bir fikir veya yardım...

Ynt: bir fikir veya yardım...

köylü link=topic=70301.msg803906#msg803906 date=1385991532' Alıntı:
herkesin yapacagı bir şey vardır...herkes zamanı gelince bir yere bir yerlere yardım yapıyor biz kimsenin borcunu ödeyelim diye çıkmadık...bu bir imece bu bir yardım siz varlıktan yokluga düşmenin ne oldugunu bilirmisiniz biz bunları dolu dolu yaşadık..çeveremizde okadar çok ki...zengin yatıp fakir yatanları adam yerine konmayıp selem verilmeyen fakir insanların zengin olup hor görenlerin fakir oldugunu ben bunu köyümde yaşadım....ve gördüm...
niyeti olan hiç laf ebeliği yapmaz hayırın ALLAH rızası olduktan sonra geri laf ...
şuan ismini yazamıyorum isteyen gerçekten bir yardım yapacaksa abi kardeş dost varsa özelden bu işi çözeriz..rencide bir durum olmasın...
Sonuna kadar katılıyorum abi.İyi gününde senden iyisi yoktur ama kötü gününde insanlar seni görünce yolunu degiştirirler.Şükür ben yokluk görmedim ama annem-babam 1 demet maydanoz almaya para bulamadıkları gün olmuş.Bizim milletimiz iyi gündeyken sanki hiç bir zaman kendi kötü duruma düşecegi ihtimalini aklına getirmez.

ZOR DURUMDA BİR DOSTUMUZ HEPİMİZİN DOSTU VE SEVDİĞİ BİR..hemde kutsal bir işte ama işler ters oldu...hepimiz birlik olalım gönülden ne veririlirse ortak olalım derdi,ne o bunun altında kalacak bir dost degil...
gelin birlik olalım kardeş olalım...50 liaryal 100 lirayla 20 lirayla kimse batmaz...gönül sizin rıza sizin...
daha ne diyim ki...kalbi olan umuda bir ışık olur..

yusuf abi haklı arkadaşlar.
dünya hali bu olanlar hepimizin başına gelebilir.vesile olacığımız bu yardımlaşma ,dayanışma belkide bir ailenin yeniden hayata tutunmasına sebep olabilir.
bi nebzede olsa soluk olalım zordaki arkadaşımıza .

İş maddiyata gelince zor, yardımı toplayacak kişi bu işin sorumluluğunu alıyorsa güvenilirliğinide her şatta sağlamalı istediğimiz, bütün yöneticilerden şeffaflık hesap sorulabilir hesap sormayı kolaylaştıran kişiler, hesap vermekten zevk duyan kişiler olmalı maddiyat bazen önemli, bazen değil , zaman böyle.

Yoksa gerisi kolay 100 tl benim için bu gün uygun bir rakkam benim gibi 100 kişi çıksa 10 000 tl belki bir iş görür ihtiyacı olan kişide sevinir trakkülüpten gelmiş diye.

İyilikler karşılığı Allah tan umularak yapılırsa makbul olur.

Konunun başlığında da yazdığı gibi fikir yardım alıyoruz nasıl kazanırız nasıl zarar etmeyizin yollarınıda arıyoruz burada, en doğru yolu bulmaya çalışıyoruz sonuçta aşağı yukarı aynı işi yapıyoruz.

Benim için buda yeterli, iyi düşünen iyilik düşünen herkesten Allah razı olsun.

arkadaşlar yardımlarınız direk arkadaşınızın adına yatacak sizlere adı açıklanacak özel den hepiniz tanıyorsunuz..sizler kendiniz arkadaşınızın adına hesabına yatırın..kimse toplamaycak..yardımı...

Kusura bakmayın ancak ben hem bireysel hem de site adına fikir belirtirsem,bu tarz işler sitemize uygun değil.Öncelikle burası bir dernek olmadığı için kanunen hiçbir şekilde bir para toplama,yardım organizasyonu vs yapılamaz.Diğer yandan bu sitede kimse kar elde etmek için birşey yapmıyor,siyaseti bile karıştırmıyoruz.Para da burdaki huzuru bozacak bir numaralı konulardan biri olur.Tanıdıklarınıza,yakın arkadaşlarınıza tabi ki site haricinde istediğiniz tarzda yardım yapabilirsiniz.Ancak siteyi bu işte aracı veya bir organizasyon olarak kullanmak yanlış ve zararlı olacaktır.Onun için bu konuyla ilgili yapabileceğimiz birşey yok.