biçerde dayanıklılık olarak , claas mı , new holland mı?

biçerde dayanıklılık olarak , claas mı , new holland mı ?

• Kullanılan toplam oy
    17

Ynt: biçerde dayanıklılık olarak , claas mı , new holland mı?

bizim köyde hep new holland biçer vr ama bn class daha saplam diye düşünüyorum

değerli biçerci arkadaşlarım yukarıdan buraya kadar her arkadaşımızın görüşlerini okudum her kafadan avcı palavraları çıkıyor kimse yoğurdum ekşi demiyor kimisi tc kimisi claas levarda kimiside 630 claysonları kötülüyorlar bugün sıfır bir makinanın kullanım ömrü on yıldır ama bizler toplum olarak makinanın üstüne bindiğimizde makinayı biçerdöver değil dozer gözüyle bakıyoruz hemen tarlayı bitirim çıkmaya bakıyoruz makina tane kaybı yapmış yapmamış umurumuzda değil şimdiye kadar kullanmadığım biçer kalmamıştır yeterki operatörün eli yüreğinde olsun yeterki makinanın bakımları iyi yapılsın diğer konu bizler toplum olarak mal takım alet kıymeti bilmiyen kişileriz sezon biter makina yağmurun karın altında hadi sezon başlarken bıçak zıpka tırmık hadi yallah harmana ondan sonra birgün iş üç gün tamir bakmışın leyleğin laklakıyla harman bitmiş onun için değerli biçerci arkadaşlarım makinalarımızın değeri bilelim zamanında tam teşekküllü bakımlarını yapalım yaptıralım kimseyi madur edip arkamızdan kötü sözler söylletirmiyelim doğusuyla batısıyla kuzeylisi güneylisi bütün biçerci arkadaşlarıma kuçak dolusu selam ve hürmetlerimi sunar bereketli kazançlar dilerim mustafa

bizde 2006 model tc var her sabah biçime başlamadan önce yağlar ve hava tutarız ama her hafta sanayiye gidiyoz komşumuzun 2005 model claas var ama hiç bir zaman sanayide görmedim makinayı eğer bi tane daha biçerdöver alırsak bu claas olacaktır.

mustafakatırcı link=topic=6030.msg66502#msg66502 date=1218981858' Alıntı:
değerli biçerci arkadaşlarım yukarıdan buraya kadar her arkadaşımızın görüşlerini okudum her kafadan avcı palavraları çıkıyor kimse yoğurdum ekşi demiyor kimisi tc kimisi claas levarda kimiside 630 claysonları kötülüyorlar bugün sıfır bir makinanın kullanım ömrü on yıldır ama bizler toplum olarak makinanın üstüne bindiğimizde makinayı biçerdöver değil dozer gözüyle bakıyoruz hemen tarlayı bitirim çıkmaya bakıyoruz makina tane kaybı yapmış yapmamış umurumuzda değil şimdiye kadar kullanmadığım biçer kalmamıştır yeterki operatörün eli yüreğinde olsun yeterki makinanın bakımları iyi yapılsın diğer konu bizler toplum olarak mal takım alet kıymeti bilmiyen kişileriz sezon biter makina yağmurun karın altında hadi sezon başlarken bıçak zıpka tırmık hadi yallah harmana ondan sonra birgün iş üç gün tamir bakmışın leyleğin laklakıyla harman bitmiş onun için değerli biçerci arkadaşlarım makinalarımızın değeri bilelim zamanında tam teşekküllü bakımlarını yapalım yaptıralım kimseyi madur edip arkamızdan kötü sözler söylletirmiyelim doğusuyla batısıyla kuzeylisi güneylisi bütün biçerci arkadaşlarıma kuçak dolusu selam ve hürmetlerimi sunar bereketli kazançlar dilerim mustafa
doğru söylemişsin çoğu şey biçercinin elinde

tavaslı_okan link=topic=6030.msg66668#msg66668 date=1219044065' Alıntı:
bizde 2006 model tc var her sabah biçime başlamadan önce yağlar ve hava tutarız ama her hafta sanayiye gidiyoz komşumuzun 2005 model claas var ama hiç bir zaman sanayide görmedim makinayı eğer bi tane daha biçerdöver alırsak bu claas olacaktır.

Yerinde ve açık sözlü bir yorum. Tebrik ederim...

Her sene tatile giderken Çanakkale ' den geçerim.Gelibolu ' da birçok biçerdöverci var.Asfalt boylarında ambarları var.Güzel de biçerdöverleri var çoğunun.Ama biçeröverlerin çoğu yaz-kış dışarıda duruyor.Yağmur yiyor,Kar yiyor,Çiğ yiyor.Yazık günah.Aslında 5 metre duvar örse 3 taraftan.Üstüne eternit koysa,güzel bir de kapı yaptırsa ne güzel garaj olur.Bizde 75 model 630 JD var.20 sene boyunca bizim bütün köy merasını biçti.Çünkü makine yoktu.2000 ' de sattığımızda üzerine bir boya atmamıştık.Komşu köyden bir adam aldı makineyi.Hala da onda.Makine sattığımızdan beri dışarıda duruyor.4 sene önce boya attı ona.Şimdi de dökülmeler başlamış kaportada.

bende biçerdöwerde Class hiç düşünmeden derim. Traktöre gelince kendimizde Claas Celtis 456 war fakat dünyada bir numaralı traktör olarak FEND derim. Türkiyede fazla yaygın olmayışının nedenii diğer traktörleden biraz daha pahalı olması ve dedemlerdn duyduğum çok eski hükümet yüzünde Türkiye ' de satışlara pek izin werilmemiştir die duymuştum. Dedemde bütün warını yokunu Fend sayesinde kazandıı 3 tane Fend eskitti şimdiye kadar.

can276kurt link=topic=6030.msg68184#msg68184 date=1219507286' Alıntı:
bende biçerdöwerde Class hiç düşünmeden derim. Traktöre gelince kendimizde Claas Celtis 456 war fakat dünyada bir numaralı traktör olarak FEND derim. Türkiyede fazla yaygın olmayışının nedenii diğer traktörleden biraz daha pahalı olması ve dedemlerdn duyduğum çok eski hükümet yüzünde Türkiye ' de satışlara pek izin werilmemiştir die duymuştum. Dedemde bütün warını yokunu Fend sayesinde kazandıı 3 tane Fend eskitti şimdiye kadar.
katılıyorum ...bu gün lüleburgaz fuarında inceledim...fendt ve diyer traktörler diyorum...kıyaslamak sadece zaman kaybettirir diye düşünüyorum...

new holland

new hollant ve laverda diyorum fakat parca acısından yani fiyatı olarak new hollant diyorum esasen cat bicerdöverleri daha saglamdır

Tabiki new holland biz her sene tarlalarımızı new holland biçerlerine biçtiririz.

değerli dostum . nev holland tın hanki serisine biçtiriyorsun ekinini . tc 56 mı noo*-*- birde john deere nin
yeni modellerine biçtir . nev holland tın john deere ye göre elek haçmi ufak tc yi biraz yüklendiğin de
taneyi tarlaya atıyor ......... gerisini sizler değerlendirin.
manisalı efsane biçerci mustafa. *098*-

Mustafa herşeyi iyi güzel söylüyorsun ama Senin bu bahsetmiş olduğun yeni seri olan John Deere biçerdöverin markası ne ilk olarak bunu ögrenelim. Ben 1174 S II 1170 tws 1450 gibi makinaları da biliyorum...

Sts serisi nin daha türkiye ye geldiginin görmedin bilmiyorum... Elek konusuna gelirsek. Tc diye ayrım yapmıyorum şu anda ama her eleğin bir kapasitesi var. Sen bu elegin üstüne örnekle Saniyede 15 litre hacimi hububat girdiğini düşünürsen ister istemez atacaktır.

Buradaki önemli konu
1) elek rüzgar ayarı.
2) elek aralıkları.( bizim tabirimizle elek ayarı )
3) eleklerin günlük ve saatlik olarak kontrol edilmesidir.

Claas lexion serisi benimde çok hoşuma gidiyo. tabiki bir claas 580 ve 600 ümün olmasını isterim. Ama maddiyatı unutmamak lazım

NEW HOLLAND BİÇERLERE ÇİVİ İLE DELİK AÇMAK ÇOCUK OYUNCAĞI AMA CLAAS A ÇİVİ DEĞİL MATKAP ZOR İŞLER ;)

BİZDE 30SENEDİR NEWHOLLAND VAR !!! AMA CLAAS ' ın c ' sini duyunca akan sular durur *098*-

HERKESE SELAM,bence ıkısıde guzel makınalar,fakat bırı polanya malı.diğer aksamlarda kalite farkı burdan çıkıyor sanmayın çünki butun buyuk uretıcıler çinde ımalat yapıyor rulmanlar dahil kayışa varana kadar,..ama benim için önemli olan makinaların bakımlarını zamanında yaptırmaktır ve makinayı koruyabılmektır,mumkun oldukça yerli yedekparça kullanın bu her parça için geçerli artık türkiye üreten bır toplum halıne geldi.bence biçer döverde en önemli parça takılan zıpka lardır makinanın ağzındakı diş gibi düşünun ıyı kesmezse çiğnemeden yutar ekini. buda zorlanmadan dolayı bır takım arızalara sebep verır bılyalarla başlar kayışların zorlanmasına kadar devam eder,ben geçenlerde tesadüfen bi firmaya rast geldim(aran dövme) yıllardır zıpka imalatı yapıyorlarmış . bu firma aynı zamanda ,almanyada rasspe ya yapıyor,gözumle görmesem ınanmazdım bu ürünlerin burda yapıldığını,türkiyedeki tek imalatçı firma aynı zamanda..,aklınıza kım gelıyorsa onlara uretım yapıyor bu yıl trakmakta yerli zıpka alacak dıye duyduk buyuk ıhtımal o fımadan alacaktır.kalitesı mukemmel çeltikte deneyin,çin malı zıpkalardan sakının 2,5 dolara turkıyeye gırışi var, yedek parça olarak aldığınızda bı dunya para verıyoruz, ben zıpkamı parçacı bi akrabam vasıtası ıle çok uygun fıyata (ARAN dövme ) den aldım toptancı ve tüccar haricinde dışarı ürün vermıyolar , parçacınız ile ıyı pazarlık yapın benım tavsıyem o

erkut kardeş resımmı çivileyecen kaportasına.?kaportoda çivinin ne işi var.?sac aksamın ınce olması kötu bırşey değil aksıne avantajlı bı durum çunkı hafıf olması yakıt ekonomısınden tutunda lastıklerın aşınmasına kadar bır çok faydası var.muhım olan hangı kalıtede sac kullandıklarıdır, paslanmasın yeter,.

Bende Class Diom Hiç Biçtirmedik Ama Olsun :D Güvenim sonsuz

ben biçerci değilim ama aşırı bir merakım var. 4 sezondur claas a biçtiriyoruz çok memnunuz. bana göre en iyi biçer bakımlı biçer bide claas olursa modelide önemlideğil. yani ha lexion olmuş ha medion veya dominatör...saygılar.