Avrupa Traktörlerin Bakım Maliyeti !!!

Acaba Avrupa traktör kullanan çiftçi arkadaşlar traktörlerin yağ filtre gibi periyodik bakımlarını servise kaç tl ye yaptırıyorlar ? Bakımı kendiniz yaptığınızda kaç tl’ye mal oluyor acaba ?

Konuyu açan kişi olarak ilk ben yazayım;
Case Farmall 85c için 300 (kitapcığında 500)saatde geçen yıl 1000 tl olan paket bu yıl 1500 tl olmuş.Resmen soygun gibi geldi bana

Case jx75c
1400 saat bakım maliyeti
750 lira shell marka şanzıman yağ
Sanziman yağ filtresi
Mazotfiltresi
Motor yağ filtresi
Castrol motor yağ 10L.
Toplam 1400 lira.

Batuhan musait olursan suna da bi fiyat cikar sana zahmet mart ayinda yillik bakimi yapilcak.
1 Teneke 15.40
5 Teneke 10.30
Yag.mazot.sanzuman hem buyuk hem kucuk filtre.
Hava ve kabin filtreleri. yani komple bakim.. 20180507_153533.jpg

Aynen abi öyle olması lazım hiç puma değiştirmedim
Farmallar öyle 1040 ve filitreleri var içinde
Walla insallah dedigin gibidir cunku gecen yil 1200 liraya hava ve hidrolik filtresi yokken degisim yapildi hidrolik filtresi kucuk olani sonradan kendim alip taktim 450 lira ;) buyuk olana da 700 dedi yazin buradaki acenta. benim esas korkum arka yag degisimi ile 5 bini bulmasi :(( verdigin fiyat ici tsk ederm en azindan pazarlik yaparken elimizde referans olucak ;)

Walla insallah dedigin gibidir cunku gecen yil 1200 liraya hava ve hidrolik filtresi yokken degisim yapildi hidrolik filtresi kucuk olani sonradan kendim alip taktim 450 lira ;) buyuk olana da 700 dedi yazin buradaki acenta. benim esas korkum arka yag degisimi ile 5 bini bulmasi :(( verdigin fiyat ici tsk ederm en azindan pazarlik yaparken elimizde referans olucak ;)
Zam kapıda haberin olsun abi pazarlığada girmez kimse sanayi çok bozuk şu dönem.

Desenize bakım masraflarına da artık güç yetmeyecek. Mccormick'in 2016 aralık ayı gibi şanzıman yağı ve filtreleri değiştirelim dedik, filtreler ve yağları alıp mart ayı gibi hallettik.
Hidrolik ana filtre 200 TL
Hidrolik ikinci küçük filtre 130 TL (orijinali 340 Tl idi muadilini bulduk mann marka italya üretimi olanı aldık)
Şanzıman yağı 3 kova (60 LT) 1050 TL (şanzıman yağını iyisi olsun dedik kendimiz araştırıp aldık)
Shell spirax s6 txme.Direkt Fransa üretimi, piyasada yoktu, shelli aradım yardımcı oldular kapıma bıraktılar yağı sağolsunlar. Hemde direkt distribitör fiyatına. Şimdi filtre fiyatları ne alemde bilmiyorum ama sadece yağa baktığımda durum içler acısı. 1 kovası 3 kova fiyatına çıkmış.

https://www.turkoilmarket.com/Shell-Spirax-S6-TXME-20-Litre,PR-2234.html

Benim erkunt un 500 bakimini yaptirdim 10 gun once butun yaglar filtreler vs hic Para almadan gittiler ucretsiz dediler bende sasirdim onceki servis 150 euro civarinda aliyordu bunlar bisey almadi

Massey ferguson x65 , Newholland L95, Valtra 6400 , Fendt 413 kur yükselmeden önce yıllık 10.000 lirayı buluyordu.