Bugday ekimi yaparken dap ile birlikte bu cinko sulfat önerilir mi acaba yardımlarınız ricası ile

Cinko sulfat&dap karışımı
20200927_142149.jpg

Genelde normal sülfatla karışım yapıp eken çok .
Halk arasında şeker gübre dediğimiz , a.s 21 le karışım yapıp kullanılabiliyor ama mibzerle ekümdede sorun oluyor
Fotodaki sülfat hakkında bilgim yok ama diğer sülfat cabuk nemlendi için mibzerle kullanımda biraz sıkıntı oluyor.

Bu dediginiz toz formülü için geçerli sanırım granülunde de aynı sorun olur mu acaba
Murat bey granül olandan bu yıl deneme amaçlı baharın kullandım gübretaşın fırfırda fazla sorun olmadı ama haliyle çok cabuk erime yapıyor .
Mibzerle kullanmadım o yüzden bişey diyemiycem .
Ama size tavsiyem atmaya niyetiniz varsa hiç riske girmeden ekim öncesi gübre serpme (fırfır ) la karışım yapıp atın sonrada ekim için son işlemde neyle hazırlıyorsanız onla hazırlan buğday tohumunuda mibzerinizle ekin .

ben bu yıl kullandım çinko sülfattan pek şöyle bi gözle görülür bi fayda görmedim artık atmam
[emoji2][emoji2][emoji2] Ne gibi bir fark bekliyordun merak ettim sanki tarlaya sihir atıyorsunuzda bir şey bekliyorsunuz tarlanin eksikliğini gidermek ve kardeşlenmeyi artıran bir elementtir sen 50 yıl tarlayı kirlet sonra 1 yıl atınca gözle görülür fark bekle [emoji2][emoji2]

Şelatlı olan yaprak gübreleri var.combi olarak geçer.amino asit(özellikle deniz yosunu) ile combi yaprak gübresi karıştırıp tohuma uygula daha iyi sonuç verir. Özellikle organik madde düşükse.
Bayerin lamardor new yanında kullanılan bir destekleyici besini var ilgilenirsen.

Lamardor yerine biz tohum kaplamada promise fs 600 ve rutin ds 2 kullanıyoruz ama lamardor almadık yine de perimidiam Activision kullanılabilir mi ve nasik kullanılacak acaba

Çinko sülfatla amonyum sülfat farklı gübrelerdir. Amonyum sülfat yani şeker gübre azot ve kükürt içerir çinko sülfat ise çinko ve kükürt içerir

Ekimde ayrıca kullanacağınıza cinkolu taban gubrelerinden kullanın. Yabancı ot ilaçlaması yaparken de çinko sülfati eritip yapraktan verirsin.

Zaten dap kullanacağız ama yeterli mi olur ekim sürecinde

Tabandan çinko vermek istersen gubretasin süper ekin gunresini yada , 20-20+zn gunrelerini kullanmanı öneririm. Yok DAP kullanicam derseniz çinkoyu yapraktan verebilirsiniz. Yapraktan da verseniz yeterli olur, ben şahsen öyle yapıyorum.