başak traktör
cezama2007 link=topic=18141.msg162692#msg162692 date=1236529287' Alıntı:ilk once ismim serkan
bizde hem servislik var babam duruyor hemde ben fabrikada calışıyorum kendim difransiyelciyim ve yeni şanzumana gectim il sorun:
ön dingiller italyadan geliyor ismi dana on dingil
on dif kiliti manuel derken tabiki manuel ama otomatik bu nasıl oluyor dersen gösterge panelinin yanında kilitlrmr düğmesi var bu düğmeye bastıhın zaman otomatik olarak arka ve on tarafı kilitlemiş oluyor önemli bir nokta düğmeden hariç çift ceker kolu var o kol takılıysa dümeye bastığın zaman 4x4 pozisyonuna gecer ama kol takılı değilse arka tarafı düğmeyle kilitlersin fonksinel özellikleri cok.
ikinci soruna gelince motorları tamamen kendileri geliştiriyor.steyr la hic bir bağlantı yok zaten steyr traktör fabrikası kapandı case üretiliyor.
şanzumana ve diher aktama organlarına ve motoruna bir ücret odemiyorlar dedim ya steyr kapandı zaten.
üçüncü sorun janzumana iyileştirme yapıldı sen istersen full senkromenç üretiriz 540,640,750,1000 devir kuruk mili sana bir süpriz vereyim ayriyetten bir yol vitesi de yaparız yani bucuk vitesin karsı boş ya oraya vites yani 60km lik traktör istemezmisin
ayna mahruti 2085 ile 2075 ayrasında farklılık var erkunt hakkında bir bilgim yok ama aktarma aynı ( yani şanzuman difransiyel hidrolik aynı aks biraz farklı bizde 5 fren balatası onlar 4. ara göve aynı yani erkunt başak kopyası)
liftomatik sadece 85 lerde değil 75 modelinde ve 60 larda da var
umarım cevaplar yeterlidir sormak istediğin başka bir sorun varsa sorabilirsin.
bana göre takviyenin senkronmeçsiz olması yüklü iken rampa çıkışlarında çok büyük sorun oluo :S size kabinli 2073 le yaşadığım olayı anlatayim ona göre karar werin.bu yaz 1 tanesi tek dingil olmak üzere 3 araba yük çekiodum.toplam 14 ton yük wardı..bizim köyün girişinde orta sayılacak bi rampa war....işimi garantiye alayim dedim rampaya gelmeden bastım,tam rampayı çıkıom yükün kuvvetiyle vites düşmeye başladım...o arada motorun devri düştü kesildi ..pehlivan peki yapıp stop etmek zorunda kaldım :S takviyenin yeri we geçişi zor olduğu için rampada kaldım...allahtan can simidim pehlivan çekicezama2007 link=topic=18141.msg163653#msg163653 date=1236798389' Alıntı:serdar liftomatik yaptırman icin çok şey gerekli onu dışarıda yaptıramazsın 2073 lere de biraz sor olur uzay tipi kaportamı var sende bir sorun yaratmaz ama çok tefarruatlı iş hidrolik gövdesinin inmesi lazım alı delincek yani acık sistem olucak ama bir araşyırayım fabrikada hidoik takan arkadaşa sorayım direk takılıyorsa olabilir ama takılmazsa uzun iş.
sekro5 derken neyi kast ettin anlamadım sanırım senkromenç yazıcaktın sekromenç hepsinde var yanlız başak traktörde takviye vitesinde senkromenç yok aslında takıyoruz ama pek sağlıklı olmuyor adam gibi kullanırsan ömürlük ama dedimya onun için fabrika taktırmıyor
vn vitesini ben steyri bildim bileli buçuk olarak bilirim.....bunu bana babaeski serviside öle der kullanıcılarıda öle der...takviye kolu viteslerin 10 cm arkasında koltuğun hafif altında kalır..bana buçuk vitesini takviye die nasıl sölediniz anlamadım....we 18 yaşındayım yaklaşık 5 senedir kendimi kurtaracak şekilde steyr we başak kullanıyorum...ileri giderken o traktörün geri vitese geçmeyeceğini herkes bilio...o kadarda cahil deilim herhalde :Scezama2007 link=topic=18141.msg164193#msg164193 date=1236970771' Alıntı:kral takviye dediğimde sen neyi anladın bir sormak istiyorum.biz takviyeyi vn ve vs olarak tanımlıyoruz yani ileri ve geri vitesi rampada geriyemi taktın başak traktör de sadece vn vs de senkromenç yok 1.2.3.4 ve buçuk vitesinde senkromenç var yani takılman imkansız
ben size seri vitesle iligili bişi demedim ki :S ayrıca tartışmadım,sadece yanlışlığı düzelttim.ben sizin ne demek istediğinizi anladımcezama2007 link=topic=18141.msg164198#msg164198 date=1236972640' Alıntı:sen l,s di diyorsun yani difransiyel takviyesini tabiki geciremezsin ama 14 tonla orta yükte bir rampayı 2073 çıkar benim kastım seni rencide edicek bir pozisyona sokmak değil burda tartışmıyoruz.ben başak ta çalışıyorum aktarma organlarındayım difransiyel ve şanzımanlar elimden geçer.
ne bilmek istersin başak la ilgili