bilgi

Ynt: bilgi

her geçişte 1 koyuna el koymak iyi fikir :)

BİMER, tarım il.. ne varsa akla gelen hepsine yazılı başvurmak şart..

teşekürler ilginiz için 3 kez kaymakam jandarma ve ilçe tarım ve savcı olmak tespit ettirdim adam eski muhtar oldu şimdi ilçe tarım müdürü akrabası mühendisler yakın köylü yahu ekin harap dama bugün 2-3 dönüm zarar var bu nasıl tespit anlamıyorum içinden çıkılmaz hal aldı..cuma ilçe tarımla görüşüp tekre il tarıma gidecegi ekper isyecegim yok derlersa bakanlık..bilmiyorum kimsenin başına gelşmedi mi bu olay..

bu olay aslında hepimizin ortak sorunu herkesin başına geliyor bi şekilde..kanun yasa olmaalı çiftçiyi koruma veya üretimi koruma eksik bir yaan var..

arkadaşlar benim amacım zararı telefi ettirmek..koyun moyun degil hayvaanın suçu yok...ama canı acıyan eşek atı geçer diye bir söz var..kalbim ara sıra bozuluyor şeytan dürtüyor ama vebal agır basıyor günah işlemek istemiyorum.suçlu adam..hayvana kurban olsun...şerefsiz..
savcı üstüne almıyor -jandarma eli kolu baglı-ilçe tarım taraf tutuyor konu bu..

köylü link=topic=75920.msg897010#msg897010 date=1401912901' Alıntı:
teşekürler ilginiz için 3 kez kaymakam jandarma ve ilçe tarım ve savcı olmak tespit ettirdim adam eski muhtar oldu şimdi ilçe tarım müdürü akrabası mühendisler yakın köylü yahu ekin harap dama bugün 2-3 dönüm zarar var bu nasıl tespit anlamıyorum içinden çıkılmaz hal aldı..cuma ilçe tarımla görüşüp tekre il tarıma gidecegi ekper isyecegim yok derlersa bakanlık..bilmiyorum kimsenin başına gelşmedi mi bu olay..
Abi son çare o çobanın elindeki deynek gibi deynek alıp çobanı hafif tartaklayıp korkutacaksın :) Babam bizim kasabada iki dönem mahalle muhtarlığı yaptı abi çobanlar aynen sende olduğu gibi ekine girerdi yoncaya girerdi biçer ekini biçtikten sonra tarla sahibi samanını yetirmeden sapa girerlerdi gören de babamı arıyordu gidiyorduk arabadan indiğiyle çobanın elindeki sopayı alması ve çobanın boğazına sarılması bir olurdu :) sayar söverdi çobana da koyunun sahibine de sonra çobanın kendi sopasıyla da bi iki vururdu sonra bi daha yanaşamadılar bile :) sende böyle yapmayacaksan bilmiyorum :)

omeryucel link=topic=75920.msg896997#msg896997 date=1401911517' Alıntı:
1989 yılında rahmetlik dedemde aynı sorunları yaşıyormuş. Kaç defa çobanları uyardıysa sonuç alamamış artık her gece pancara sokmaya başlamışlar sürüyü. Rahmetlik dedem eline tek kırmayı almış, yanına 5-6 fişek, sürünün tarlaya geliş yoluna pusuya yatar. Aradan biraz zaman geçmiş sürünün bir ucu dedemin pusu attığı yerde arkası ise 1 km ötede koşa koşa pancar tarlasına gidiyorlarmış koyunlarda alışmış pancar yemeye. İki çoban eşeklerin üzerinde gelirken rahmetlik öldürmek için direk kafasına nişanlayıp sıkıyor kurşunu çobana. Allah korumuş çobana isabet etmemiş ama kafasında şapka varmış ona isabet etmiş şapka uçmuş arkaya. Adam şoka girmiş eşeğin üstünde kalmış eşekte korkuyla doğruca köye doğru koşmaya başlamış. Diğer çobana da ateş edecekken adam anlamış dedemin olduğunu yalvara yakara zor ikna etmiş.

Kurşun yiyen çoban tam bir hafta kendine gelememiş.Şikayet etmişler o zamanın jandarma komutanı ' Adamın özel arazisi izinsiz girmek yasaktır kanunlara göre. Ola ki adam ölseydi nefs-i müdafaha dan bikaç sene anca ceza alır. ' demiş.Şikayeti geri almışlar.

O günden beri böyle sorunlar yaşanmaz oldu bizim buralarda.
;D ;D

aynı duruma benzer olay bizim burda her zmn olur .amca oğlunun 70-80 dönüm korunğayı yaydılar.mahkemeden bi cacık cıkmadı.
bence mahkeme işi boş iş kaldıki senin durum yazdığın gibiyse senin yapacağın kendi cabanla bişeyler.
ben olsam kına işini yaparım.kısasa kısas.

cevrede cok hayvan yayilan bir yere biz korungayi ekmeden once, etrafini direk dikip tel cektik. Yeriniz yol ustu ise sinira tel cekilebilir belki, cekilmis teli de kaldirip atacaklarini sanmiyorum. Gerci yapabilirler de... Olayin detayini anlayamamis olabilirim ancak diger taraftan bu tip seyleri fazla buyutmeden sakinlikle cozmekte de fayda var, sonucta tarlalar 7/24 basinda bekleyebilecegimiz yerler degil...

cem.ispir link=topic=75920.msg897122#msg897122 date=1401963413' Alıntı:
cevrede cok hayvan yayilan bir yere biz korungayi ekmeden once, etrafini direk dikip tel cektik. Yeriniz yol ustu ise sinira tel cekilebilir belki, cekilmis teli de kaldirip atacaklarini sanmiyorum. Gerci yapabilirler de... Olayin detayini anlayamamis olabilirim ancak diger taraftan bu tip seyleri fazla buyutmeden sakinlikle cozmekte de fayda var, sonucta tarlalar 7/24 basinda bekleyebilecegimiz yerler degil...

kasıtlı zarardan bahsediliyor arkadaş.

FEHİM link=topic=75920.msg897170#msg897170 date=1401970797' Alıntı:
kasıtlı zarardan bahsediliyor arkadaş.

0.1 dekar da cignense hepimiz kizariz. benim soylemeye calistigim karsilikli hareketlerin dozunu iyi ayarlamak gerektigi. tutup dovsen uzayip gider. hayvanlar zehirlenirse karsidaki de kinlenip karsilik vermeye calisacak...