Case jx75 ünlü 4 lü 11 li pulluğu kaçıncı viteste çekmeli ?


Arkadaşlar başlıkta anlaşıldığı gibi 4 lü ünlü 11 li açık ara pulluğum var onu takviye 2 ile çekiyor ama üçte bayılma yapıyor normal mi ?
 
Senin toprak yapını kimse bilemezki eğer takviye iki ile çekiyorsa çok zor bir toprağın olmalı yada traktörün çekişi düşük.Köyündeki diğer traktör kullanıcılarına sormalısın bence ?
 
Case jx c serilerinde orta kol en alt pozisyonda olmalıdır. bilmeyen arkadaşlar haberi olsun hassasiyet yaptıramazsınız.ayrıca kullandığınız ekipmanın orta kol bağlantı yerini yüksek pozisyonda kullanın.şayet alçak olursa,hassasiyet yapmayıp kasıntılı gider traktörü gereksiz yere zorlayıp yakıtı arttırmış olursunuz.
 
Traktörün en alt deliklerine ekipmanın en üstüne.ekipman tarlada toprağa tam olarak battığı pozisyonda orta kol traktör ile ekipman terazisine bakıldığında ekipman tarafı aşağıda kalmamalı.
 
Traktorun gücü ile şüphe duyuyorsun sanirim. Bunu pullukta güç ölçümü kiyas yapmak yaniltabilir. Toprak tipi ve tav durumu, pulluğun sağa sola yatiklik durumu ve derinlik. Bizde 480 vardi, surüm derinliği fazla değildi. 4*4 td65 aldiğimiz ilk yil 3 lü pullukla 480 le surdügümüz derinlikte giderken rahat gidiyordu, 1cm daha indirince pulluğu traktor 2 vites aşagi düşüyordu. Pulluk tabanı vardi galiba, sonraki yillarda 4 lü pullukla rahat gidiyor. Diskaroda emsallerinden yavaş mi gidiyor?
 

jx65 e 4 lü 11 ünlü; yokuş yukarı 4 takviye düzde seri 1 75 de buna benzer olacaktır.
 
arkadsın traktörü jx75 maxpro maxprolarda hassıyet farklıı onlardan koldan alır hassıyetı bızım c serılerıne gore tam tersı olabılırr en alttan deılde en ust delıkten hassıyet calısma sıstemı olabılırr
performansınıza bırsey dıyemem toprak yapınız sert olabılır ama yınede 4 11 unlu pullukta 2 takvıyeye dusmezz
 
Benimki 65c 4/11 takıyorum güzün kimyon ekilmiş yerleri sürdüm 4 takviye düzde rahat çekiyordu. Yokuşlarda 3 takviye bayılmıyor birazda derin sürdüm patinaj ediyordu. Muadili traktörlerle kıyaslama yapılabilir sizin toprağı bilemiyorum yanlız.
 
O zaman bizimkisinde kesin sorun var yoksa ikiye kadar düşmemeli. Pompayı yeni yaptırdım elamanları ölü dediler onuda değiştirdim ama bi fark yok.
 
O zaman bizimkisinde kesin sorun var yoksa ikiye kadar düşmemeli. Pompayı yeni yaptırdım elamanları ölü dediler onuda değiştirdim ama bi fark yok.

Avans verdiler mi pompaya? Emiş ve dönüş hortumu vidalarını ters takmasınlar kontrol edin. Yan sanayi mi orjinal parça mı kullandılar. Birde traktörün kaputunu kaldırıp pompanın gaz kelebeğinden gaz verip çekin. Bunu birkaç kez yapın. Pompa basınçtan takır takır diye ses yapmıyorsa, baygın çalışıyorsa, gazı geç alıyorsa o pompa olmamış demektir.

Traktörün ağırlıkları takılıysa onlarıda sök hafiflesin motor.
 

Eğer çok hafifse vardır elbet ama bu kabinli çiftçeker bir traktör ve 75 beygir. Ağırlıksız ağırlığı yeterince ağır olan bir traktör. Kantarda tartma imkanınız var mı traktörü?
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt