Ynt: arkadaslar bende same 85 explorer aldım sizce nasıl
arkadaşlar ben same ler konusunda yazılan yanlışlara katılmıyorum gözlemlerim şunu gösteriyor bizim ülkemizde sanayiye girmeyen traktör tutulmaz bozulmayan makina alınmaz samelerin en büyük özelliği çok vitesli oluşu ve şanzımanlarının dünyanın en büyüğü ve en iyi şanzıman üreticisi zf tarafından same deutz fahr olarak üretilişi bütün ekipmanlarında logosuyla beraber yazılıdır diğer birçok markada olduğu gibi toplama ürünler değildir yani motor perkins defransiyel erkunt ön dingil defransiyel başka marka değildir bütün bileşenleri kendi malıdır ve ayrıca same. ( ben otomotivci olduğumdan söylüyorum ) dünyanın önde gelen (ferrari. lamborghini , lotus mercedes, vw ) gibi büyük üreticilerine motor ve yedek parça verir . ayrıca samelerin şanzımanı ve defransiyeli zf güvencesi altındadır tazminat falan söz konusu olacağını zannetmiyorum şahsuvaroğlunuda bağlamaz istanbulda e 5 üzerinde hiçbir üreticide olayan deb bir argesi vardır gerçekten üretimden kaynaklanan bir hata varsa tesbit edilir gerekirse en son versiyonuyla ücretsiz değiştirilir.
ama işin içinde kullanıcı hatası olupda olay mahkemelik olup hakim mağdurun veya garibanın yanında olmuş olabilir bunu kullanarak kötülemek yanlışdır. benun çocuklugumda ben traktör konusunda hep şunları gördüm sabah soğuk havada çalışmayan traktörler yük altında freni tutmayıp kaza yapan traktörler hız yapmadığı için vitesten atılan ve daha sonra kontrolden çıkıp kaza yapan traktörler ağılık dengesi bozuk olduğu için sürekli şaha kalkan traktörler ve çok yakan traktörler kısaca bunun gibi birçok SAMEDE bunların hiçbirisi olmaz