Antifiriz seçimi


Merhaba arkadaşlar traktörünüze hangi antifiriz kullanıyorsunuz mavi renkli mi kırmızı renkli mi hangisini kullanmamız lazım kırımızı antifiriz araca zarar verebilir diyorlar ne kadar doğrudur ?
 
Traktöre mavi yada yeşil renk antifriz konulur.Kirmizi renkli antifiriz radyatoru delebilir.Mumkunse komple değiştirmeniz daha iyi olur.Hatta değiştirmeden önce radyatörün suyunu boşaltıp içerisine wurth un radyator temizleyicisini atıp üzerine su ilave edip traktörü harareti normal olana kadar kullanıp tekrar hem gövdeden hem radyatörden bosaltmaniz ve en az 4 litre antifiriz ve saf su yada kaynamış kireci çökmüş su koymanız en sağlıklı yöntem olacaktır.Marka olarak Shell yada castrolun antifirizi iyi olur.
 
Radyatörün delinmesi için eski ve sade suyla kullanılmış olması lazım ki içi pas-kireç tutsun, ufak delikleri tıkasın. Böyle bir radyatörde temizleyici kimyasal kullanılırsa da o küçük delikleri tıkayan pas ve kireç akacağı için yine sızıntı olur. Ama sizin motor zaten yeniymiş. Fabrikadan kırmızıyla geldiyse kırmızıdan devam edin, maviyle geldiyse maviden. Mavi antifriz kullanılan radyatöre kırmızı doldurursanız suyun geçtiği yolları temizleyeceğinden çökelme-katılaşma yapar. Temizleyip koymanız lazım. Ama bir kez koyulunca da epey gider, motorun da ömrü uzar.
Tercih meselesi, kırmızı daha pahalı ve ilk konulacağında biraz uğraş ister. Mavi ucuz ama koruyuculuğu azdır, temizleyiciliği yoktur, ömrü daha kısadır..
5611'de Castrol Radicool kırmızı, 265'te mavi var. Antifriz düzenli değişir, oranı da iyi ayarlanırsa blok hep temiz kalır. '87 265'te gram pas, kir yok. Hep mavi kullanıldı,ama düzenli değişti.
 
  • Beğen
Tepkiler: Murooo
Kırmızı yada mavi antifiriz olayı sadece renk açısından değerlendirilmemelidir yeni nesil araçlarda kırmızı renkli antifiriz yada organik olarak tabir edilir ustalar arasında kullanılır bunun sebebi de parçalar ile alakalıdır yeni nesil araçların parçalarının bir bölümünde alüminyum kaynaklı parçalar kullanılır bu da antifirizin seçimi gerekliliğini ortaya çıkarır o yüzden traktörünüzde kırmızı ise aynı antifirizden devam etmekte fayda var
 
2016 ve ustu araçlara organik asit teknoloji OAT antifrizi konuluyor.Oat antifriz doğaya zararsiz bir üründür .Renkleri kirmizi,sari,turuncu olur.Bunlarinda kendi içinde çeşitleri vardir,korozyondan tam koruyanlar gibi...Ömürleri 5 yilda,yada 3600 saat kullanimda hangisi önce gelirse değiştirilmelidir .
Organik olan oat kirmizi antfriz ile inorganik mavi antifrizler birbiri ile karistirilmamalidir.
Mavi ,yeşil renkli antifiriz doğaya ve canlilara zararlidir.Yerlere dökulmemelidir yilda bir degistirilmelidir...
Araclarin su kullanilan heryerinde safsu ,yagmursuyu,yoksa memba market suyu kullanilmalidir.
Yeni alınan antifriz sahte olup olmadigi,dikkatlice -18,22 derecede dolapta denenebilir.
 

Benzer Konular