Candem mi Black Strong mu?

Ynt: Candem mi Black Strong mu?

yanlız adam link=topic=61378.msg681507#msg681507 date=1357642243' Alıntı:
Haklısın kardeşimde bizim köyde hayvancılık yok bizde mecburen bu yollara gidiyoruz dediğin çok doğru hepsi maliyeti yükseltiyor ama aramızdaki arkadaşlar kullanmışlar ve kar oranlarınında yükseldiğini söylüyor bizlerde onlardan akıl ve yol göstermelerini istiyoruz denemekten birşey çıkmaz

benim yukarıdaki soruma yanıt bulabilecekmiyim acaba

çünkü bu ürünleri herkez satmaya başladı kim doğru kimiside uydurma ürünler satıyor mesela hümik asit diye yarasa gübresini veya yanmış hayvan gübresini sulandırıp satıyorlar
En kötü fermante edilmiş çuvallı tavuk gübreleri var.İstenirse bulunur yani.Öbür konuya gelirsek aynen ben de bu dediğiniz humik asit vs tarzı uygulamaları yaptım,sadece bir kısmına tarlanın.Hiçbir fark olmadı,sadece ilk atıldığında renginde bir yeşerme oldu,verime gelince hiçbir fark yok.Sorduğumda zaten humik asitin toprak düzenlemek için olduğu,istesem de üründe fark olmayacağını sadece uzun vadede toprağı iyileştireceğini söylediler.

uzun yıllardır çok çeşitli üst gübreler kullandım. Öncelikle ifade etmek gerekir ki sıvı olanlarından kaçınmak lazım. Toz veyahut granül olup içeriği yoğun olanların dekara maliyete her halükarda daha uygun . Diğer taraftan şahitli ekim mutlak gerekli. Daha etkili bir uygulama için ise toprak analizi dışında yaprak analizi yapılarak atılması en doğrusu. Bence sadece o iki ürüne takılma . Aradığın içeriğe göre muadillerine de bak

paran çoksaikiside uyar candem de black strongda arkadaşım kucuk yer olsa amnna ama tarlada bunlar bi işe yaradıgını duymadım kendım attım gübretasın humık asıtını combı sını inan osene bugdaylarımız kalıte olarak en düşük seviyedeydi üre dap hayvan gübresi bunlardan şaşma derım en azından attıgın zaman bi farklılık gorursun iyi yada kotu ama humıkmış fulvikmiş bunlar bana gore hıkaye ...

Haywan GÜBRELERİNDEN elde edilen, SIVI GÜBRE dışında, piyasa da satılan hiç bir sıvıyı hele CANDEMi hiç kullanmayın....