Abi son çare o çobanın elindeki deynek gibi deynek alıp çobanı hafif tartaklayıp korkutacaksınköylü link=topic=75920.msg897010#msg897010 date=1401912901' Alıntı:teşekürler ilginiz için 3 kez kaymakam jandarma ve ilçe tarım ve savcı olmak tespit ettirdim adam eski muhtar oldu şimdi ilçe tarım müdürü akrabası mühendisler yakın köylü yahu ekin harap dama bugün 2-3 dönüm zarar var bu nasıl tespit anlamıyorum içinden çıkılmaz hal aldı..cuma ilçe tarımla görüşüp tekre il tarıma gidecegi ekper isyecegim yok derlersa bakanlık..bilmiyorum kimsenin başına gelşmedi mi bu olay..
o kötüymüş işte abi çok farklı şekilde haklıyken haksız duruma düşersinköylü link=topic=75920.msg897020#msg897020 date=1401913844' Alıntı:çoban karısı ben ankaradayım bir kez yakalandı ama jandaarma uyudu..
;D ;Domeryucel link=topic=75920.msg896997#msg896997 date=1401911517' Alıntı:1989 yılında rahmetlik dedemde aynı sorunları yaşıyormuş. Kaç defa çobanları uyardıysa sonuç alamamış artık her gece pancara sokmaya başlamışlar sürüyü. Rahmetlik dedem eline tek kırmayı almış, yanına 5-6 fişek, sürünün tarlaya geliş yoluna pusuya yatar. Aradan biraz zaman geçmiş sürünün bir ucu dedemin pusu attığı yerde arkası ise 1 km ötede koşa koşa pancar tarlasına gidiyorlarmış koyunlarda alışmış pancar yemeye. İki çoban eşeklerin üzerinde gelirken rahmetlik öldürmek için direk kafasına nişanlayıp sıkıyor kurşunu çobana. Allah korumuş çobana isabet etmemiş ama kafasında şapka varmış ona isabet etmiş şapka uçmuş arkaya. Adam şoka girmiş eşeğin üstünde kalmış eşekte korkuyla doğruca köye doğru koşmaya başlamış. Diğer çobana da ateş edecekken adam anlamış dedemin olduğunu yalvara yakara zor ikna etmiş.
Kurşun yiyen çoban tam bir hafta kendine gelememiş.Şikayet etmişler o zamanın jandarma komutanı ' Adamın özel arazisi izinsiz girmek yasaktır kanunlara göre. Ola ki adam ölseydi nefs-i müdafaha dan bikaç sene anca ceza alır. ' demiş.Şikayeti geri almışlar.
O günden beri böyle sorunlar yaşanmaz oldu bizim buralarda.
cem.ispir link=topic=75920.msg897122#msg897122 date=1401963413' Alıntı:cevrede cok hayvan yayilan bir yere biz korungayi ekmeden once, etrafini direk dikip tel cektik. Yeriniz yol ustu ise sinira tel cekilebilir belki, cekilmis teli de kaldirip atacaklarini sanmiyorum. Gerci yapabilirler de... Olayin detayini anlayamamis olabilirim ancak diger taraftan bu tip seyleri fazla buyutmeden sakinlikle cozmekte de fayda var, sonucta tarlalar 7/24 basinda bekleyebilecegimiz yerler degil...
FEHİM link=topic=75920.msg897170#msg897170 date=1401970797' Alıntı:kasıtlı zarardan bahsediliyor arkadaş.