standart pullukta alplermi alayım ünlümü aydınmı en uygunu aydın sonra ünlü en son alpler
Alpler’in Isıl işlem pulluklar gayet dayanıklı ve güzeller bunu ünlü takip ediyor aydın biraz daha alt sekmentte kalıyor bencestandart pullukta alplermi alayım ünlümü aydınmı en uygunu aydın sonra ünlü en son alpler
Teşekkür ederim ünlü 5li 14 lü aldın aydın pulluk 1250 TL daha uygundu ama bizim vmburda hiç yok bende ünlü vardı sattığım aynı köyün içinde sattım ünlü ve alplerin piyasası burda daha iyi eski pulluklarımız alplerdi dediğin gibi traktör devamlı zorlanıyodu rahat değildi ondan ünlüye dönüş yaptıkunlu de alplerler de guzel. alplerde bicaklar yere dogru daha fazla egimli olduguna daha yere batiyor ve daha traktoru zorluyor ve sert topraga daha iyi batiyor... Ünlü ise yere daha az egimli ve tav yoksa toprakta batmiyor veya daha az batiyor ama bicaklarin acisindan dolayi traktoru hic tutmuyor. 5 li 12 numara unluyu 110 beygir motorda kullaniyoruz, geçen hafta pullukları 80 beygir tek ceker motor ile yerini degistiriken, dedim bu motor ile de bir deneyeyim. hemen yakindaki 1 hafta once yagmur yagmis araziye gittim. o kadar rahat cekti ki motor bastan takviye 4, daha sonra seri 1 ile de denedim hic traktoru tutmuyor ünlü pulluklar... karar sizin, arazinizi sürdüğünüz zamanki toprak yapisini dusunup ona gore karar verin.
Alp lerin malzeme kalitesi iyidir. Ancak kesinlikle geniş ara tavsiye ederim..standart pullukta alplermi alayım ünlümü aydınmı en uygunu aydın sonra ünlü en son alpler
Bizde 5li 14lük dönerli ünlü var yılda yaklaşık 400 dekar yer işliyor ege arazisinde jx100 5lide çok zorlandığı için eki çıkarttık. Dönerli olmasına tabaklara değmemesi için 4-5 yılda burunları değiştirmek gerekiyor, jx100 4lüyü takivye 4 veya seri 1 le çekiyor, alpler burda daha az tutuluyor deneyimleme şansım olmadı aydınıda ilk defa sizden duydum.standart pullukta alplermi alayım ünlümü aydınmı en uygunu aydın sonra ünlü en son alpler