Gubrelemeyi 2 kez yada 3kez yapmak istiyorumBizde öle yapıyoruz ama dekara 450 kg civarı alıyoruz en az
Dap vermediniz mi?Ekerken dekara 16 kg sülfat verdik 26 Ekim'de ektik fakat havalar kurak gidiyor daha yağış olmadı ve çıkışlar gecikti üst gübre olarak Mart başında 10 kg üre atıyoruz başka gübreleme yok
Hayır Dap kullanmadimDap vermediniz mi?
Çok bir şey beklememek lazım.Sulansa bile iyi bir verim almanız pek mümkün görünmüyor.Tabi topraktaki fosfor miktarını yüksek değilseHayır Dap kullanmadim
Dap kullanmadığımız icinmi aceba ??Çok bir şey beklememek lazım.Sulansa bile iyi bir verim almanız pek mümkün görünmüyor.Tabi topraktaki fosfor miktarını yüksek değilse
Dap kullanmadığımız icinmi aceba ??Çok bir şey beklememek lazım.Sulansa bile iyi bir verim almanız pek mümkün görünmüyor.Tabi topraktaki fosfor miktarını yüksek değilse
Biz de dap la ekerdik önceleri ama bu sene AS la ektik bide böyle deneyelimDap o enli hocam biz Dap la ekiyiruz
Dapsiz olmaz desem yeridir.Ha toprak analizi yapılır fosfor yüksek çıkar dap yerine üre ile ekilir.Amonyum sülfat ile ekilmeside yanlış.Dap kullanmadığımız icinmi aceba ??
Geçen yıl nohut mercimek yerlerine tabana gübre vermeden 23 kg Larende arpa ektim 10 Mart ta 10 kg üst gübresi olarak üre attım 260 ila 300 arası verdiDapsiz olmaz desem yeridir.Ha toprak analizi yapılır fosfor yüksek çıkar dap yerine üre ile ekilir.Amonyum sülfat ile ekilmeside yanlış.
Taban gübresi olmayınca böyle oluyor işte.Dap atın.Dekar maliyeti 25-30 tl.Geçen yıl nohut mercimek yerlerine tabana gübre vermeden 23 kg Larende arpa ektim 10 Mart ta 10 kg üst gübresi olarak üre attım 260 ila 300 arası verdi
Evet galiba öyle oluyorTaban gübresi olmayınca böyle oluyor işte.Dap atın.Dekar maliyeti 25-30 tl.Ekli dosyayı görüntüle 42506
Ben gecen sene 20 kilo 20.20 attım da ana çinkolu olandan üstede 10 kilo üre attım 400kilo verim aldımTaban gübresi olmayınca böyle oluyor işte.Dap atın.Dekar maliyeti 25-30 tl.Ekli dosyayı görüntüle 42506
20-20 sadece toprak analizinde fosfor yetere yakın çıkarsa tavsiye ediyorum.Onun dışında kışlık ürünler için çok uygun bir gübre değil.Ben gecen sene 20 kilo 20.20 attım da ana çinkolu olandan üstede 10 kilo üre attım 400kilo verim aldım
Haklısın fosfor azlıgında genelde dap alt güpre üst güpre de sülfat tercih ediliyor20-20 sadece toprak analizinde fosfor yetere yakın çıkarsa tavsiye ediyorum.Onun dışında kışlık ürünler için çok uygun bir gübre değil.
Genel olarak en uygun gübreleme tabana dap, 1.üst gübreleme üre ,2.üst gübreleme amonyum sülfat veya 26 nitratHaklısın fosfor azlıgında genelde dap alt güpre üst güpre de sülfat tercih ediliyor