BÖLGE BÖLGE BUĞDAY FİYATLARI

Ynt: BÖLGE BÖLGE BUĞDAY FİYATLARI

bizim burda fiyatlar boyna düşüyo nasıl iş bu yaw

bugun odeska verdik ofise 621 protein 13.2 gluten 29 cıktı ama emriyo kara lekesi vardı fiyat kırıldı biraz yoksa 650

Arkadaşlar fiyatların düşmesine neden bukadar şaşırıyorsunuz ? bu işi ilk defamı yapıyorsunuz adamlar artık belli bi miktar bugdaylarını aldılar onları işleyinceye kadar elbette bugday istemicek fiyatlar düşecek.

valla arkadaşlar bu konuda bazı arkadaşlar yorum yapmış.600-650 die. biz uzaydamı yaşıyoruz kardeşim yada o fiyata buğday satan arkadaşlarmı uzayda yaşıyor. şu an yozgatta 50 krş veren tüccar çooooook ama çoooook az...

ben uzaylı veya uzayda yaşamadım arkadaşım 45 ton kadar tosun sattım yemlige ayrıldı 575 verdim komşum çeşit bugdayı sattı makarnalık 605 krş mırza bey makarnalık bugdayı vardı 620 krş verdi sonra başka bi arkadaşım 613 verdi ekiz unluk bugday vardı esnafa 600 krş verdik bugun sabah sattık odeska albatros 621 krş toros unluk bugdayı vardı 580 verdik özü tutmamıştı aydan hanım arpam vardı 460 verdim sitede hacımmet nikli arkadaş konya hekimoğlu un fabrikasına 650 krş verdi bu fiyatlar gözümle gördügüm fiyatlar daha görmediklerim var 720 krş kadar satılan bugdaylarda var şu anda borsa biraz durakladı fiyatlar fazla devinmiyor bayram sonu canlılık olacak diye söylentiler var (bu fiyatlar kırac fiyatı degil sulu ve gübreli fiyatlardır) benim sattıgım tosun emriyo siyah lekesi vardı yemlige cıkt

valla 520 ya kadar düşen bugday gördüm ama cinsi neydi bilmiyorum bayram sonuna kadar beklet istersen bugdayı

dolcevita link=topic=45069.msg430716#msg430716 date=1312356051' Alıntı:
valla 520 ya kadar düşen bugday gördüm ama cinsi neydi bilmiyorum bayram sonuna kadar beklet istersen bugdayı

benim köylüm dün pehlivan ı 520 ye sattı

bence 9.ayı görmeden bugday satmayın degerlenecek emin olun

bugun ofise tosun bey verdim protein 12.16 yaş gluten 27.81 cıktı ama emriyo kararması %5 cıktı ve fiyat düşüktü 600 krş

15-08-2011 bugün itibariyle burada serbest piyasa buğday fiyatları 540 ile 580 krş. arasında arkadaşlar...

borsalarda buğday fiyatlarını görmek çin link

Aşağıdaki linke tıklayın...

http://www.polatliborsa.org.tr/tr/TRHububatBulteni.htm

TMO nun günlük fiyat bilgilendirme tablosuda aşağıdaki linke tıklayınca karşınıza çıkar...

http://www.tmo.gov.tr/Upload/Document/piyasabulteni/piyasagunluk.pdf

[size=10pt] Bu arada çiftcinin mahsulü para etmezken sanayici boş durmadı gübreye zammı yerleştirdi[/size]
Malum önümüz artık tohum ekimşne hazırlık, haliyle gübre ihtiyacı artacak, tamda ihtiyaç zamanına yaklaşırken gübreye zammı ihmal etmediler ve şu anda DAP tonu 1600 TL

İnanılmaz ama gerçek bu, geçen yıl bu zamanda DAP gübresi 950 TL idi ve Ekim ayında 1050 tl olmuştu..

Bir yılda artış oranı %50 yi buldu ve şimdi 1600 TL oldu...

Bu gelişme üzerine Türkiye Ziraat Odaları Başkanı Şemsi Bayraktar konuştu

Türk çiftçisinin yüksek maliyetlerle üretim yaptığını, yüksek maliyet denilince akla ilk gelenin girdi maliyetleri olduğunu ancak yapısal sorunun çok daha önemli olduğunu bildirdi.

Türk çiftçisinin dünyanın en pahalı mazotunu kullandığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

'Mazotta, bizim de gayretlerimizle destekler arttı ve yüzde 13-14 mertebesine geldi. Gübre destekleri de bir miktar arttı. Gübrede ve mazotta daha fazla destek istiyoruz. Sanayicimiz eksik olmasın, ne zaman çiftçi tarlaya girse zam yapıyor. Benim çiftçim ne zaman talep yaratırsa, bir bakıyorsunuz gübre fiyatları fahiş... Çiftçinin öz kaynağı yok ki, zamanında bu gübreyi alsın da bir yere stoklasın. Böyle bir şansı yok. Onun için buradan sanayicimize de sesleniyorum; biraz insaflı olsunlar. Bu şekilde zam yapmak suretiyle çiftçimizin gübre kullanması mümkün değil, gübre tüketimin Türkiye'de artması da mümkün değil. Gübre tüketim miktarlarına bakıldığında hep 5 milyon ton civarında seyreder. Bulgaristan ve Romanya'nın 3'te 1'i kadar gübre kullanıyoruz. Bir tarım ülkesine bu yakışmaz. Bunları göz ardı etmeyeceğiz.'