ÇELTİK de ' YOZ / KIZIL ÇELTİK ' PROBLEMİNE ÇÖZÜM

Yoz çeltikleri yok etmenin ilaç kullanmak harici bir yolu var mıdır ?
Özellikle Trakyalı kardeşler bu konuya nasıl çare buluyorlar.

Ynt: ÇELTİK de ' YOZ / KIZIL ÇELTİK ' PROBLEMİNE ÇÖZÜM

Komşu köyde biri ekti, tarlada neredeyse hiç kırmızı çeltik yoktu, deyim yerindeyse pırıl pırıl çeltik vardı. Ancak kaça sattı, randuman ve verim ne kadar tam ogrenenedim.

dayço link=topic=86759.msg1040595#msg1040595 date=1448914851' Alıntı:
luna çeltik çeşidini ek üstüne intervix at kesin çüzüm
Luna ekemesine ekelim de nasıl satarız bi de o var. Henüz çok yeni bi çeşit.
Benim asıl öğrenmek istediğim sürüm tekniği, tarla hazırlığı vs. ile kısaca İLAÇSIZ bir yöntem var mı ?

randuman 72 tane ağırlığı 22 23 osmancıkla aynı randumanı çok yüksek

Derin sürüm, topraktaki su kendini çekmeye başladı mı ilaç ile birlikte humik fulvik asit, bulabilirseniz iyi fermante edilmiş hayvan gübresi ve erken ekim yapmamak en basit çözüm. Luna ' nın pazarı olursa o da olur. Fakat, benim çekincem toprağı sadece o çeşide göre indeksleyerek kısır hale getirmek. Derin sürümlerde burada başarılı olanlar var.

buralarda bir yıl arpa ekildi , mayısta ota biçilip yer hazırlanıp yeniden çeltik ekildi. 2015 in son baharında da ipsala nın köylerinde biçik çeltik tarlasına goble çekip üzerine de merdane çekmişler kırmızı taneler çıksın diye . diye duydum sonuç nedir onuda bilmiyorum.