5li karışım yem bitkisi

Arkadaşlar merhaba internette dolanan karışım yem bitkilerinden eken var mı aranızda yeşile biçip balya yapmak için soruyorum. Ortalama verimi nedir küçük balya şeklinde 16 dönüm(1000m²) tarlaya ekeceğim yaklaşık 80 90 bin tl maliyet tutuyor o yüzden boşa gitsin istemiyorum. Ekim zamanı biçim zamanı Ekim kg si vs bilen varsa Bi yardımcı olursa sevinirim yer tokat. Satan firma satmak için herşeyi güzel olarak söylüyor firmadan öğrendiklerime güvenmek istemiyorum.

Bölgemizde (Aksaray) uygulamalar;
- Ekim zamanı: 10. ay içinde
- Ekim normu: 15 kg/dekar (1000 m2)
- Taban gübre: 10 kg DAP (18/46)/dekar
- N Gübre: yok. Baklagillerden dolayı atılması gerekmez

Sonbaharda çıkış sulaması ve ilkbaharda 1-2 sulama gerekebilir (Hava şartlarına bağlı)

Hasat: Fiğ ve bezelyenin çiçek döneminde (yüksek protein ve sindirilebilirlik - kendi hayvanlarınıza verecek iseniz.
Verim: 2000 -2500 kg/dekar -soldurulmuş silaj olarak, 650-800 kg/dekar - kuru ot olarak (Kuruması uzun (10-12 gün) sürüyor. Yağışa kaptırırsanız mahsülü çöpe atabilirsiniz)

Bölgemizde (Aksaray) uygulamalar;
- Ekim zamanı: 10. ay içinde
- Ekim normu: 15 kg/dekar (1000 m2)
- Taban gübre: 10 kg DAP (18/46)/dekar
- N Gübre: yok. Baklagillerden dolayı atılması gerekmez

Sonbaharda çıkış sulaması ve ilkbaharda 1-2 sulama gerekebilir (Hava şartlarına bağlı)

Hasat: Fiğ ve bezelyenin çiçek döneminde (yüksek protein ve sindirilebilirlik - kendi hayvanlarınıza verecek iseniz.
Verim: 2000 -2500 kg/dekar -soldurulmuş silaj olarak, 650-800 kg/dekar - kuru ot olarak (Kuruması uzun (10-12 gün) sürüyor. Yağışa kaptırırsanız mahsülü çöpe atabilirsiniz)
12 gün çok uzun bir süre sıkmalı ile de mi 12 gün sürer? 12 günde yağış yememe ihtimali yok mayıs ayında

Bölgemizde genelde büyük sıkmalı makinalar ile biçim yapılır. Karışımdaki yulaf/tritikale/buğday geç kuruyor.

Korkulu rüyalar görmek istemiyor iseniz, soldurulmuş silaj yaptırabilirsiniz. Bu kapsamda doğru silaj inokulantının kullanımı çok önemli.

Bölgemizde genelde büyük sıkmalı makinalar ile biçim yapılır. Karışımdaki yulaf/tritikale/buğday geç kuruyor.

Korkulu rüyalar görmek istemiyor iseniz, soldurulmuş silaj yaptırabilirsiniz. Bu kapsamda doğru silaj inokulantının kullanımı çok önemli.
Soldurulmuş silajı yapacak makine yok buralarda silaj makinelerinde pick up kullanımı sıfır. Bölgede ot silajı yapan bile yoktur sanmıyorum.