Arapların genelde alt yaprak uçları bazen yaprağın hepsi sararma var çok nadir bazı yapraklarda pas işaretidir var gibi azot veya potasyum eksikliği olabilir mi yada herhangi bir hastalığın belirtisi olabilir mi yardımcı olursanız sevinirim
Evet aynen anız hepsiYer anız mı ? Anıza ektiğim yerler bu şekilde.
Ben kuraklıktan olduğunu düşünüyorum çıkış geç oldu soğuktan etkilendi diye yorumladım... + Birşey yapmadım bekliyorum.Evet aynen anız hepsi
Boyama yok gübreyi attım zaten azot eksikliğide olabilir belkiFungus bir hastalık gibi. Septorya olabilir pas hastalıkları parmağınızı az da olsa boyar.
Bende gübre attım Nisan başı gibi ilaç takviye felan gitcem bende bekliyom tek bende yok genelde arpalara var ekinlerde bişey yok komşu arazilerde de var arpalardaBen kuraklıktan olduğunu düşünüyorum çıkış geç oldu soğuktan etkilendi diye yorumladım... + Birşey yapmadım bekliyorum.
Ben septorya olabilir demiştim. Pas ve septoryanın farkı boyama olayıdır. Pas boyar septorya boyamaz. Neden septorya dedin dersen bir iki fotoğrafta siyah nekroz tipi leke gördüm. Bitki küçük azot eksikliği için biraz erken bir tepki gibi geldi bana.Boyama yok gübreyi attım zaten azot eksikliğide olabilir belki
Haklı olabilirsin Nisan başında gittiğimde düzelme olmasa ilaçlıycam septorya lekelerine baktım genelde ileri düzey ama bizimki başlangıç olabilir belki birde genel yapraklardaki lekeler üst kısımdan aşağı inmemiş bu çektiğim fotolar nadir olanlardan bugün Ankara'ya geldim Nisan başı tekrar araziye gitcm ozaman daha netleşir garibaBen septorya olabilir demiştim. Pas ve septoryanın farkı boyama olayıdır. Pas boyar septorya boyamaz. Neden septorya dedin dersen bir iki fotoğrafta siyah nekroz tipi leke gördüm. Bitki küçük azot eksikliği için biraz erken bir tepki gibi geldi bana.
Beklemeliyim nezaman atmalyım septorya icinSoğuk vurması.Septorya başlangıcıda var.Arpa yaprak lekeside var.Benim arpalarda böyle.Önümüz yağışlardan sonra input,combi amino asit atıcam.Yer anızsa bir kökboğaz ilacı atın bence.Kökbğaz ilacı zaten septoryayada iyi gelir arpa yaprak lekesinede.Azot eksikliğiğinle alakası yok.Kökboğaz olarak input,priaxor,birazdaha ucuzu rauma atabilirsin.
Peki septorya pas kökboğaz üçüncüde kapsayan ilaç tavsiyen varmı hangilerini önerirsinŞuan zaten pek ilerleme olmaz.Bu yağışlardan sonra mart sonu gibi atabilirsin.Anız tarlada her türlü hastalık oluyor.Yaprak lekesi yağışlı nemli havalarda çok hızlı yayılır
Basf tocato. Kök ve septorya için çok iyidir. 5 lt 750 lira gibi bir fiyatı var.Peki septorya pas kökboğaz üçüncüde kapsayan ilaç tavsiyen varmı hangilerini önerirsin
Tamam teşekkür ederimBasf tocato. Kök ve septorya için çok iyidir. 5 lt 750 lira gibi bir fiyatı var.
Soğuk vurması.Septorya başlangıcıda var.Arpa yaprak lekeside var.Benim arpalarda böyle.Önümüz yağışlardan sonra input,combi amino asit atıcam.Yer anızsa bir kökboğaz ilacı atın bence.Kökbğaz ilacı zaten septoryayada iyi gelir arpa yaprak lekesinede.Azot eksikliğiğinle alakası yok.Kökboğaz olarak input,priaxor,birazdaha ucuzu rauma atabilirsin.