ARPA BUĞDAY GETİRİSİ KARI

18 yaşında bir genç olarak küçüklüğümden beri babamın yanında çiftcilikle uzaktan yakından ilgilenmekteyim ancak hiç hesap kitap işleriyle uğraşmadım sadece arpa buğday ekiyoruz bana kar ediyoruz gibi geliyor Allaha şükür ancak birçok kişiden kar etmiyor sakın bulaşma gibi söylemler duyuyorum bunlar doğrumu getirisi yüksek olması için en az kaç dönüm(1dönüm=1000m2 bizde) ekilmeli ?

Bizde 100 dönüm yer var ortalama 250 kilo dönüm başı masraf 250 kilodan fazlası kardır derler buğday pek kar ettiren bi ürün değil nasip olursa tarlanın bi kısmıyla meyveciliğe geçmeyi düşünüyoruz

kiralık yerlerden dekardan ortalama 100tl para kazanılıyor her hangi bir doğal afet olmazsa 100 dönum ekersen bir getirisi yok 10bin tl 1000 dönum ekersen yıllık 100bin tl güzel para

1000 dönüm tarlaya 100 bin getirisi olan bi ürün malesef getirisiyle ne kadar düşük olduğunu gösteriyor bahçe traktörünün 60-70 bg olmuş 100 bin buğday zengin etmez ama öldürmezde...