Ynt: 6000 zeytin ağacı kesildi ve sonra yürütmeyi durdurma kararı çıktı..
aslında bende zeytincilikle ugraşıyorum ve bu konuyu ilk gün gördüm fakat nedendir bilmem içime bir kurt düştü yorum yazmadım aslında yapı itibariyle çokda sert tepki msjı yazardım normalde
iyikide yazmamışım

geçmişte bulundugum ilin bazı mevkilerinden otoyol geçecek diye otoyolun geçecegi yerlere o mevkilerde arazisi olan uyanıklar zeytin dikip yetiştirip ilerleyen yıllarda yüksek bedelle devlete satmıştı tabi bunların oldugu yıllar çok eski turgut özal dönemi falan 1 liralık arazi zeytin dikilip zeytinler 3-4 yaşına gelince oluyor 10 lira

büyüklerimiz bunları hep anlatırdı filanca köylüler böyle yapmış derlerdi
malum agaçlar arasında en kıymetli agaçlardandır zeytin
hatta bunu espiriyle anlatmak gerekirse devlet memurunun dügmesini koparmak 6 aydan başlar deriz ya zeytininde dalını koparmak böyledir
neyse gelelim sadede
biraz önce internette bir paylaşım gördüm okudum birazda araştırdım
ve malesef bu paylaşımdaki iddaaların dogru oldugunu üzülerek gördüm
hiç yorum yapmadan direk kopyala yapıştır yapıyorum aşagıya
bir yazı ve yazıyı destekleyen bir filmden kısa bir kesit var
buyrun
Murat Ide
3 saat · İstanbul · Düzenlendi ·
Baştan söyleyeyim; HİÇ KİMSE KUSURA BAKMASIN..
Soma-Yırca ' daki ZEYTİNLİĞE şimdi gözyaşı dökerim ben.. Çünkü anlıyoruz ki;
AÇ GÖZLÜ BİR KAPİTALİSTLE, ONUN YATIRIMINDAN NE KOPARIRIZ DİYEN kurnaz KÖYLÜLER TATLI TATLI ANLAŞMIŞ ZAMANINDA..
Şirket ARAZİ ALACAĞIZ demiş, köylü 'ALLAAAAH YAŞADIK' deyip el ovuşturmuş.. Dikkat buyrun ZEYTİNLİK KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL..
Şirket 15 parsel almak isteyince de kıyamet kopmuş, köylüler 'YA HEPSİNİ AL YA DA BİZ DE SATMIYORUZ' demiş..
Tıpkı o filmdeki gibi.. Bugün ZEYTİNLİK diye ağlaşan o uyanık köylü, meğer hepsini satamadı diye arıza çıkarmış.. Yani 6 bin değil belki de 40 bin ZEYTİN AĞACINI aç gözlülükle kurban etmeye EVET demiş bu işin başında..
Dedim ya o filmdeki gibi..
ZEYTİNLİK BENİM UMURUMDA.. AMA BU GECE, MUHTARIN SÖZLERİNDEN DE ANLIYORUZ Kİ, YIRCALILARIN DEĞİL, SADECE BİZİM UMURUMUZDA..Zeytinliğin sadece 15 parselini alırım diyen patron kurnazlığıyla,
Zeytinliğin tamamını satamadığı için şirketle yaptığı protokolü reddeden köylü kurnazlığı var karşımızda.. Kurnazlığın bedeliniyse MEMLEKETİN TOPRAĞI ÖDÜYOR, ZEYTİNİ ÖDÜYOR.. Eee köylüyü bu pazarlığı yapacak hale getirenin hiç mi günahı yok.. Var, var da el ovuşturan uyanıklığın ardından bugün ZEYTİNLİK DİYE AĞLAŞAN yüzsüzlüğün hiç günahı yok mu? Var.. Hem de ne var.. Gerisi laf..
Bugün toprağını satan yarın götünü satar..