Bakan Çağlayan’dan tehdit !

Ynt: Bakan Çağlayan’dan tehdit !

mazotun 3.60 a satılması çok ağlaklı bir iş galiba sayın bakanım.....

çitciye sanki baska bir yol bıraktılar mecbur bırakıyolar citftciyi yag yakmaya mazot 1,5 liradan 3500 liraya cıktı hayaldi gercek oldu

10 numara yağların çoğu çalıntı trafo yağları,yoksa sorun bakalım petrol ofisinin 10 numara yağı kaç lira bu fiyatlara olur mu, satın alırken iyi düşünün

calıntı olmasa bile petrol ürünü ondanda vergisini alıyor devlet aslında sıkmasına gerek yok petrol ürünü satabilir levhası alan bi işletmeyede hic bişey yapamazlar yapsalar bile kacak 10 numara yag getiriler

yol, su, köprü, sağlık, destekleme ,uçak,gemi güçlü bi türkiye isteyeceksin sonrada kaçak mazot kaçak yağ kullanacaksın.. tamam vergiler yüksek ama bugun yükselmedi vergiler 10 yıldırda yükselmedi aksine düşüşlerde oldu. Dünya da petrol fiyatları 4 kat artmış şimdi kalkıpta 1.5tl den 4 tl ye biri çıkardı demeyelim petrol piyasası şuan serbet hükümet belirlemiyor dünyaya göre değişiyor.. Evet vergi oranları yüksek ama bunun bi anda düşemeyecegini biliyoruz..Türkiye ekonomisine 20milyar dolar katkı yapacak enerji açıgını giderecek yeni kaynaklar bulunup kullanılmadan bu vergilerin düşmesini beklemek hayal olur.. Nükler enerji santrali yapımına hayır diyenler cari açık yüksek diyor.. sonuçta nükler santraller petrol arama ve baraj lar yapılıyor bunlar bir anda devreye sokulmuyor.. Türkiye gelişiyor birgün kdv gibi ötv de de indirime gidilecektir akaryakıtta..

Sadece şuna dikkat edelim bu vergilerin şuan akaryakıtta olmasında kimin sorumlu oldugunu iyi tesbit edelim ülke yönetmek çok büyük yükü olan vebali olan bi meslek.. onun gibi yöneticisini haksız yere karalamak da okadar hak ve vebal almaktır araştırmadan bilmeden insanları karalamanın anlamı yok.. Ötv yi kim akaryakıta koyduysa ona sorun siz bu vergiyi..

bence 10 numara yağ kullanmak ülke için kazanç bile atık matık herneyse çöpe gideceğine işe yarasın petrolü zaten dışarıdan alıyoruz cari açığın sebedi diyorsunuz madem öyle esas 10 numara yağ varken mazot kullanmak vatana ihanet.Vede araçlarının bozulma risklerini göze alıpta 10 numara yağ kullanlara teşekkür ederim.Bi zahmet yolu köprüyüde alamadıkları vergileri alıpta yapsınlar.

kanunda bi yasa varmı depona istersen su doldur yasa dışı bi olay yok istedigini dökersin mazot benzin yag farketmez vergisini veriyorsun ayrıca devlet böyle yaparak daha cok teşvik ediyor kacak işlere elde edemiyecegi vergiler oluşuyor

nereye kadar bu iş bilmiyorum.seçimden sonra mazot 5 lira olur. benzin 7,5 lira olur.
psikolojik sınır 5 lira bu aşıldımı arkası gelir.

köylü link=topic=43504.msg401843#msg401843 date=1305635949' Alıntı:
nereye kadar bu iş bilmiyorum.seçimden sonra mazot 5 lira olur. benzin 7,5 lira olur.
psikolojik sınır 5 lira bu aşıldımı arkası gelir.

köylü abi sanırım sen baya eskilerde kaldın artık seçim sonrası zamların oldugu dönem türkiyede bitti türkiyede seçim öncesi harcamalar artmadı memura işçiye bol zamlar verilmedi herkese bol bol dagıtılıp merkez bankası boşaltılmadı ( seçimde oy almak için ) aksine 95milyar dolar var şuan merkez bankası kasasında.. Ayrıca sen bu konuları da bilirsin Türkiyede petrol fiyatlarını hükümet belirlemiyor serbest hala buradan fiyat vermeniz nekadar dogru :)

İyice bu ara siyasete kaçtık seçimler bitsede kurtulsak :))

Abi senin depoya mazot bedava mı giriyor? Bu fiyatın neresini savunuyorsun.Önceden fiyat şimdiki fiyata göre düşüktü şimdide öyle olaması lazım en azından çitçiye biraz daha ucuza mazot satmaları lazım.Hangi parti,hükümet olursa olsun biraz çiftçiyi düşünmeli vergileri düşürmeli.Mazot rafineri çıkış fiyatı 1 liradan fazla değildir.Gerisi hep vargi insaf yavv ne diyryim başka.

demir45 kardeşim benim fiyatların yuksekligini savundugum yok sadece olaya gercekci bakıyorum.. ve bu fiyatlardan bu hükümetin sorumlu olmadıgını vurguluyorum tabi zamanla bu vergilerin kaldırılmasını sizden cok ben istiyorum.. ama şimdi bu vergilerden bu pahalılıktan kimi sorumlu tutacagımızı bu durumdan kimler çıkar saglamak istiyor ona dikkat etmek lazım.. dünyada 4 kat arttı petrol fiyatları türkiyede ötv ve kdv fazla oldugu için bizde en pahalı akaryakıt.. ama türkiye ekonomisi nereden nereye geldi ona bakmak lazım öle kolay degil bir anda bu vergileri silmek.. yapılabilseydi yapılırdı kim istemezki bu vergileri düşürüp daha güçlü iktidara gelemeyi ama türkiye şuan gelişme trendinde ve her alanda birden bire devrim yapılamıyor.. bir çok alanda hizmet aldık sonucta devletler vergilerle hizmet yapar.. neyse kardeşim umarım anlaşılmıştır demek istedigim.. türkiyenin kendi enerji kaynaklarına sahip olması ve enerjide kendine yeten bi ülke olması lazım önce.. buda anında olan bişey degil türkiye gelişiyor birgün buda olacak inşallah...

ceya023 link=topic=43504.msg401697#msg401697 date=1305605337' Alıntı:
yol, su, köprü, sağlık, destekleme ,uçak,gemi güçlü bi türkiye isteyeceksin sonrada kaçak mazot kaçak yağ kullanacaksın.. tamam vergiler yüksek ama bugun yükselmedi vergiler 10 yıldırda yükselmedi aksine düşüşlerde oldu. Dünya da petrol fiyatları 4 kat artmış şimdi kalkıpta 1.5tl den 4 tl ye biri çıkardı demeyelim petrol piyasası şuan serbet hükümet belirlemiyor dünyaya göre değişiyor.. Evet vergi oranları yüksek ama bunun bi anda düşemeyecegini biliyoruz..Türkiye ekonomisine 20milyar dolar katkı yapacak enerji açıgını giderecek yeni kaynaklar bulunup kullanılmadan bu vergilerin düşmesini beklemek hayal olur.. Nükler enerji santrali yapımına hayır diyenler cari açık yüksek diyor.. sonuçta nükler santraller petrol arama ve baraj lar yapılıyor bunlar bir anda devreye sokulmuyor.. Türkiye gelişiyor birgün kdv gibi ötv de de indirime gidilecektir akaryakıtta..

Sadece şuna dikkat edelim bu vergilerin şuan akaryakıtta olmasında kimin sorumlu oldugunu iyi tesbit edelim ülke yönetmek çok büyük yükü olan vebali olan bi meslek.. onun gibi yöneticisini haksız yere karalamak da okadar hak ve vebal almaktır araştırmadan bilmeden insanları karalamanın anlamı yok.. Ötv yi kim akaryakıta koyduysa ona sorun siz bu vergiyi..
arkadas akpli sanırım savunduguna gore.tabı arkadasın tuyu kuru parası var yenı motorda aldı.tabi over.haydı arrkadaslar 12 hazıranda sandıkta cvbını verelım.artık yeter

bide tehdit ediyo halkı millet keyfinden kullanmıyo 10 numara yagı vatandaşı bu hale düşürenler utansın bunları söyleyenler 1 sene bi tarımla ugrassa o zaman anlarlar durumun ne oldugunu

yavuz gardas, simdi sen gördüklerini söylemissin, bende senin görmediklerini söyliyim....misir vergisinde oynandi, unakitanini oglu köseyi kac kere döndü, daha sakali bile cikmamis jr erdogan gemi aldi(herkes alabilirmis) sonra gemiye alinan mazotun vergisi düstü, türkiyede hatri sayilir derecede petrol var, ama nedense petrol olmayan ülkelerden daha pahali, hatta dünyanin en pahalisiyiz, ciftciye saygiyi birak nerdeyse ana avrat sövecekler, yesil sermayenin suclari acikca ortada, ama onlar vatandasi koruyacagina bizemi sordular diyolar, dis borc ic borc kredi borcu halkin borcu ciftcinin borcu kat kat artmis durumda...haaa senin islerin cok cok iyidir o baska, ama sen kendi durumundan türkiye ortalamasi cikaramazsin, hani hep onlar diyoya gayri safi milli gelirimiz bilmem ne kadar diye....

3.5 tl mazottan 2 tl den fazla vergi 5 tl lik sigaradan 4 tl ye yakın vergi alınıyor . vergiler herkezden eşitçe alınır ve arada yeyiçiler yemeden dogru yere giderse emenna .
seve seve verelim . devletimizin en fazla geliri buralardan geliyor.
vatanımız milletimiz sag olsun

arpa bugday taban fiyatları açıklanınca herşey belli olur.12 hazi,ran da belli olur.13 hazirana hazır olun.

tek türkiye kullanmıyor cogu ülke kullanıyor madem özel sektöre satıldı devlet karışmıyor neden 10 numara yaga karışıyor onu anlamadım özellikle yag konusuna karışıyor milletin istedigini yapmıyorda yabancı şirketlerin baskısı ile milleti tehdit ediyor bütün petrol ürünlerinden devlet vergisini alır yag mazot farketmez ailesi cifci olan özellikle sulu tarım yapan milletvekilinin maaşı kadar aylık mazot yakan bi cifci milletvekili olması gerekir halimizden anlaması icin bende para olmassa işimde eleman calıştıramam burda bir aylıkcının günlügü 1.300 den 1.750 kadar degişir yöneticiler iyi düşünmesi gerekir işsizlik nasıl cözülür

Arkadaşlar daha fazla sizlerle bu konuları konuşmayacagım bu konu bile açık oldugu halde tutupta bakanın sözlerini çarpıtıp üzerinize alındınız tüm halka mal ettiniz ya ne diyeyim.. 10 numara yag kaçakcılarına söylenen sözü kendinize mal ettiniz.. 10 numara yag dan devletin kasasına vergi girmiyorsa öte yandan ben vergisi ödeyerek mazot kullanıyorsam ozaman buradada adaletsizlik var seninde benimde aldıgımız hizmet aynı birimiz vergiyi vermeden kullanalım birimiz vergi vererek kullanalım sonra hak yemedik diyelim... sonra devlet karışmasın kaçakcılar vergiden kaçırsın bize 10 numara yag satsın diyelim hadi onuda geçtim.. 10 numara yag kullanalım sıfır traktörlerimizde 2yıl sonra motoru pompası ölü traktörü başka bi bölgeye kaportası temiz 2yıllık traktör diye satalım alan çifçinin anası aglasın.. bunlar yaşanmıyor demeyin.. Benim ailemde hayvancılık ve tarımdan para kazanıyor zarar etmiyoruz çok şükür karımız az olabilir zaman zaman ama allaha şükrediyoruz.. destekleme verilen ürünleri ekmeye çalışıyoruz devletin verdigi desteklemelerden yararlanmaya çalışıyoruz.. bize kimse getiripte çalışmadan para vermiyor.. unakıtan dan söz edilmiş şuan nerede oldugu belli hortumlama yapmasada oglu önceden devletin yapacagı hamleleri bildiginden bunu lehine kullandı ticarette bunları biliyorum ama unakıtanın şuan nerede oldugunuda biliyoruz ..Şimdi o görevi yapan kişinin kim oldugunu ve nekadar zeki ve dürüst biri oldugunuda biliyorsunuzdur.. Kulaktan duyma çok söylem var bu konu böle uzar gider.. ben yoruldum genellikle aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan anlamak istemeyen anlamaz burada kimsenin sözcüsü degilim bana sordugunu bu soruları gidip muhattabı ve vekili olan kişilere sorun yeterince tatminkar cevaplar alacagınızdan süphem yok ben artık cevaplama geregi duymuyorum.. Vicdanınız rahat etsin yeter haklının hakkını verin yeter.. kişisel menfaatlerinizimi düşünüyorsunuz yoksa türkiye nin ve türk miletinin menfaatlerini mi düşünüyorsunuz neye göre karar veriyosunuz.. tercihleriniz nekadar layık nekadar temiz bunları yargılamak araştırmak gereklidir Geçmişi gelecegi neredeyiz nereye gidiyoruz nereden geldik neler değişti neleri unuttuk objectif olabiliyosak hersey açık zaten.. [size=12pt]herkese saygı ve sevgilerimle artık bu konulara cevap yazmayı düşünmüyorum hoşçakalın..[/size]