Öncelikle herkese selamlar başak 2075 klasik kaporta traktör aldım traktör ün çekişi güzel fakat biraz devir den düştümü acayip fazla şekilde kara duman atıyor...ne yapmalıyım
Tamponu Nazilli de SMT makina ya yaptırdımTamponu nerde kime yaptırdın kardeşim hayırlı olsun bilgilerini paylaşırmısın. Birde 2075 modern kaporta var bizde ona olur mu?
Sağolun hocam Allah razı olsun .. düşük devirde atıyor hocam servise aradım sordum duman artmazsa çekmez diyor.ama ben rahatsız oluyorum hocamHayırlı olsun.
Allah kaza bela vermeden kullanmak nasip etsin.
Düşük devirlerdeki sıkışmalarda duman atması bu traktörün huyudur.
Fabrikasının sahibi, duman olayından kurtulmak için motor değişikliğine gitti.
Tabi ki duman olayının teknik bir açıklaması vardır.
Kare motor 100/100 mm , çap strok oranında motor dizaynının etkisi bulunur.
Üzerindeki motor Perkins değil amaperkins motorun genel sorunu, bizde de erkunt var o da sürekli duman atıyor.
Steyr (Mercedes) motor , 1600 rpm max tork , 2500 rpm max güç veren bir yapıdadır.Sağolun hocam Allah razı olsun .. düşük devirde atıyor hocam servise aradım sordum duman artmazsa çekmez diyor. ama ben rahatsız oluyorum hocam
Hocam kuyruk mili devri hızlı New Holland TD 65 de vardi ona göre baya seri ..yani hocam yüksek devirde kullansam bile yakıt fazla yüksek olmaz mı diyorsunuzSteyr (Mercedes) motor , 1600 rpm max tork , 2500 rpm max güç veren bir yapıdadır.
1000-1500 rpm arası tork hissedilmez derecede düşüktür ve bu devirlerde kompresyon yok gibidir.
Traktörle saman bağlama yaptığımız zamanlarda kuyruk mili 540 2200 rpm de konumlanırdı ve 2500 rpm tam gaz devirle saman bağlardık.
Motor gücü 70 hp, 215 n.m. tork zorlanmalarda yetmezdi.
Sıra başı dönüşlerde 1 vites arttırarak 1800 rpm devirle yürünür.
Motor karakteristiği yük altında anma gücü 2500 rpm de az yakıt harcayabilecek şekilde dizayn verilmiştir.
1000-1600 rpm arası devirler toprak işleme çalışmalarında fazla tercih edilmemelidir.
Kare motor yapısı veya Ford gibi strok boyu silindir çapından kısa olan motorlar anma gücü devirlerinde az yakıt harcayacak dizayna sahiptirler.
Steyr motorun başlangıç devirlerindeki tork artış yüzdesi azdır, bu eksiklik Case JXC serisinde düzeltilmiştir.
Traktörünüzün mazot pompası devir ayarlarında eksiklik olabilir.
Rodajdaki motorlarda 1450 rpm gibi ayar verilmiş olabilir, devir ayarları 1550-1600 rpm gibi mazot pompasına devir vermek gerekebilir.
Tarla yollarında hafif yüklerle gidişlerde 1600-1800 rpm devirler kullanmak iyi olur.
Düşük devirlerdeki duman olayı motor dizaynından dolayı ortadan kaldırılamaz.
Sürücü yüksek devir tercihleri yaparak motor gücü yönetimi yapması gerekiyor.
Olmaz.Yaptığı işe göre yakıt yakar.Hocam kuyruk mili devri hızlı New Holland TD 65 de vardı, ona göre baya seri ..yani hocam yüksek devirde kullansam bile yakıt fazla yüksek olmaz mı diyorsunuz
Biçerdövere kamyon motoru takılırsa ne oluyor.bi cs6080 bide steyr in dumanını kesmezsin![]()