Ceylanpınar Tigem Buğday Zararı

Dünyanın sayılı, Türkiye'nin ise en büyük tarım işletmesi olan Ceylanpınar Tarım İşletmesinde, buğday rekoltesinde büyük düşüş yaşandı. Zamanında ekim yapılmamasından dolayı sulu tarım alanlarındaki verim ortalaması kuru tarım seviyelerine kadar düştü. Verim kaybından dolayı buğday üretimi 62 bin ton düşerken, bu da yaklaşık 2 milyon 500 bin dekarlık alanın tohumluk ihtiyacının üretilmediği anlamına geliyor.

Verim kaybından dolayı 62 bin ton buğdayın üretilememesinin TİGEM'e zararı ise yaklaşık 12 milyon lira olarak gerçekleşti.
images.jpeg.jpg

Devlet malı deniz yeme.......
Pisikolojisi ile nereye kadar gidebilir ki.
Adamlar devasal arazileri tigemin kadrolu memuru elinde çakmak anızları çayır çayır yakıyor
Üretim desen sıfır bu sene verim alamamışlar
Sanki her sene rekor verim alıyorlar bitirdiler bu ülkeyi bu yaz 100 yüzden fazla hortumcu işçi ve şefi işten attılar gelen müfettişler yolsuzluk yapılan bölgeleri eliyle koymuş gibi tespit ettiler oh ne güzel

sonra baktılar o gelen müfettişler geçmiş yıllarda Tigem görev almış şefler imiş [emoji16]

Adamlar gelip kendi açıklarını başkasına
mal etti

kar eden bir yeri satamazsın. önce zarar ettirir sonrada satarsın milletde derki devletin sırtına yüktü kurtardı helal olsun. bu zamana kadar böyle oldu bundan sonrada böyle olacak. devletin mazotumu yoktu traktörümü yoktuda geç ekti. kim geç ektirdiyse planı uygulayan da odur.

Ceylanpınar tigeme gittim,gezdim,gördüm.
Devasa arazileri var.toprak kan eksen,can bitecek cinsinden.su bol.
Ama işletmede sıkıntı var.
Amirinden memuruna işçisine kadar.
Çalışanlardan yapılan işlere gönlü razı olmayan biri anlatmıştı.
Yanmayan yeri yanmış gibi gösterip bugdayini kendilerinin sattigindan tutunda....
Sadece benim duyduğum of of...

Her yılın verimi ayrı olur, geç ekim senesine göre tercih edilebilir, fakat bu yıl genel maliyetlerin artmasından dolayı geç ekime gidildi, uygun tohumluk çeşitte önemlidir.Erkenci ve geççi buğdaylar var.Çoğu yerde verim düşüşü var.