Arpa. Böyle ekilir arkadaşlar

5807b248da1bdd0efe9b52e7df2cf1bc.jpg

Abicim neyini denesinler. Kuru tarım şartlarında 475 kg verim için 35 kg tohum çok fazla. 35 kg tohum için iyi bir yağış ve iyi besleme gerekir. Onları sağlayamadığınız için verim 475 kg kalmış. Bu verim için 20 kg tohum yeter artar bile. Arpa kardeş sayısı yüksek bir bitki. Zaten yeterli yağış ve gübre varsa, toprakta da organik madde varsa 20 kg tohum ile bir 500 kg verimleri geçer. Hedef en az tohum, gübre ve ilaçla en çok verimi almak olmalı. Hepimiz için geçerli.

Arpanın ekişinde farklı birşey görmedim.Fazla tohum atıldığı için sıralar göze hoş geliyor.35 kg atmışsın sanırım şansından yağmur çok yağmış yoksa o arpa iğler kalırdı

Yen'i kentli kardeşim 35 kilo tohum ektim bir dönüm dende 475 kilo arpa aldım kuru tarım
Biraz çok gibi tarlama susuz 3 parçada deneme yaptım geçen yıl 27kg-24kg-21kg diye hepsine eşit gübre yağış ilaç atıldı rekor 620kg la 21kg ekilen arazimden geldi! Ben severim bu yılda
farklı bir denemem olucak sonuçları konu halinde paylaşırım bir sonuçları görelim...