Bir batında altı yavru doğurdu

MANİSA’nın Sarıgöl İlçesi’ne bağlı Tırazlar Köyü’nde bir koyun, bir batında altı yavru dünyaya getirerek sahibini zengin etti.
Tırazlar Köyü’nden 52 yaşındaki Mehmet Kazıklı’ya ait Tahirova melezi koyunun doğumunu Veteriner Hekim Osman Gül yaptı. Osman Gül, altı kuzunun sağlık durumlarının çok iyi olduğunu belirtti. Gül, 'Tahirova melez koyunlarının altız doğurması ender bir olaydır. Yavruların tümünün sağlık durumları çok iyi, ancak anne koyun ilk doğan üç kuzuyu emzirmeye başladı. Sonradan dünyaya gelen üçünü emziremiyor. Böyle olunca da üçüne biberonla bir süre süt vermek gerekiyor. Bu normaldir. Çünkü anne koyunun bir anda altısını emzirmesi güç olur ve süt yetmez' dedi.
Mehmet Kazıklı da koyunu üç yıl önce pazardan satın aldığını söyledi. Koyunun aldığı yıl iki, geçen yıl dört, bu yıl da altı kuzu doğurduğunu kaydeden Kazıklı, 'Böyle giderse sürü sahibi olacağım. Annelerini emzirmediği kuzuları biberonla ben besleyeceğim' diye konuştu.


140120121225048577886_2.jpg
 
Ynt: Bir batında altı yavru doğurdu

İkize üçüze alıştık bizim koyunlardan ama altız ilk defa gördüm. Maşallah, sahibinin böyle 50 koyunu olsa yeter. :)
Bereketli hayvan koyun.
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt