Cekisme Esnasında Romörk

Selamlar ,

İnternette Bir Video İzledim.HATTAT A78 , JOHNDEERE 5625 ÇEKİŞMESİ.

Videoda ; Hattat ' a Romörk Bağlı Romörk Arkasındada Johndeere.Zincirle Bağlı
Bendede Johndeere 5625 Var.Hattat A78 Köyümüzde Var Denedik Zincirsiz Johndeere Alıp Götürüyor.
Videoda Hattat Zorluyor Bi-İki Adım Atıyorlar Sırayla Öyle Duraklıyor.Ve Ayrıca Hattat Çamur Atıyor Çamurdan Yeni Çıkmış

Sizce Romörk ' ün Veya Hattat ' ın Lastiğinin Çamur Olması Ve Zeminin Toprak Olması Hattat İçin Avantaj Johndeere İçin DezAvantaj Mı ?

Merak Ettim.Romörk ' ün Bağlı Oldugu Traktöre Bi Etkisi Varmı ?

Ynt: Cekisme Esnasında Romörk

çekişme işinde tek önemli faktör var o da ağırlık ve lastikler. lastikler yere ne kadar sürtünüzrse yani zemin arasındaki statik sürtünme ne kadar büyükse o kadar fazla gücü tekerleklerde alır ve ilerler. sürtünme kuvveti= cismin ağırlığı X cisimle yüzey arasındaki sıtatik sürtünme katsayısı. bu iki değer ne karad büyükse o traktör diğer traktörü çekecektir. romorkta traktörün arka tekerine belli bir ağırlık katkısı yaptığından çekişini daha iyi gösterecektir.