şimdi Ferruh abi gerekiyo bu konu için,ama o yazıyo biz okuyoruz,,,çokmu karışık bu konu hala tam olarak anlamadım.POYRAZLI SALİH link=topic=8148.msg90329#msg90329 date=1225395855' Alıntı:bi sorum olcak Turbo kaç devirden sonra devreye giriyor ?
Akıllı güç yönetimi nedir ?
Akıllı güç yönetimi die bişey yok ise Tork rezervi diye bişide yoktur...
Traktörde güç artışını ne sağlar ?
örneğin 412 Varioyu ele alalım...
Nominal güç (kW/Beygir)(ECE R24) : 81/110
Azami güç (kW/Beygir)(ECE R24) : 92/125
Nominal güç (kW/Beygir)(EG 97 / 68)6) : 91/124
Azami güç (kW/Beygir)(EG 97 / 68 ) : 96/130
b makina 110 hpden 125 hpye nasıl yükseliyor ?
konuda yapılan açıklamalarla ortaya bi karışık çıkarabilirim ama en iyisi işi bilenlere bırakmak,,elbet bilen bir arkadasmız yanıtlar.POYRAZLI SALİH link=topic=8148.msg90427#msg90427 date=1225404345' Alıntı:Bence akıllı güç yönetimi Turbonun gelişmiş modeli... belli bi motor devrinden sonra devreye giren bi mekanizma olabilir mi ?
atilla link=topic=8148.msg90431#msg90431 date=1225404680' Alıntı:giren enerji = çıkan enerji ... mektepte bunu böyle öğrendim...
POYRAZLI SALİH link=topic=8148.msg90329#msg90329 date=1225395855' Alıntı:bi sorum olcak Turbo kaç devirden sonra devreye giriyor ?
Akıllı güç yönetimi nedir ?
Akıllı güç yönetimi die bişey yok ise Tork rezervi diye bişide yoktur...
Traktörde güç artışını ne sağlar ?
örneğin 412 Varioyu ele alalım...
Nominal güç (kW/Beygir)(ECE R24) : 81/110
Azami güç (kW/Beygir)(ECE R24) : 92/125
Nominal güç (kW/Beygir)(EG 97 / 68)6) : 91/124
Azami güç (kW/Beygir)(EG 97 / 68 ) : 96/130
b makina 110 hpden 125 hpye nasıl yükseliyor ?
okkangal link=topic=8148.msg91520#msg91520 date=1225578355' Alıntı:ben derimki motor ortada giren çıkan ortada verimli gücü üretsinde nasıl üretirse üretsin . sonuçta motorun şu şekilde yahut bu şekilde üretebileceği kapasite belli . akıllısıynan delisiynen değil mi ?
termodinamik çevrimler , iş güç kavramları , torklar , mekanik hesaplar ...... vb konularda da bu şekilde artışarak bu işin içinden çıkamayız . benim kanaatim katologtan konuşmakla bu hesaplar yapılamaz . zaten burasıda bu hesapların yapılacağı yer değil .
dikkat ediyorum motor konusunda hemen herkesin bir fikri bir düşüncesi var . akıllı sistemler , variolar , cvt ... bu işleri kendisine meslek edinmiş ve yıllardır bu işin içinde olan abilerimizi tenzih ederek söylüyorum , ben dahil büyük bir grup sürekli farazi ve düz mantıla konuşuyor ... hemen hepimizin bir traktörü var tekerlerine bir güç sağlıyor ... ama nedense kimse bunu ekipmanlar , operatörlük bilgisi vs. kanallarla en iyi şekilde kullanma ve verim alabilme hakkında konuşmuyoruz belkide konuşamıyoruz. örneğin hidrolik kollarının hassasiyeti ve her traktörde olan ayarı hakkınnda ne zaman ne şekilde kullanmamız hakkında bir fikrimiz yok ... ama taa dizelin kimyasalından başayıp motora kadar gelen güç üretim ve aktarım sürecine , tek bir rakam hesap ve değer kullanmadan gayet cesurca yorum yapıyoruz. dikkat etmek lazımbirde bahsettiğimiz motor çeşitleri eskisi gibi dörtsilindir düz pompa herkesin anlayıp yorum yapacağı motorlar değil ... bir common rail motorda acaba kaç sensör ve kaç mikro işlemci kart devre çalışmakta ? ben bilmiyorum ve ne şekilde çalıştığı hakkında detaylı bir bilgiye sahip değiliz ... en azından yaptığımız yorumların arkasında duracak kaar bilmiyoruz. bilen abilerimiz anlatmaya çalışıyor oda araya kaynıyor ... bu nedenle lütfen tartışmaları gereksiz yere büyütüp bir birimizi kırmayalım ....
diomedes link=topic=8148.msg92549#msg92549 date=1225792176' Alıntı:Bu forumun yöneticisine sesleniyorum. Bu insomnia denilen arkadaş gonzales ile ne demek istiyor onu açıklasın. Açıklamaz ise bu yöneticinin bir yaptırımı olacak mı? Bu konuda bir açıklama istiyorum. Yok eğer hiçkimseden açıklama gelmez ise o halde bu sitede her türlü söz ve hakarete izin var anlamı çıkartılır ve sitenin ipi çıkar. Lütfen biraz daha duyarlı olalım sayın yöneticiler