arkadaşlar yardım

arkadaşlar bizim topraklarımız kumsaldır biz tohumnları ektik yalnız tarlaları vanvay la sürdük baya yumuşak oldu vede haliyle mibzer tohumu derine gönderdi şimdide tarlalar pamuk gibi şimdi bize merdane çekmemizi öneriyorlar sizce bir zararı olurmu veya faydası olurmu acil yardım arkadaşlar

Ynt: arkadaşlar yardım

gübre attısanız gubre tohumun ıkı santım altına dusuyor tohumun
merdane cektıgınız zaman da yıne gubre tohumun hemen altına gecmez mutlaka ama hayırlısı
inşallah cıkar

kesinnlikle faydası olur ..yağmur yağarsa merdane çekmeye gerek yok .ama yumuşak ise çekmek faydalaı olur .tav kaçmaz

demir45 link=topic=47823.msg461463#msg461463 date=1319721773' Alıntı:
Ekmeden önce çekseydiniz daha iyi olurdu sanırım.Çok kaba ise yer çekmenizde fayda var.
evet baya kabarık toprak işte ekmeden çekemedik şimdide faydası varsa çekmeyi düşünüyorum

vale link=topic=47823.msg461464#msg461464 date=1319721855' Alıntı:
kesinnlikle faydası olur ..yağmur yağarsa merdane çekmeye gerek yok .ama yumuşak ise çekmek faydalaı olur .tav kaçmaz
çillenmiş tohuma zararı olurmu acaba yağmurda yağmadı ama ekerken telbizi fena değildi ekmeden önce yağmıştı

ÇİMLENMİŞ TOHUMA ZARARI OLMAZ ÇÜNKÜ TOHUM YÜZEYDE OLSAYDI OYNAMA OLDU SAÇAKLAR KOPARDI .BU ŞEKİLDE FAYDA SAGLAR

bizim halaoğlu eski kamyon tekerlerinden silindir yaptırdı onu çekiyor toprağı sertleştirmek için

vale link=topic=47823.msg461476#msg461476 date=1319723357' Alıntı:
bizim halaoğlu eski kamyon tekerlerinden silindir yaptırdı onu çekiyor toprağı sertleştirmek için
güzel fikir hemde ağır olur heralde , artık bizde kendimize göre bi şeyler yaptıracaz heralde bu işi bizim burda ekini ekmeden yapsak biraz daha iyi olcak sanırım