Apa yerlerini hazıarladım ama tezek sorunu var..

Arkadaşlar bu sene başım belada.Arpa hasadından sonra Kıraç yerleri derin sürmüştüm .Her sene böyle yapıyodum.Ama bu yazın hiç yağmur yağmadı desek yeri.Şimdi geldim daha taladan kazaya çektim ama tezekler dağılmıyor.Daha önceki senlerde yazın yağmur iyi yağdığından böyle sorun olmadı.Traktör geçiyor tezeğin üzerinden yine kırılmıyor.Bu şekilde mibzer tarlaya girermi?Yada yağmurdan sonramı ekim yapayım.Tezeği kırmak için elimde kobra filan yok.Diskaro var onunda kıracağını sanmıyorum.Fikrnize ihtiyacım var.

Kesekler için rotavator en iyi işi yapar.altarnatif olarak disk tiller çekilebilir ama traktor üzerinden geçse bile kırılmıyorsa disk tillerde randımanlı iş yapmaz .yine en iyisi mixer veya rotavator

Mibzer hiç ekmez emeğine ve mahsüle yazık olur diskaronunda faydası olmuyor bizim arkadaş çekti aynı kaldı nerdeyse. Diğer bahsi geçen ekipmanları bilmiyorum bizim burda kullanılmıyor. Yağmur yağar inşallah.

Arkadaşlar bu sene başım belada.Arpa hasadından sonra Kıraç yerleri derin sürmüştüm .Her sene böyle yapıyodum.Ama bu yazın hiç yağmur yağmadı desek yeri.Şimdi geldim daha taladan kazaya çektim ama tezekler dağılmıyor.Daha önceki senlerde yazın yağmur iyi yağdığından böyle sorun olmadı.Traktör geçiyor tezeğin üzerinden yine kırılmıyor.Bu şekilde mibzer tarlaya girermi?Yada yağmurdan sonramı ekim yapayım.Tezeği kırmak için elimde kobra filan yok.Diskaro var onunda kıracağını sanmıyorum.Fikrnize ihtiyacım var.

dostum aynı olayı ben yasadım 14 numara bulluk ile sürmüştüm tezekleri kobra falan kırmıyordu traktör üzerinden geçiyor birsey omuyordu merdane cektim yarısı kırıldı kırılmayanlar gömüldü hava alanı gibi oldu keşke fotoraf cekseydim sana tavsiyem merdane cek yağmur önüne ek tezekli tarlada karınca zararı olabilir

arkadasda soylemıs en ıyısı merdane cekıp mıbzer ıle gırmen cok guzel oluyor bu sene bızde oyle yaptık

Ben bu sene aynısını yaşadım.
Çekili goble ile ilk önce açmadan tezeklerin üzerinden geçtim. Goble üzerine biraz ağırlık koy öyle çek.sonra az miktarda gobleye çapraz verip öyle çek.sonra tırmıkla düzle ve mibzerle ellek neyle ekersen ek.çekebiliyorsan mesane çek yer otursun

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben bu sene aynısını yaşadım.
Çekili goble ile ilk önce açmadan tezeklerin üzerinden geçtim. Goble üzerine biraz ağırlık koy öyle çek.sonra az miktarda gobleye çapraz verip öyle çek.sonra tırmıkla düzle ve mibzerle ellek neyle ekersen ek.çekebiliyorsan mesane çek yer otursun

Ali abi, Belarus nasıl? Fotoğraf yüklenecektin? Merak ettim

Diskaro ile bir -iki her seferinde kesekler küçülür motor hızlanır gerekirse üçle ekimden sonrada merdane.

Son düzenleme:
Pulluk ile derin sürümden sonra kazayağı çektim ama tarla düzlenmedi ve kesekler kaldı.Şimdi goble çekiyorum şükür düzeldi tarla,tezekler küçüldü iyice.Mibzer bu şekilde rahat girer eker.Bu sene çok mazot yaktım yazın bir iki yağmur gelseydi tek kazayağı ile işi bitiriyodum.Nasip böyleymiş yapacak bişey yok.