bugday arpa 50 kurus gubre 2tl mazot 4 tl cıftcı neyapsın

Ynt: bugday arpa 50 kurus gubre 2tl mazot 4 tl cıftcı neyapsın

Çiftçi, bu kadar pahalılıkta hala gidip sıfır traktör almıyacak. hele ki elinde idare edecek kadar olduğu zaman.

keltaşlı link=topic=55342.msg590218#msg590218 date=1336317599' Alıntı:
Çiftçi, bu kadar pahalılıkta hala gidip sıfır traktör almıyacak. hele ki elinde idare edecek kadar olduğu zaman.
katılıyorum sana .. hem para kazanılmıyor diyoruz hemde gidip 100 bin liraya traktörü deği$tiriyoruz .. madem para kazanılmıyor o traktörün borcunu harcını nasıl ödüyorlar .. burda bi tezat söz konusu ..

sekoo19 link=topic=55342.msg590208#msg590208 date=1336317072' Alıntı:
güzel türkiyemin güzel bölgelerindesiniz şanslı çiftçilerdensiniz öleyse ama çiftçiliktede zengin çok kazanıyor ama türkiyede zengin çiftçide her köyde sayılıcak kadar az
allaha bin $ükür güzel bi iklimdeyiz .. çok arazisi olan dediğin gibi az .. olanda para kazanıyor .. ama bizim burlarda 10 dönüm bağı olupta çocugunu özel okulda okutanda var çoktan çok olmuyo i$inide bilmek lazım .. ama azlada çok yapmak gerçekten zor .. allah herkese bol bereketli ürün versin ..

traktörü alanların çoğu kredili alıyor. ben şait oldum adam 160 bg traktör aldı kredi ile, aldı. ben şunu analdımki, çiftçilerin çoğu parası olsada olmasada çoğu kişi kredi ile alıyor.

Ali SARAÇ link=topic=55342.msg590180#msg590180 date=1336314651' Alıntı:
traktör saatte 5 dönüm yer sürüyor .. günde 12 14 saat çift sürüyorum .. yani günde 60 70 dönüm arası oda 3 günde çiftini bitirdiğm anlamına geliyo .. saatte 10 dönüm ızgara sürgü cekiyorum . oda 20 saat yapar .. 7 günde kafama göre hazırlıyorum mibzerde gelir sabah ba$lar ak$am bitirir gider .. üst gübresi 4 5 saat sürer .. ilacıda 5 saat falan .. suyuda 6 gün sürdü .. topla bakalım kaç gün calı$mı$ız .. bugday yeti$tiriyosunuz allah muhafaza bağ falan yapsanız ortalıgı velveleye vereceniz .. bağın i$ciliği yılın 300 günü var .. onada $ükür edelim ki bugday yeti$tiriyosunuz .. yoksa yaktıydınız memleketi ..

waybe çiftçi kardeşim benim 3 gunde 200 donum yersuruyormus zuha-*-s
sen varya 3 gunde pulluukların demırlerını değiştiremezsin
senın pullukların demırden degıl herhalde elmastan ki 200 donum yer suruyon ve hıc bıtmıyor ucları zuha-*-s 20saatte de 200 donum ızgara cekıyosun tabiki hıc ne mazotun bıtıyor ne karnın acıkıyor ne toz ne yagmur.. 7 gunde de kafana göre hazırlıyosun
her halde farm wildeki gibi yapıyosun tıklıyosun aysanlar hazırlıyor
4-5 saattte 200 donum gubre atıyormussun bak bak bıde ust gubresı demıssın yanı alt gubresı falanda biliyosun yani
oglum varya 200 donume 25 kılo ust gubresı atsan 5 ton yani 100 cuval gubra yapar sen o yuz cuval gubreyı bırak 4 saattte sacmayı yukleyıp tarlanın basına goturemezsın acemı sen kımlere ne yazıyosun sabahtan berı kız-*sw at-*-* kız-*swadamı delirtirsiniz siz işinizmi yoklen sizin bırakın çiftçiler yazsın
komısyoncumusun nesın git işini yap
pırasacı
mibzer gelip ekıyormus sabahtan aksama kadar hemde 200 donum ekicek mibzer herhlade 5 mibzer falan ekiyor bi tarlayı
lahanacı senı kıme ne yazıyosun sen kız-*sw kız-*sw kız-*sw
5 saattte ilaç atıyomussun 200 donume 10 fıcı ılac lazım bı fıcı 20 dakıkada dolsa 10 fıcı 3 saat surer 6 ton su lazım pırasacı kıme ne anlatıyorsun sabahtan beri yürü yalancı seni me4sgul etme milleti kufur etcem artık kız-*sw kız-*sw
sen ilaç fıcısını görsen mayın sanarsın
bide bağcılık falan demişssin sen kimsin bağ ekecen lahanacı sen daha buğday çiftinden bey habersin üzümün çotuğu görsen kara çalı sanarsın yürü palavracı
adamı delirtme burda senın gibiler yuzunden internetten soguyo ınsanlar
adam akıllı konusun mıllet taktır etsı palavrayla sıyasetle gemi yurumez
turkıyede 10 milyonu gecık ciftci var herkes aptal bi sen mi akıllı ???? agzımı bozdurmayın benım YETERRRRRRRR
SİZİN PALAVRALARINIZI DINLEMIYCEZ BURDA

çiftçiyiz22 link=topic=55342.msg590230#msg590230 date=1336318562' Alıntı:
senın pullukların demırden degıl herhalde elmastan ki 200 donum yer suruyon ve hıc bıtmıyor ucları zuha-*-s 20saatte de 200 donum ızgara cekıyosun tabiki hıc ne mazotun bıtıyor ne karnın acıkıyor ne toz ne yagmur.. 7 gunde de kafana göre hazırlıyosun
4-5 saattte 200 donum gubre atıyormussun bak bak bıde ust gubresı demıssın yanı alt gubresı falanda biliyosun yani
oglum varya 200 donume 25 kılo ust gubresı atsan 5 ton yani 100 cuval gubra yapar sen o yuz cuval gubreyı bırak 4 saattte sacmayı yukleyıp tarlanın basına goturemezsın acemı sen kımlere ne yazıyosun sabahtan berı kız-*sw at-*-* kız-*swadamı delirtirsiniz siz işinizmi yoklen sizin bırakın çiftçiler yazsın
pırasacı
mibzer gelip ekıyormus sabahtan aksama kadar hemde 200 donum ekicek mibzer herhlade 5 mibzer falan ekiyor bi tarlayı
5 saattte ilaç atıyomussun 200 donume 10 fıcı ılac lazım bı fıcı 20 dakıkada dolsa 10 fıcı 3 saat surer 6 ton su lazım pırasacı kıme ne anlatıyorsun sabahtan beri yürü yalancı seni me4sgul etme milleti kufur etcem artık kız-*sw kız-*sw
bide bağcılık falan demişssin sen kimsin bağ ekecen lahanacı sen daha buğday çiftinden bey habersin üzümün çotuğu görsen kara çalı sanarsın yürü palavracı
turkıyede 10 milyonu gecık ciftci var herkes aptal bi sen mi akıllı ???? agzımı bozdurmayın benım YETERRRRRRRR
neyse senin seviyene inmicem sanırım ya$ın 10 15 felan .. baban falan gelsin onlarla oturalım konu$alım senin hesaptan kitaptan anladıgında yok .. sana hep sen haklısın dicekler ba$ka bi$ey demicekler .. bileydim cocugun biriyle muhatap oldugumu bastan hic bi$ey yazmazdım .. hadi sana kolay gele sen ciftcisin..biz lahanacıyız pırasacıyız ..

çiftçiyiz22 link=topic=55342.msg590230#msg590230 date=1336318562' Alıntı:
pırasacı

bu arkadaşın ciddi ciddi ruhsal sorunları var. Güzelce yazıp tartışmayı bilmiyor. Paso agresifleşiyor.

Arkadaş sen ciddi ciddi bir psikiyatre git sana cipralex veya cipram yazsın. 6 ay kadar bir kullan bence sen.

Büyük ihtimal depresyondasın. Var bir sorun sende.

Adam sana gel ispatlıyım diyor sen hala saldırıcam diye yer arıyorsun.

DEPRESYON VE BEYİN video
Depresyon beynin yapısını bozuyor

Depresyon ve beyin ilişkisi .
http://www.qeegnedir.com/qeeg_depresyonda_beyin_goruntuleme.html

kişilik bozuklukları incelemesi

http://www.dpsikiyatri.com/hastaliklar16.asp

Ali SARAÇ link=topic=55342.msg590236#msg590236 date=1336319117' Alıntı:
neyse senin seviyene inmicem sanırım ya$ın 10 15 felan .. baban falan gelsin onlarla oturalım konu$alım senin hesaptan kitaptan anladıgında yok .. sana hep sen haklısın dicekler ba$ka bi$ey demicekler .. bileydim cocugun biriyle muhatap oldugumu bastan hic bi$ey yazmazdım .. hadi sana kolay gele sen ciftcisin..biz lahanacıyız pırasacıyız ..
cocukla cocuk olma kardesim .

Ali SARAÇ link=topic=55342.msg590236#msg590236 date=1336319117' Alıntı:
Boşver site şuursuz insan doldu zaten bu aralar

herkesin herkesin fikrine katılması gerekmiyor zaten .. benim fikrime katılmaz ama böyle çirkin sözlerle saldırmasıda gerekmez .. neyse cocuk aklı olur böyle $eyler fazla takmadım zaten ..

Eski yıllarda tarladan çıkan buğdayın 3/1 i masrafa,eğer tarla kira ise 3/1 i de kiraya ve kazanç olarak da 3/1 i kalırdı... son yıllardaki gübre ve mazot fiyatlarının artması ve artı olarak çeşitli hastalıkların meydana çıkmasından dolayı çeşitli ilaçların kullanılmaların zorunlu hale gelmesinden dolayı bu denge bozuldu. Kuru tarım yapılan bölgelerde bir de kuraklık zararı olursa kar hesaplamaya pek gerek yok... 200 dönümden bahsediliyor... doğrudur,çok koyunun çok kuzusu... :)

köy tvde çiftçinin gülen yüzü programı var çok güzel açıklıyorlar dertlerimizi çiftçi dostlarımız izlemenizi tavsiye ederim

Ali SARAÇ link=topic=55342.msg590151#msg590151 date=1336312365' Alıntı:
$uda var belkide ba$ka bi ürün yeti$tirilecek yerleri arpa buğdayla köhnele$tiriyoruz .. yıllardır ekilmeyen biçilmeyen yere adamlar bağ dikti diken firma ankara kavaklıdere $arapçılık bize göre 5 para etmez yerlerdi .. bugun gitsen adam bi kütükten bi $i$e $arabı 60 liraya satıyor .. belkide siz yanlı$ ürünler yeti$tirmeye calı$ıyosunuz ..
abicim ben bitek bu mesajına katıldım hee çünkü bn kendi penceremden bakıyorum çünkü 200 dönm arazi yok ve yollarda uzak traktörde küçük olunca buğday kazandırmıyo
bn ukalalık için değilde biraz düşündüm gerçek anlamda soruyorum ne eksek kazanırız biz ? arazimizin çoğu engebeli biçerdöver girmez
20 dönüm kadar sulak tarla var sayılır. bnm aklıma yatan tek nohut var sizce ne ekebiliriz ?

saimbal link=topic=55342.msg590346#msg590346 date=1336330216' Alıntı:
abicim ben bitek bu mesajına katıldım hee çünkü bn kendi penceremden bakıyorum çünkü 200 dönm arazi yok ve yollarda uzak traktörde küçük olunca buğday kazandırmıyo
bn ukalalık için değilde biraz düşündüm gerçek anlamda soruyorum ne eksek kazanırız biz ? arazimizin çoğu engebeli biçerdöver girmez
20 dönüm kadar sulak tarla var sayılır. bnm aklıma yatan tek nohut var sizce ne ekebiliriz ?
kekik olabilir o tip yerlerde özellikle kıraçta çok para kazandırıyor burda ciddi anlamda yapanlar var .. poyrazdamları kasabası var salihlide orda çok ciddi kekik üretiliyo dağ kekiği sadece bi alternatif sundum bilmiyorum olur mu olmaz mı ama ara$tırmakta fayda var

Ali SARAÇ link=topic=55342.msg590350#msg590350 date=1336330332' Alıntı:
kekik olabilir o tip yerlerde özellikle kıraçta çok para kazandırıyor burda ciddi anlamda yapanlar var .. poyrazdamları kasabası var salihlide orda çok ciddi kekik üretiliyo dağ kekiği sadece bi alternatif sundum bilmiyorum olur mu olmaz mı ama ara$tırmakta fayda var
hımm kekik aslında olabilir kaynatma işinede gircen daha fazla kazanılabilir...

768 link=topic=55342.msg590341#msg590341 date=1336329462' Alıntı:
Eski yıllarda tarladan çıkan buğdayın 3/1 i masrafa,eğer tarla kira ise 3/1 i de kiraya ve kazanç olarak da 3/1 i kalırdı... son yıllardaki gübre ve mazot fiyatlarının artması ve artı olarak çeşitli hastalıkların meydana çıkmasından dolayı çeşitli ilaçların kullanılmaların zorunlu hale gelmesinden dolayı bu denge bozuldu. Kuru tarım yapılan bölgelerde bir de kuraklık zararı olursa kar hesaplamaya pek gerek yok... 200 dönümden bahsediliyor... doğrudur,çok koyunun çok kuzusu... :)

Aynen Levent amca, çok koyunun çok kuzusu.. :)

öylede levent abinin traktörü kazanıyorum diyende yok arabası yok .. herhalde ba$ka i$lerden kazandıgı parayı çiftçiliğe aktarıyor levent abi .. öyle olmasa 80 binliraya traktör nasıl alacak ki ?

şimdi arkadaşlar hep çiftçiyiz ve allaha şükür iyi kötü geçinip gidiyoruz..benim yaşım 39 okul yıllarını sayma 20 yıldır bu işin içindeyim..bulundugum yerde kuru tarım yaygın yani su yok .böyle oluncada mecburen buğday ekmek zorundayım..ve yıla göre verim değişiyor..
ülkemizin her yerinde iklim ve toprak yapısı bir değil..buda en önemli faktör..ben bir yıl nadas bir yıl ekmek şartıyla yılda dönümden (1000m2) en cok 320 kilo alırken..başka yerde sulama ve iklim farkıyla bugdaydan 400 500 kg alan var +bir yılda 3 mahsül alan arkadaşlar var o yüzden herkez bu konuya bu acıdan bakması lazım..yeri geliyor biz elimizdeki buğdayı satamıyoruz samanı satıp masrafını cıkaran arkadaşlar var ..buda dediğim gibi yer ve talep meselesi o yüzden tartışıp birbirnizi kırmanıza gerek yok..
mevlam az verip ele güne muhtaç etmesin cok verip azdırmasın..oldumu canlarım..bu devran böyle gelmiş böyle gider..bol ve helalinden kazaçlar..

Hasılı Sami GÜÇLÜ nün dediği gibi, (eski tarım bakanı) gözünüzü toprak doyursun...!

bu yıl cok masraflı bugday kaldıracagız anlaşılan sene kurak gidiyor inş verimler ve fiyatı iyi olursa şükür bişeyler kalır