Ahır çatısı yardım

Arkadaşlar 10x25 boyutlarında küçükbaş için ahır yapıyoruz , çatıyı sac mı yapsak sacın altına tahta mı döşesek bilemedik, sadece sac olunca terleme yapar diyorlar tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Saç terleme yapar 7 /24 yağmur yağar ancak altına köpük yani ısı izolasyonu poliüretan sıkılırsa bişe olmaz... ısı yalıtımlı sadeviç saclar var ama çok pahalı..

Sac, yazın ısı tuttuğu için altı ateş alıyor.Plastik PVC tarzı eternit veya suya dayanıklı OSB tarzı malzeme olabilir.Dolu riskini de göz ardı etmemek lazım.

Osb yapmak terlemeye çözüm olmazki, amaç sıcak ile soğuk havayı buluşturmamak,

Arkadaşlar 10x25 boyutlarında küçükbaş için ahır yapıyoruz , çatıyı sac mı yapsak sacın altına tahta mı döşesek bilemedik, sadece sac olunca terleme yapar diyorlar tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Yarın fotoğraf çekip size dönüş yaparım fikir sahibi olursunuz en azından.en iyi çözüm sacın altına izocam çekmektir bence.2 senedir çok rahatız en ufak terleme yok yazın serin kışın sıcak oluyor üstelik

Buyrun yardımcı olur inşallah

DSC_0543.JPG

DSC_0544.JPG

DSC_0545.JPG

DSC_0546.JPG

DSC_0547.JPG

DSC_0548.JPG

Arkadaslar çevreden sorup soruşturup çatıyı kiremit yapmaya karar verdik. Sac veya eternit terleme yaptigini söylediler sandviç paneller de cok pahalı, sizce kiremit çatı yapılsa nasil olur tecrübeli abiler fikirlerini paylasabilir mi , bir de balikesir civari 2.el çıkma kiremit bulabileceğim bir yer var mı

Kremit ağırlık yaptığı için dalgalanma yapıyor kremit desenli bi piline malzeme çıkmış ona bak ben olsam altına sıkıştırılmış sunta üzerine polimer malzeme veya saç yapardım

usta kaynakci olduğum için15 metre ye 20 metre komple saç besi yeri yaptım kışın çok terliyor saç yapma sakın