Ynt: 80-66 ile servet4wd
Bu perkinsin çakması da mı oluyormuş ki landinidekiler orjinal perkinsmiş?

Landini ' deki 1104C-44T serisi motorların da gövdeleri ve kapakları Erkunt ' tan gidiyor İngiltere ' ye. Ayrıca Erkuntlardaki 1103c-33t serisi motorlardan tek farkı +1 silindire sahip olması, geri kalan herşeyi aynı bu serinin. 105x127 ebatında silindirlerden oluşmakta. Bir silindirin hacmi 1100cc.
Bu 5000 saatlik alıştırma ise gerçeklik dışı. Tamamen yeniden tasarlanmış olan bir motor bile sadece 250 ila 2000 saat arasında test edilir ki bu da sadece 1 kez yapılır, hatta bu testlerin çoğu müşterisi olan firmaların araçları üzerinde yapılır, yani doğrudan perkins tarafından yapılmaz. Seri üretimde ise alıştırma evresi vs. yapılmaz, hele hele 5000 saatlik bir alıştırma imkansızdır, bunun maliyeti motor maliyetinden fazlaya patlar.
Landini ' ler gerçekten güzel traktörler, Mccormickler de öyle, zaten aynı gruba dahiller, belki de aynı fabrikalarda üretiliyorlardır. Fakat bizim köydeki bütün landiniler 2 yıl içinde baskı-balataları bitirdiler, şu an ikinci kez değiştirenler dahi var. Bu problem dışında herhangi bir sorun duymadım.
ali_kockaya link=topic=25658.msg212157#msg212157 date=1252271372' Alıntı:
erkunt servet landini powerfarm75 ten çok yakar dersem bilip bilmeden sallamış olurum.ama servette perkinsin 3,3 litrelik bir motoru var.gerçi bütün erkuntlar aynı silindir hacminde.landini ise perkisin 4,4 litrelik bir versiyonunu kullanıyor.landini traktörü olan arkadaşım;bu traktörün motoru orjinal ingiliz perkins,silindirlerde gömlek yok,motor traktöre takılmadan 5000 saat alıştırma evresinden geçiyor,gibi laflar etsede ben temkinli yaklaşıyorum.