İyi Günler sevgili trakkulup üyeleri bu sene işletmemiizi büyütmeyi düşünüyoruz üstü sacla kapatılıp 3 trafı duvarlarla cevrili sadece güney kısmı acık olmak şekilde dıştan dökmeli bir yer düşünüyoruz benim sizlere sorum şudur ben bu işi yapacak olan kaynakcıya sordum bir makasın uzunlugu en fazla kac metre olur diye en fazla 12 metre olur dedi 12 den sonrası riskli olur dedi bel verme ve cökme durumu olabilir dedi ama benim plan ve projeme 12 metre uygun deil biraz daha uzun olmalı en azından şu anda öyle düşünüyoruz direk destekli istemedigim icin yaptıracagımız yerin icinde direkler olsun istemiyorum makas atıp kapatılmasını istiyoruz hem direkler haywan gübresi icinde fazla uzun ömürlü olmadıgı icin düşüncemiz böyle bir makasın uzunlugu en fazla kac metre olur daha once yaptıranlar lütfen yardımcı olabilirlermi birde kullanılabilecek en saglam makas malzemesi sizce ne olur du makasları resimdekine benzer hemen hemen aynı şekilde düşünüyoruz DİREK OLAYI İSE MAKASLAR İLLAKİ DİREGİN ÜSTÜNE BİNCEK DİREK SADECE ARKA TARAFTA VE BİRDE YEMLİGİN YAPILACAGI KISMA YANİ ÖN TRAFTA OLACAK ÖN VE ARKA OLMAK ÜZERE BİR MAKAS 2 DİREGİN ÜSTÜNDE OLACAK İCERDE DİREK İSTEMİYORUZ BU ŞEKİLDE DÜŞÜNÜP CEVAP VERİRSENİZ COK İYİ OLUR