472.msg687601#msg687601 date=1358454513' Alıntı:
5r ve 6000 serılerınden memnun olmayan yok 5m 5e ve 5003 gıbı serılerde memnun olmayan bı kısım uye cıkıyor .
ertac bey evet ama sacede bir kisim.onlarinda cogu karalamak icin ben forumda en az 10 tane uye ismi verebilirim 5003 serisi icin saygilar,ve selamlar...

hasanfuat link=topic=61472.msg683527#msg683527 date=1357854697' Alıntı:
arka hidrolik ceki kollarının hareket hızı kabin içindeki ayar kolunun arkaya bakan kısmında kapağın altındadır tospa tavsan simgesi olan

sende bizi yanlış anlama sana inanmıyor değiliz ama bu traktör bizde de var vitesleri anlattıgın gibi dengesiz değil 3x3 vites jd iş yaparken sanjımandan dolayı cekmiyo demek yanlış olur senin sorunun çekişle halakalı

çekişte pompadan ibaret demek değil

forumdan bi arkadaşın erkunt aynı modellere göre az cekip cok yakıyodu enjektör arızası cıkmış

sakın bi şekilde derdini iyi anlatıp sırasıyla adım adım arızayı aramak gerek

vallaha dednizde aklima geldi bizim koyun icine parke dosuyen insaat firmasinda 3? adet kepce 1adet eksravator var

kepceler JCB HİDROMEK (JD) HİDROMEK (PERKİNS)

sahibide aile dostumuz. sordum mustafa abiye abi dedim sen ikisinide calistiryorsun hangi si daha cok cekiyor ve yakitta az yakiyor dedim bana dedigi cevap su jd motorlu olani perkinsten daha iyi dediyakitt ve guc acisindan suana kadar sorun vermedi dedi..tabi sonucta kul yapisi elbet hata verecekler saygilar...