Bu sene otlar aşırı derecede fazla.Ben hayatımda böyle ot görmedim.Gerçi arpaların arasında barınamazdı ot ama ben yinede her sene ataıyorum ot ilacını.Dağlar bayırlar yem yeşil busene.Havaların ılık gitmesi kar yağmaması soğuk olmaması gelişimide hızlandırdı.Otlar erken uyandı.
4 senedir uyguladığım ilaç + yaprak gübresi atımına bu sene amino asidde ilave ettim.Aslında biraz çekindim hiç yapmadığım bir karışımdı amino asit ilavesi.
Attıklarımı yazacak olursam..
Mustang geniş yapraklı ot ilacı dekara 50 gr..
Ralon super dar yapraklı dekara 50 gr.
potasyum nitrat dekara 85 gr
çinko sülfat dakara 85 gr
magnezyum sülfat dekara 50 gr
Gübre taş foreceful amino asit dekara 90 gr.
Şimdiye kadar Amino asit kullanmadan bu ot ilaçları ile birlikte yaprak gübresi karışımı yaparak atıyordum.Otlar 2-3 gün içinde ölüyordu.Ama en iyi ilaç bile çok azda olsa arpa yada buğdayı sarartma yada gelişimde biraz gerileme yapar diye amino asit kulanmak istedim.Bugün 20 dekara yere bu şekilde attım.Yarın gidip kontrol edecem bakalım ne gibi bir sonuç alacam.Tek korkum amino asitin ilacın etkisini azaltırmı düşüncesi.Yoksa daha önce yaprak güreleyile olan karışım ot ilacının etkisini artıtıyordu.
4 senedir uyguladığım ilaç + yaprak gübresi atımına bu sene amino asidde ilave ettim.Aslında biraz çekindim hiç yapmadığım bir karışımdı amino asit ilavesi.
Attıklarımı yazacak olursam..
Mustang geniş yapraklı ot ilacı dekara 50 gr..
Ralon super dar yapraklı dekara 50 gr.
potasyum nitrat dekara 85 gr
çinko sülfat dakara 85 gr
magnezyum sülfat dekara 50 gr
Gübre taş foreceful amino asit dekara 90 gr.
Şimdiye kadar Amino asit kullanmadan bu ot ilaçları ile birlikte yaprak gübresi karışımı yaparak atıyordum.Otlar 2-3 gün içinde ölüyordu.Ama en iyi ilaç bile çok azda olsa arpa yada buğdayı sarartma yada gelişimde biraz gerileme yapar diye amino asit kulanmak istedim.Bugün 20 dekara yere bu şekilde attım.Yarın gidip kontrol edecem bakalım ne gibi bir sonuç alacam.Tek korkum amino asitin ilacın etkisini azaltırmı düşüncesi.Yoksa daha önce yaprak güreleyile olan karışım ot ilacının etkisini artıtıyordu.