Arpalara ot ilacı atmaya başladık..

Bu sene otlar aşırı derecede fazla.Ben hayatımda böyle ot görmedim.Gerçi arpaların arasında barınamazdı ot ama ben yinede her sene ataıyorum ot ilacını.Dağlar bayırlar yem yeşil busene.Havaların ılık gitmesi kar yağmaması soğuk olmaması gelişimide hızlandırdı.Otlar erken uyandı.

4 senedir uyguladığım ilaç + yaprak gübresi atımına bu sene amino asidde ilave ettim.Aslında biraz çekindim hiç yapmadığım bir karışımdı amino asit ilavesi.

Attıklarımı yazacak olursam..

Mustang geniş yapraklı ot ilacı dekara 50 gr..

Ralon super dar yapraklı dekara 50 gr.

potasyum nitrat dekara 85 gr

çinko sülfat dakara 85 gr

magnezyum sülfat dekara 50 gr

Gübre taş foreceful amino asit dekara 90 gr.

Şimdiye kadar Amino asit kullanmadan bu ot ilaçları ile birlikte yaprak gübresi karışımı yaparak atıyordum.Otlar 2-3 gün içinde ölüyordu.Ama en iyi ilaç bile çok azda olsa arpa yada buğdayı sarartma yada gelişimde biraz gerileme yapar diye amino asit kulanmak istedim.Bugün 20 dekara yere bu şekilde attım.Yarın gidip kontrol edecem bakalım ne gibi bir sonuç alacam.Tek korkum amino asitin ilacın etkisini azaltırmı düşüncesi.Yoksa daha önce yaprak güreleyile olan karışım ot ilacının etkisini artıtıyordu.

Mustang geniş yapraklı ot ilacı dekara 50 gr..

Ralon super dar yapraklı dekara 50 gr.

potasyum nitrat dekara 85 gr

çinko sülfat dakara 85 gr

magnezyum sülfat dekara 50 gr

Gübre taş foreceful amino asit dekara 90 gr.

Bu karışımı 27 dekar yere,dekara 30 lt su ile attım.Bitkide sararma olmadı.Amino asit eklemeden bu karışımı atıyordum arpalarda ufaktan sararma oluyordu.Aksine otlar daha çabuk öldü.Üreten fabrikalrın denemesi gerekn şeyi bizler deniyoruz.Yağmurdan dolayı ara verdim.Bu karışımı tüm tarlalarıma uygulayacam.En kısa zamanda fotoğrafları koyarım.Kısaca ot ilacının etkisinde azalma olmadı aksine arttı.Düşük dozajda yüksek etki.Hem amino asit ile yaprak gübrelerininde bitkiye daha iyi geçmesini sağladım.Bu karışım sadece mustang ve ralon süper ot ilacı karışımı ile kullanıldı arkadaşlar.Diğer ot ilaçlarıyla ne gibi sonuç verir bilemem.