beside son 40 gun

arkdaslar elimde simental besi danaları var yakalsık ahır ortalaması 550-600 kg arası fiyatların dusuklugu nedeniyle 40 gun daha beklemei dusnuyorum sizce bu donemde arpamı yoksa fenni yemmi kullanımını artırsak dha ii olur, sordugum 1-2 kişi fenni yemi fazla veriyorsun fenni yemi dusur arrpayı artıır malı bozar gibisinden konusutu o yuzdne kafam karısıtı ve suan 3.25 kg yem(ofis yem 16/2700) ve 6 kg arpa yiyorlar trtıgımda gunluk yaklsık 1.25 gr alıyorlar ve 18-20 aylık besi danaları sizce hangisni arttırmalıyım ( malı yağlı kestireceğim)

Ynt: beside son 40 gun

Hayvanları kesime gelmiş. Fiyatların yükselmesi için bekliyorsan sana tavsiyem 16 proteinli yemlerden ziyade 12 proteinli 2800 ve 3000 kalorilik yem kullanabilirsin veya arpa + mısır + 16/2600 veya 16/2700 olacak şekilde üçlü bir karışım yapabilirsin. Tabi alıştırarak değiştir yemleri.

Ynt: beside son 40 gun

yemide yeni getirtmiştk:) olmadı fenni yemi kısp arpayı artırırsak daha ii olur enerjiyi artırmak içn , dha once mısır +arpa+ 2700/16 yemi verioyrdum hayvanlar gunde rasyona kattıgım 3 tenekden fazla yedigi an ötürme yapırodu o yuzden azar azar vererk mısırı bitirdim.