Buğday yaprak gübresi

Merhaba arkadaşlar, buğdayda daha önce yaprak gübresi kullanmadım fakat kullanıldığını öğrendim ve haliyle önce ve sizlere danışmak istediğim daha önce buğdayda yaprak gübresi kullanmış arkadaşlara kafamı kurcalayan 3 soru sormak istiyorum;

1- Buğdayda yaprak gübresi olarak-NPK ve iz mineral takviyeleri + blackjak SC hümik asit gibi veya farklı kombo bir karışım kullanımı dekara verimi arttırır mı, arttırırsa ne kadar arttırır?

2- NPK elementlerinden hangileri buğdaya yapraktan verilmeli hangi formda verilmeli mesela azotu üre olarak eritip verebilir miyiz, buğdaya nasıl bir fayda sağlar?

3- iz mineraller için örneğin dissolvine zn- 15 şelatlı çinko kg fiyatı 900 tl başka yerli bir markanın çinko sülfat
%22 ürünü kg fiyatı 60 tl. %22'lik çinko sülfat çok daha ucuz fakat bu kadar fiyat farkı olması beni düşündürdü çinko sülfat ekonomik olarak 15 kat daha ucuz olduğu için çinko sülfat kullanmayı düşünüyorum bu formu bitki tarafından kullanılabilir mi işimizi görür mü?

Resimler ve ekler

• zn.png
    zn.png
    168.5 KB · Görüntüleme: 1
Iyi akşamlar kardeşim, Yaprak gübreleme uzmanlık gerektiği gibi benim gibileri üstünkörü de yapıyor.Yani bitkinin muhtemel ihtiyaç lari ini bitkiye verebiliriz.
Amaç verim arttırmak tan daha çok kaliteye olan etkisi.
Pahalı ürünler toplamda masrafı artırıyor, hiç bir ürünün mucize etkisi yok.
Ayrıca dahaonce açılmış konularda Yaprak gübreleme si amaç ve içerik olarak işlendi.Oralar dan araştır arkadaşım...

Yaprak gübresi bitki gelişiminin erken evresinde bitkilerden örnek alıp analiz ettirip eksik besinler çıkarsa bu açığı kapatmak için yapılırsa verimli oluyor.

Bence tüm elementlerden az az ama sık sık verilmeli mesela potasyum diyoruz ama ne kadarını toprak alabiliyor o önemli ben mesela yaptığım programa göre Aralık ayında Çinko Magnezyum Potasyum Sülfat girecem potasyum bu dönemde atılmaz peki ama ben bunu kışa hazırlık için yapıyorum üstüne de 500 600 gram humik asit girecem hem şerbet niyetine hem de içeriği nedeniyle ondan sonra Şubat ayında Fosfor yapraktan mangan çinko v.s girecem yani bu sene herşeyden az az ama sık sık vericem maksat eksiklik varsa gidermek onun dışında mutlaka silisyum ve deniz yosunu girin çok faydalılar