Bugdayda sulama

Arkadaslar iyi gunler, size sormak istedigim bir konu var. İkinci urun misir yerini hazirlayip ocak 7 itibariyle bugday ektik. ( bolge guneydogu anadolu bolgesi) yagan yagmur cok az bugun topragi karistirip baktim daha tohumlarda bir hareket yok uc kisimlari yeni yeni patliyor gibi sormak istedigim yagmurlama yaptigimda gece sicaklgindan dolayi ( 0, -1 derece) bir sikinti olurmu? Tohumlar donarmi?
Tesekkurler

7 ocak biraz gec ekmedin mi bugdayi dostum guneydogu diyorsun acaba tam olarak neresi eyer gece - nin altina dusuyorsa sulama derim cunku tarla donar tohum cimlenemez cimlensede bozulur dusuncesindeyim.

Ynt: Bugdayda sulama

İkinci urun misir sonrasi ekim zamani buna denk geliyor yaklasik verim 500/550 kg/da verim potansiyeli var. Bolge mardin kiziltepe benimde korkum o sekilde ama bolgede yagmurlama salma sekilde ayni donemde ekilen bugdaylar sulaniyor acaba dedim bende . Meteorolojiye gore onumzdeki 3-4 gun icinde gece -4 leri gorecek gorunuyor.

Yok aga bende diyarbakirliyim hemserim sen sulama derim - altina duserse bugdaya zararli su ben gene aksam sulama yapan arkadaslara sorup sana soylerim bizde subatan sonra sulamaya baslanir.

Ynt: Bugdayda sulama

Şuan sulama riskli olabilir belki kuru soğukta toprak üzerinde kar olmassa çok düşük sıcaklıklarda riskli bence