axial gibi ilaçlarda bu tarz sararma yaptırıyor. Kökten buğday söküp alt yapraklarıda görünecek şekilde foto atmalısınız. Pas alt yapraklardan başlar. Alt yaprakları görüp yorum yapmak gerek
Bence hiç septorya gibi durmuyor. Septorya olsa püstüller olur. Nerede püstüller görebiliyor musun ? Pas, küllenme, septorya coğu zaman alt yapraklardan başlayıp yukarı doğru çıkar. Bayrak yapraklara çıktığı vakit zaten buğdayın altı sapsarı olur. Ayrıyetten sadece yaprakların uçlarında sararma olmaz farklı bölgelerde de sararma yapar. Benim bu fotoğrafta gördüğüm tek şey yaprakların uçlarının sarardığı herhangi bir mantar rahatsızlığı bu fotoğrafa bakarak söylenemezHocam fotoda çok belli olmuyor ama herbisit zararından çok septorya gibi duruyor.
Hocam bu lekeler nedir bir yardımcı olur musunuz?Bence hiç septorya gibi durmuyor. Septorya olsa püstüller olur. Nerede püstüller görebiliyor musun ? Pas, küllenme, septorya coğu zaman alt yapraklardan başlayıp yukarı doğru çıkar. Bayrak yapraklara çıktığı vakit zaten buğdayın altı sapsarı olur. Ayrıyetten sadece yaprakların uçlarında sararma olmaz farklı bölgelerde de sararma yapar. Benim bu fotoğrafta gördüğüm tek şey yaprakların uçlarının sarardığı herhangi bir mantar rahatsızlığı bu fotoğrafa bakarak söylenemez
Bence hiç septorya gibi durmuyor. Septorya olsa püstüller olur. Nerede püstüller görebiliyor musun ? Pas, küllenme, septorya coğu zaman alt yapraklardan başlayıp yukarı doğru çıkar. Bayrak yapraklara çıktığı vakit zaten buğdayın altı sapsarı olur. Ayrıyetten sadece yaprakların uçlarında sararma olmaz farklı bölgelerde de sararma yapar. Benim bu fotoğrafta gördüğüm tek şey yaprakların uçlarının sarardığı herhangi bir mantar rahatsızlığı bu fotoğrafa bakarak söylenemez
Septoryayla sarı pası karıştırıyorsun.Sarı pasta püstül olur tarlada yürüdüğün zaman pantolona sporları bulaşır.Bayrak yaprak çıkarkende bitki henüz yeni hastalanabilir.Çok ezbere konuşüyorsunuz çook..
Septorya mi sari pas miSeptoryayla sarı pası karıştırıyorsun.Sarı pasta püstül olur tarlada yürüdüğün zaman pantolona sporları bulaşır.Bayrak yaprak çıkarkende bitki henüz yeni hastalanabilir.Çok ezbere konuşüyorsunuz çook..
Septoryayla sarı pası karıştırıyorsun.Sarı pasta püstül olur tarlada yürüdüğün zaman pantolona sporları bulaşır.Bayrak yaprak çıkarkende bitki henüz yeni hastalanabilir.Çok ezbere konuşüyorsunuz çook..
baskan benim attigim fotodaki nedir
Yardımcı olsanızHocam bu lekeler nedir bir yardımcı olur musunuz?
Ekli dosyayı görüntüle 62239
çok ezbere konuşuyorsunuz derken ?? Septorya budur. Siyah noktalarda püstüllerdir![]()
Hocam bu lekeler nedir bir yardımcı olur musunuz?
Dostum bence sarı pas.Ya
baskan benim attigim fotodaki nedir