Bilgi edinme

Merhabalar arkadaşlar geçen gün traktörümü değiştirdim biraz daha büyüğünü aldım traktör büyüdüğü için arkasındaki ekipmanında büyümesi gerekiyor malum bu şartlar altında da bir traktör parası kadar da ekipmana gidiyor size sormak istediğim konu şu bizim bu yörede pullukla tarla sürüldükten sonra kazayağı çekilir tarlaya arkasından diskaro arkasından ekilir. Ben kazayağı ve diskaro yerine direk alabora ile tarlaya girip arkasından eksem bana ne gibi avantajları veya dezavantajları olur?

Cok güzel oluyor çıkan her tohum düşüyor alaborayi arkasindaki merdanenin ustune bindirerek cekerseniz sıklaştırmışda oluyor ama pulluk ile sürdüğünüzde tarla bitimlerinde veya ortalarinda yariklar oluşuyor bu yariklari alabora doldurmuyor en azindan bu yariklari kazayagi ile doldurmaniz lazim yoksa tarlanin tesviyesi kaçıyor profilimdeki fotoğraf benim alabora ektiğim tarlalardan birisi :)

Biz yaklaşık 10 yıldır kazayağı kullanmıyoruz, pulluktan sonra lastik takılı alabora ile tek seferde hazırlıyoruz. Dezavantajını görmedim avantajı tek seferde tohum yatağını hazırlamış oluyoruz
IMG_20190905_123512.jpg

Selamaleyküm bereketli olsun bu alabora da ortalama dekara ne kadar yakıyor motor ve saatte kaç dekar yer işliyor
Aleykümselam teşekkür ederim , tarlanın tav durumuna göre değişiyor kuru ve kesekli tarlada daha yavaş gidiyoruz 1.4/1.6 lt yakabiliyor(7/8 dekar yer işliyor). Tavlı ve fazla kesek olmayan tarlalarda daha seri gidiyoruz 1/1.2 lt yakıyor. 13/14 dekar yer işliyor.