Çeşit tarm 92 .Çerezlik ayçekirdeği yeri, 22 kg tohum (sertifikalı) 18 kg 20-20 gübre ile ekim yapıldı. 1 ay önce 12 kg üre atıldı. İlk fırsatda 15 kg 33 lük gübre ile ikinci gübreleme yapılacak.
Resimler ve ekler
Son düzenleme:
Teşekkürler. Hafta sonu çok yağış oldu, tarlaya girebilirsek Cumaya kadar atmayı düşünüyoruz. Ekimde niyetimiz Arcanda idi. ama sadece 300 kg buldum, 12 dekar yere denemelik ektik. Fotosu yok çamurdan o tarlaya gidemedim.maşallah kısa sürede 33lüğü de atın derim yagıslar baslayacak yine.... bir önerim olacak Arcanda arpa çeşidini de denemenizi öneririm tarm 92 den daha güzel olacagından emınım...
Tek sıkıntımız çavdar, göründüğü üzere muhteşem derecede çavdar var.Tohumluk olarak kullanmayı düşünmüştük ama ne yapsak bilmiyorum. hasat olarak tarmm 92 den 10 gün erken olacak gibi. hasat etmek nasip olursa verimlerini karşılaştıracağız bakalım.Maşallah Arcanda gibisi yok kolay kolay yatmaz ve güzel verimi var...
Tavsiyem tohumu şimdiden tedarik etmeye çalış, ekim zamanı bulmak zor oluyor.Arcanda ekmek 2 yıldır nasip olmuyor. Bu yıl bakalım. Sizin verimde güzel olunca biraz daha heveslendim.
Allah hayırlısıyla yemeyi nasip etsin. Bereketli olsun.
Bugün itibariyle arpa hasadımızı bitirdik çok şükür. Ortalama verimler şöyle;
Tarm 92 = 450 kg
Arcanda = 580 kg
5-6 senedir tarm 92 ekerdik ilk defa 400 kg geçti. Tüm arkadaşlara hayırlı bereketli hasatlar.
Her ikiside sertifikalıydı. tarm 92 Çekirdek yeri idi. Arcanda nadasdı. taban gübreleri eşit, üst gübre arcandaya sadece 12 kg üre atıldı o kadar. tarm 92 ye 12 üre + 15 nitrat + candem 5 li set uygulandı. yani tarm 92 torpilli idi.Arcanda tohum almayı düşünüyorum bizim bu taraflarda yok. Muhtemelen pickupa atlayıp Konya, Aksaray tarafında soluğu alacağım. Arcanda ile Tarm92'nin yetiştirilme koşulları aynı mıydı? Arcanda'ya sıfır tohum diye torpil geçmedin umarım. Bol kazançlar.
Her ikiside sertifikalıydı. tarm 92 Çekirdek yeri idi. Arcanda nadasdı. taban gübreleri eşit, üst gübre arcandaya sadece 12 kg üre atıldı o kadar. tarm 92 ye 12 üre + 15 nitrat + candem 5 li set uygulandı. yani tarm 92 torpilli idi.[/QUObereketli olsun .candem 5 li setin faydasını gördünmü?