8095 4WD Sorunu

Selamunaleyküm değerli trakkulüp sakinleri,
Traktör sanki devamlı 4 çekerde gibi çalışıyor düğmesi kapalı olsa bile ön lastikler de patinaj yapıyor asfalt yolda pek kullanmıyoduk geçenlerde mısır silajı nakliyesinde kullandım ön lastiklerde gözle görülür aşınma olmuş. 4 çekerken çıkıp çıkmadığını hangi yolla tam olarak anlayabiliriz acaba ?

Belli eder kendini dönüşlerde falan. Zaten hızlı viteste ses yapar. Sorun elektriksel olabilir alttan fiş çıkmıştır. Traktör kaç saatte?

Hidrolik filtresini değiştirdim 100 saat olmadı bu olayı da servisle halletmek istemiyorum açıkçası iki üç misli fazla tutuyolar fiyatı maalesef

Traktörün altında bunun fişi var onu kontrol etmeniz lazım. Sorun elektriksel değilse kavrama sökülecek freze sıyırmış olabilir.

Kabinin altında arka dingilin sağ yada sol tarafına tekabül ediyor. Orda kavrama valflerinin olduğu gövdeye bağlı merkez olması lazım. Yağ hortumları ve kablolar gider. Traktörün altına girince belli oluyor dikkatli bakın.

Toprak yolda motor boşa al el freni çek traktör çalışırken el freni arka tekerleri tutar arka 2 teker kayar ön kaymaz yani fren yapmazsa 4x4de değildir ama hepsi tutuyorsa 4x4dedir

Selamunaleyküm değerli trakkulüp sakinleri,
Traktör sanki devamlı 4 çekerde gibi çalışıyor düğmesi kapalı olsa bile ön lastikler de patinaj yapıyor asfalt yolda pek kullanmıyoduk geçenlerde mısır silajı nakliyesinde kullandım ön lastiklerde gözle görülür aşınma olmuş. 4 çekerken çıkıp çıkmadığını hangi yolla tam olarak anlayabiliriz acaba ?
Bağla ağaca traktörü yumuşak zeminde vurdur 1. Vitesle diferansiyal kilite bastığında 4 tekerde patinaj yapiyorsa 4x4 te takili yok sadece arka tekerler ise 4x4 te degildir.

traktör dört çekerde olursa belli eder kendini dönüşlerde falan bilirsin yolda da tutar elektriksel bir mesele bence düğmeye bastığın zaman ses yapması lazım girip çıktıkça ses geliyor mu denedin mi

Motor gövdesinin altında 20 tllik bir yay var servise söyle on dakikada değiştirir.Bizimde başımıza böyle bir olay geldi servis halletmişti.

Sizinki mekanik geçenlerden sanırım bizdeki el gazının altındaki düğmeden çekeri açıp kapatıyordu şimdi hic kapatmıyor. Çıkmış fiş kablo herhangi bisey göremedim