Bazı tarım ürünlerinin ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı
Buğday ithalatında yüzde 45, arpa ithalatında yüzde 35 ve mısır ithalatında yüzde 25 oranındaki gümrük vergileri 2021'e kadar yüzde sıfır olacak.
Arkadaşlar cahilliğimi maruz görün ithal olan her hangi bir üründe alınan gümrük vergisi kimin kesesine giriyor .
Bu ürünleri Devlet kendisi ithal etmiycekki gümrük vergisini sıfırlıyor . Durum böyle olunca Devletimizin burda çıkarı ne olaki onu merak ediyorum .
Çok şey yazmak geliyor içimdende yazsam ne olcak .
Gökhan bey ( niçkinizden isminizi tahminen yazdım ) .İthalatı özel firmalar da devlette yapıyor mesela Toprak Mahsulleri Ofisi. Şimdi ülkenin ihtiyacı olan 2 birim ama ülke 1 birim üretmiş, 1 birim açık var. Tüketim arttıkça çiftçinin elindeki ürünün fiyatı artar. Kısaca diyorlar ki çiftçinin elindeki ürünün fiyatı artmasın ben vergiden de feragat ederim yeter ki ekmeğe, makarnaya zam gelmesin. Birde buğdayı ülkede işleyip yurt dışına un ve un mamulleri şekilde ihracatı var. Yani kendi kendimize yettiğimiz yalanı burada ortaya çıkmış oluyor. Mısır ve arpa ise daha çok yem sektöründe kullanılıyor. Demek ki bunlarda da kendimize yetemiyoruz. Bu kalemlerde gümrük sıfırlanması, hayvan yemlerinin fiyatını yükseltmemek için yapılmış bir aksiyon diye düşünüyorum.
Bu şekilde bir haber var benim buna daha çok canım sıkıldı.
![]()
Toprak Mahsulleri Ofisi ithal ettiği buğdayı Suriye’ye hibe edecek. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de
Torak Mahsulleri Ofisi, bir yandan buğday ithal ederken, diğer yandan ise Suriye’ye un hibesi yapıyor. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Suriye ve diğer ihtiyaç sahibi ülkelere 100 bin tona kadar ekmeklik buğday karşılığı un ile 10 bin tona kadar mercimek ve nohut hibe...www.yenicaggazetesi.com.tr
Vatandaş haberin altına güzel yazmış :
Sadaka yada yardım kendi evini doyurduktan sonra artanla yapacağın iyiliktir. Ülke insanı açken onu doyurmadan başka ülkelere para saçmak haramdır.
Mısır fiyatları bugün etkilenmemiş gibi , konya borsasında 1700-1800 lerde.resmen şerefsizlik. sen bu ülkenin işçisiyle, mazotuyla, vergisiyle tohum al , gübre al. üret. sonra dışardan devlet ürettiğin ürünü getirip senin fiyatını düşürsün.
Gökhan bey ( niçkinizden isminizi tahminen yazdım ) .
Şayet paylaştınız ikinci haber doğruysa yazıklar olsun ben kendi payıma kuruş hakkım varsa helal etmiyorum .
Bu ne ya sen içerdeki üreticini çiftçini ez canından bezdir üretimden soğut . Sonrada git ithal ürün getir vergi sıfırla onuda ne oldu belirsiz kaçkıncılara hibe et.
Bumu müslümanlık bizlerin çoluk çocuğunun rızkına göz dikipde ülkeye zerre katkısı olmayanlara Ülke insanından alınan vergilerle ürün alıpda bağış yapmanın hiç bir izahı olamaz .
Bu dünyada olmasada öbür dünyada bunun hesabını elbet soran olur bunu yapanlara .
Yazık vallahi çok yazık . Yemin ederim o hibe verilcek yerlerdeki insanların eline fırsat geçse ilk boğazlıyca kesim yine Türk halkı .Buyrun resmi gazete linki haber doğru.
bu işler böle abi malesef bosu bosuna sınırlenıpte kafanı agrıtmaGökhan bey ( niçkinizden isminizi tahminen yazdım ) .
Şayet paylaştınız ikinci haber doğruysa yazıklar olsun ben kendi payıma kuruş hakkım varsa helal etmiyorum .
Bu ne ya sen içerdeki üreticini çiftçini ez canından bezdir üretimden soğut . Sonrada git ithal ürün getir vergi sıfırla onuda ne oldu belirsiz kaçkıncılara hibe et.
Bumu müslümanlık bizlerin çoluk çocuğunun rızkına göz dikipde ülkeye zerre katkısı olmayanlara Ülke insanından alınan vergilerle ürün alıpda bağış yapmanın hiç bir izahı olamaz .
Bu dünyada olmasada öbür dünyada bunun hesabını elbet soran olur bunu yapanlara .
Çiftçinin elinden toprakları topluyorlar zenginler ziya tarıma 800bin dölüm devlet eliyle zirratve halkbankası kredisiyle aldı 3binde 18bine çıkardı babanın tarlasını dahil alamadı millet köyde. Tarla satan olmuş gecen ay 18bine ist almış sahibi belli değil topluyorlar resmen hükümet değişmeden bu gidişle çiftçi değişecek gümleyecek gemisi olan iş adamına 1.6 dan mazot satıyor bize 6küsürden devletten çuvalla para alan işadamlarına yandaşına ihale bedeli kadar 9.5 milyarlık vergisini siliyor yakında toplu gümleyecez babadan kalma tarlalarımızı zorlan işliyoruz çok sürmez onlarda satılır bu gidişle verimler çok düşüktü 150 /200kg arası verdi buğdylar kaç kiş tarlasını traktörünü satacak evini vs duyuyoruz satan satanaGökhan bey ( niçkinizden isminizi tahminen yazdım ) .
Çiftçinin elinden toprakları topluyorlar zenginler ziya tarıma 800bin dölüm devlet eliyle zirratve halkbankası kredisiyle aldı 3binde 18bine çıkardı babanın tarlasını dahil alamadı millet köyde. Tarla satan olmuş gecen ay 18bine ist almış sahibi belli değil topluyorlar resmen hükümet değişmeden bu gidişle çiftçi değişecek gümleyecek gemisi olan iş adamına 1.6 dan mazot satıyor bize 6küsürden devletten çuvalla para alan işadamlarına yandaşına ihale bedeli kadar 9.5 milyarlık vergisini siliyor yakında toplu gümleyecez babadan kalma tarlalarımızı zorlan işliyoruz çok sürmez onlarda satılır bu gidişle verimler çok düşüktü 150 /200kg arası verdi buğdylar kaç kiş tarlasını traktörünü satacak evini vs duyuyoruz satan satana
Devletin çıkarı kimin umrunda hükümetin çıkarları daha önemli enflasyonu düşük gösterilim oy kaybetmeyelim tek dertleri oy olmuşArkadaşlar cahilliğimi maruz görün ithal olan her hangi bir üründe alınan gümrük vergisi kimin kesesine giriyor .
Bu ürünleri Devlet kendisi ithal etmiycekki gümrük vergisini sıfırlıyor . Durum böyle olunca Devletimizin burda çıkarı ne olaki onu merak ediyorum .
Çok şey yazmak geliyor içimdende yazsam ne olcak .
Adamlar çöreklenmişler ğlkeyi sömürüyorlar vekilleri biz seçiyoruz hangi parti düzgün çalışıyor engelli olmayan yandaşlara 400bin küsür kişiye 7milyar ödenmiş bunun gibi daha niceleri var yurt dışına gönderdikleri yandaşlarına 126bin tl maaş verdikleri çıktı adamlar yıllarca şehirleri sömürdü kaç dağire ne kadar tarla topladıkları belli değil gazete tvler ellerindebirşeyler yapmak lazım, tarımdan anlayan masada bunları ileri gelenler ile konuşup ikna edecek kişiler olmalı.