CASE Mİ ERKUNT MU?

Ynt: CASE Mİ ERKUNT MU?

dayço link=topic=50968.msg887798#msg887798 date=1399313458' Alıntı:
arkdaşlar bu ikisi arasında kaldım tavsiyelerinizi bekliyorum fiyatları aşağı yukarı aynı
Erkunt perkins motorlu mu? Deutz motorlu mu?

tufan 38 adlı arkadaş ocak 2012 konuyu açmış toplam ileti sayısı 4. ama güzel konu açmış 2 sene 4 ay güncel kalmış

Ynt: case 11o mu erkunt 11o mu

dayço link=topic=50968.msg887798#msg887798 date=1399313458' Alıntı:
arkdaşlar bu ikisi arasında kaldım tavsiyelerinizi bekliyorum fiyatları aşağı yukarı aynı
Erkunt yakıt ve çekiş olarak gayet iyi bence erkuntu tercih edin.

Caseye 66 serisinin devamı demek çok yanlış bi kere 66 serisinde levye var casede powershutle var kabin klima ve daha bir çok teknoloji. Bazı arkadaşlar nh ve caseye eski 70 56 ların 8066 ların aynısı diyor sma bu düşünce çok yanlış cok fark ve yenilik bar bence nh her zdön emsallerinden teknoloji açısından 1 adım önde. Ayrıca nh için bu şekilde düşünen tümosan veya erkunt neyse kullanan arkadaşlar sanki kullandığınız traktörler full otomatik ... Aslında bakarsanız nh den bir adım geride bile dayılırsınız

cem caka link=topic=50968.msg905728#msg905728 date=1405472243' Alıntı:
Caseye 66 serisinin devamı demek çok yanlış bi kere 66 serisinde levye var casede powershutle var kabin klima ve daha bir çok teknoloji. Bazı arkadaşlar nh ve caseye eski 70 56 ların 8066 ların aynısı diyor sma bu düşünce çok yanlış cok fark ve yenilik bar bence nh her zdön emsallerinden teknoloji açısından 1 adım önde. Ayrıca nh için bu şekilde düşünen tümosan veya erkunt neyse kullanan arkadaşlar sanki kullandığınız traktörler full otomatik ... Aslında bakarsanız nh den bir adım geride bile dayılırsınız
teknik veriler
1993 Model 80-66 2014 Model TD90
motor 8000 serisi 8000 serisi (turbo int)
hidrolik 3565 kg 3565 kg
vites 12+12 12+12
Yan redüktör pinyon ve cer pinyon ve cer

ana hatları bile aynı.sadece traktörlerin kabini,kaportası farklı.ha bide rkaya ekstra çıkış,yan kollar kancalı filan yapmşlar.isteyene (2500 tl karşşılığında) halatlı shuttle da veriyorlar :D

Gökhan ÖZKAN link=topic=50968.msg905731#msg905731 date=1405489156' Alıntı:
teknik veriler
1993 Model 80-66 2014 Model TD90
motor 8000 serisi 8000 serisi (turbo int)
hidrolik 3565 kg 3565 kg
vites 12+12 12+12
Yan redüktör pinyon ve cer pinyon ve cer

ana hatları bile aynı.sadece traktörlerin kabini,kaportası farklı.ha bide rkaya ekstra çıkış,yan kollar kancalı filan yapmşlar.isteyene (2500 tl karşşılığında) halatlı shuttle da veriyorlar :D

Gökhan abi harika bir terim üretmişsin. Bundan sonra sorarken powershuttle mi yoksa halatlıshuttle mi diye soracağım. Telif hakkı serbest mi :)

omeryucel link=topic=50968.msg905735#msg905735 date=1405492386' Alıntı:
Gökhan abi harika bir terim üretmişsin. Bundan sonra sorarken powershuttle mi yoksa halatlıshuttle mi diye soracağım. Telif hakkı serbest mi :)
serbest tabi.normalde shuttle elektroniktir.ama bunlarda halatlı :D

Gökhan ÖZKAN link=topic=50968.msg905748#msg905748 date=1405497258' Alıntı:
serbest tabi.normalde shuttle elektroniktir.ama bunlarda halatlı :D
Daha ii işte hocam , halat koparsa tel ile felan idare ederiz eve gelene kadar :)
Yerlilerde elektroniğini görene kadar birkaç sene daha bekleyeceğiz sanırım hocam

ufukk link=topic=50968.msg905843#msg905843 date=1405542933' Alıntı:
Daha ii işte hocam , halat koparsa tel ile felan idare ederiz eve gelene kadar :)
Yerlilerde elektroniğini görene kadar birkaç sene daha bekleyeceğiz sanırım hocam
elektronik yapılır ama sağlam yapılması 10 sene bile sürer abi :D

Arkadaşlar herkesın kendı fıkrı ama ben fıat motorunu hıçbir motora degısmem çuku bız perkıns motorlu masseyde kullandık fıat motorl fıatta kullandık 1976 dan berı perkıns motor yag yakar ve cabuk eskır fıat motoru yag yakmaz rengını dahı bozmaz mf 285 ve fıat 640 da.Gelelım gunumuze perkıns motoru 4 sılındırlı traktorlerde çok kullanılıyor fıyatının ucuz olması sebebıyle ıveco fpt motorları pahalı zaten kendı grubunda kullanıyor perkınsın grubu yok çunku o sadece motor uretıyor onun ıçın daha ucuza satmak zorunda .Ama 6 sılındırlılere gelınce iş degişiyor bugun new holland.case ıh. landını. ve mccormıck 6 sılındırlılerı. class 8 ve 9 serılerı. ve dahaları ıveco motor kullanıyorlar bunların kımılerı onceden perkıns deutz john deere gıbı motorlar kullanıyorlardı.Erkuntmu CASEıh mı dıye sormuş herkes jxle erkuntu karsılastırmıs case ıh jxu modelıyle karsılastıran yok case ıh ve nh de o kadar cok model varkı secenekler bıtmez dıyeceksınızkı onlar pahalı ıyı mal ıyı para. Bence case ıh . tabıı bunlar benım fıkırlerım kımseyı baglamaz saygılar.

ercumentguven link=topic=50968.msg906031#msg906031 date=1405680099' Alıntı:
Arkadaşlar herkesın kendı fıkrı ama ben fıat motorunu hıçbir motora degısmem çuku bız perkıns motorlu masseyde kullandık fıat motorl fıatta kullandık 1976 dan berı perkıns motor yag yakar ve cabuk eskır fıat motoru yag yakmaz rengını dahı bozmaz mf 285 ve fıat 640 da.Gelelım gunumuze perkıns motoru 4 sılındırlı traktorlerde çok kullanılıyor fıyatının ucuz olması sebebıyle ıveco fpt motorları pahalı zaten kendı grubunda kullanıyor perkınsın grubu yok çunku o sadece motor uretıyor onun ıçın daha ucuza satmak zorunda .Ama 6 sılındırlılere gelınce iş degişiyor bugun new holland.case ıh. landını. ve mccormıck 6 sılındırlılerı. class 8 ve 9 serılerı. ve dahaları ıveco motor kullanıyorlar bunların kımılerı onceden perkıns deutz john deere gıbı motorlar kullanıyorlardı.Erkuntmu CASEıh mı dıye sormuş herkes jxle erkuntu karsılastırmıs case ıh jxu modelıyle karsılastıran yok case ıh ve nh de o kadar cok model varkı secenekler bıtmez dıyeceksınızkı onlar pahalı ıyı mal ıyı para. Bence case ıh . tabıı bunlar benım fıkırlerım kımseyı baglamaz saygılar.

güzel tesbitler

fiat mf gibi markaların geçmişte kullandıgı motorlardan bahsetmişsiniz bende aynen sizin gibi düşünüyorum yzdıklarınıza katılıyorum yıllarca kullanmış biri olarak

casenin C modeli hariç digerlerini begeniyorum
erkuntta güzel

ama açık konuşmak gerekirse şartlar degişmezse allahtan birşey olmazsa şahsım adıan konuşmak gerekirse iki markayıda almayı düşünmüyorum

case dünyada bilinen yaygın bir markaolsada ülkemiz için konuşmak gerekirse henüz case piyasada kendine iyi bir yer edinemedi ülkemizin her yerinde satılıyor fakat çok az

erkuntta malum yeni bir marka sayılır ve bölgesel bir traktör ülkemizin birkaç bölgesi hariç traktör satamıyorlar buda onların yayılmasını geciktiriyor
kısaca ikisininde önünde uzun bir yol var