Arpalar bölge bölge karartma sararma var kimi pas diyor kimi kök hastalıgı sebotorya hastalıgı dıyor kiminde yagmursusluktan diyor hatta kimi o tarladan 10 sene bu hastalık gitmez ne ekersen ek diyor sizce nedir sorun ne yapmak gerek
Abi pas ilacını atYagmur yagsa kurtarırmıki
Ucuz pas ilacı dan 3 gün önce attm inşallah cuma yagmur yag arsa toparlar mıki 21 gün sonra opare maks atarım olmazssaKurak evet nohut yeri birde
Zaten yagıs olmazsa kurur gibiYağışı bekle bence.Ama opera maxı atarsan çok iyi olur.Alt yapraklarda bulunan o kahverengi nokta gibi benekler arpa yaprak lekesi.Hava nemli yağışlı giderse bayrak yaprağa kadar çıkar be büyür.
İlaçcı bunu verdi bunu attımialacı attıysan yağışla düzelir bu arpa.
Yukardaki ilacı uyguladım güzelde yagmur yagdı 8 veya 10 santim de topraga gecmiştir yagmur acaba bu resimdeki arpalar normal arpa halini alıp düzelirmikiiArpalar bölge bölge karartma sararma var kimi pas diyor kimi kök hastalıgı sebotorya hastalıgı dıyor kiminde yagmursusluktan diyor hatta kimi o tarladan 10 sene bu hastalık gitmez ne ekersen ek diyor sizce nedir sorun ne yapmak gerekEkli dosyayı görüntüle 48033Ekli dosyayı görüntüle 48034Ekli dosyayı görüntüle 48035
Yukardaki ilacı uyguladım güzelde yagmur yagdı 8 veya 10 santim de topraga gecmiştir yagmur acaba bu resimdeki arpalar normal arpa halini alıp düzelirmikii
Arpanın cinsi ne murat hocam kaç kilodan ekim yaptınız ??Arpalar bölge bölge karartma sararma var kimi pas diyor kimi kök hastalıgı sebotorya hastalıgı dıyor kiminde yagmursusluktan diyor hatta kimi o tarladan 10 sene bu hastalık gitmez ne ekersen ek diyor sizce nedir sorun ne yapmak gerekEkli dosyayı görüntüle 48033Ekli dosyayı görüntüle 48034Ekli dosyayı görüntüle 48035