Ynt: biçerde dayanıklılık olarak , claas mı , new holland mı?
bizim köyde hep new holland biçer vr ama bn class daha saplam diye düşünüyorum
bizim köyde hep new holland biçer vr ama bn class daha saplam diye düşünüyorum
doğru söylemişsin çoğu şey biçercinin elindemustafakatırcı link=topic=6030.msg66502#msg66502 date=1218981858' Alıntı:değerli biçerci arkadaşlarım yukarıdan buraya kadar her arkadaşımızın görüşlerini okudum her kafadan avcı palavraları çıkıyor kimse yoğurdum ekşi demiyor kimisi tc kimisi claas levarda kimiside 630 claysonları kötülüyorlar bugün sıfır bir makinanın kullanım ömrü on yıldır ama bizler toplum olarak makinanın üstüne bindiğimizde makinayı biçerdöver değil dozer gözüyle bakıyoruz hemen tarlayı bitirim çıkmaya bakıyoruz makina tane kaybı yapmış yapmamış umurumuzda değil şimdiye kadar kullanmadığım biçer kalmamıştır yeterki operatörün eli yüreğinde olsun yeterki makinanın bakımları iyi yapılsın diğer konu bizler toplum olarak mal takım alet kıymeti bilmiyen kişileriz sezon biter makina yağmurun karın altında hadi sezon başlarken bıçak zıpka tırmık hadi yallah harmana ondan sonra birgün iş üç gün tamir bakmışın leyleğin laklakıyla harman bitmiş onun için değerli biçerci arkadaşlarım makinalarımızın değeri bilelim zamanında tam teşekküllü bakımlarını yapalım yaptıralım kimseyi madur edip arkamızdan kötü sözler söylletirmiyelim doğusuyla batısıyla kuzeylisi güneylisi bütün biçerci arkadaşlarıma kuçak dolusu selam ve hürmetlerimi sunar bereketli kazançlar dilerim mustafa
tavaslı_okan link=topic=6030.msg66668#msg66668 date=1219044065' Alıntı:bizde 2006 model tc var her sabah biçime başlamadan önce yağlar ve hava tutarız ama her hafta sanayiye gidiyoz komşumuzun 2005 model claas var ama hiç bir zaman sanayide görmedim makinayı eğer bi tane daha biçerdöver alırsak bu claas olacaktır.
katılıyorum ...bu gün lüleburgaz fuarında inceledim...fendt ve diyer traktörler diyorum...kıyaslamak sadece zaman kaybettirir diye düşünüyorum...can276kurt link=topic=6030.msg68184#msg68184 date=1219507286' Alıntı:bende biçerdöwerde Class hiç düşünmeden derim. Traktöre gelince kendimizde Claas Celtis 456 war fakat dünyada bir numaralı traktör olarak FEND derim. Türkiyede fazla yaygın olmayışının nedenii diğer traktörleden biraz daha pahalı olması ve dedemlerdn duyduğum çok eski hükümet yüzünde Türkiye ' de satışlara pek izin werilmemiştir die duymuştum. Dedemde bütün warını yokunu Fend sayesinde kazandıı 3 tane Fend eskitti şimdiye kadar.