Besi için yemin fiziksel özelliği ne olmalıdır?

Özelikle mısır tanesinin fiziksel özelliği ne olmalıdır.3,4 parçamı yada toz halinde mi olmalıdır?

Ynt: Besi için yemin fiziksel özelliği ne olmalıdır?

Neden cevap yok bilen yok mu?benim bildiğim un haline getirilmemesidir doğrumudur bu?

mısır tek parça halinde olursa zor parçalanır o yüzden en uygun ve en kullanılabilir hali parçalanmış veya un halne gelmiş halidir

mısırın ve diğer tane yemlerin kabuğunun kırılması ve birkaç parçaya bölünmesi yeterlidir.eger un gibi olursa sindirim sistemini çabuk terkeder hayvan yararlanamaz keza kırılmamış olursa da dış çeperini hayvan sindiremez yine işe yaramaz ...

anlamadım hala,un yaptığımda sindirimi bozuyor,taneyi 2,3 parcaya ayırdığımda bokundan çıkıyor ne olacak anlamadım.

sen git değirmene bunları kırma yap de,bi de ilk verirken az ver sonra sonra artır.ondan sonra da gerisinden cıkana kafayı takma ok-*-s

uzunefe link=topic=59179.msg649243#msg649243 date=1352845202' Alıntı:
mısırın ve diğer tane yemlerin kabuğunun kırılması ve birkaç parçaya bölünmesi yeterlidir.eger un gibi olursa sindirim sistemini çabuk terkeder hayvan yararlanamaz keza kırılmamış olursa da dış çeperini hayvan sindiremez yine işe yaramaz ...
simdi okudum da çabuk terkederden ziyade çabuk sindirilir olacak dalmişim heralde yazarken :D oyle olunca da basit indigesyon dediğimiz sıkıntı ortaya çıkar