Çift çeker almaya değer mi ? Yoksa gereksiz masraf mi?

Merhaba arkadaşlar. Kuru tarım hububat ile uğraşıyorum. Asıl mesleğim degil ancak merak ve sevdiğimden dolayı yapıyorum. 2000 model 54 c kullanıyorum. Memnunum,işlediğim tarlaya fazla bile ancak hem modelini bir tık daha yükselteyim hem de mekanik traktör sevgimden dolayı 2. El td65s gibi bir traktör alma fikrim var. Gerekli mi gereksiz mi sizin düşüncelerinizi ihtiyacım var. Ben objektif olamıyorum. 😃

Merhaba,
Landini 9880 var, tek çeker, rektifiye yapıldı, LDA takıldı.
Çiftçinin yaşı 60 a yakın.
Bu sene sürümlerde kolaydı.
Mısır ekimi, azalacağını ön görüyoruz.
Buğday, ayçiçek döngüsü daha iyi duruyor.
Süpürge fiyatı borsada 60 65 TL.
Traktör büyüyünce yeni ekipmanda gerekecek.
Tarlalar çok küçükse dönmek için daha fazla manevra süresi ister.

Mali açıdan bütçeyi zorlamayacaksa kesinlikle çift çeker alınmalı cift çeker +orjinal kabinli olmalı tek çekerin manevradan başka hüneri yok baharın tarlaya gübre atarken elle gübre atılması gereken çamurlu yere girip gübre attım yarıp çıktı izlere su birikti aynı izden ilaç attım nadasda rahat mibzer ile dik rampaları ekerken rampa aşa yüklü remork indirirken tesviye yaparken gübre dagıtırken bazen biraz büyük ekipman da takmak gerekebiliyor karda kışda çift çeker çok başka
Yarım metre kar yağdı kısa mesafede olsa (5km) işe gitmek zorunda kaldım hiç sıkıntısız geziyor

Resimler ve ekler

• 20260102_125220.jpg
    20260102_125220.jpg
    69 KB · Görüntüleme: 32
  • 20251222_104552.jpg
    20251222_104552.jpg
    154 KB · Görüntüleme: 32
  • 20251222_134958.jpg
    20251222_134958.jpg
    359.2 KB · Görüntüleme: 29
  • 20251011_143422.jpg
    20251011_143422.jpg
    217.8 KB · Görüntüleme: 35
Merhaba,
Landini 9880 var, tek çeker, rektifiye yapıldı, LDA takıldı.
Çiftçinin yaşı 60 a yakın.
Bu sene sürümlerde kolaydı.
Mısır ekimi, azalacağını ön görüyoruz.
Buğday, ayçiçek döngüsü daha iyi duruyor.
Süpürge fiyatı borsada 60 65 TL.
Traktör büyüyünce yeni ekipmanda gerekecek.
Tarlalar çok küçükse dönmek için daha fazla manevra süresi ister.
Teşekkürler hocam. 2015 model td65s var. 4250 saatte. 100 saat önce baskı balata değişmiş. Çiftte vb kullanılmamış sanirim yem karmada kullanildi. Fiziki olarak deformasyon yok. Alınabilir mi?

Mali açıdan bütçeyi zorlamayacaksa kesinlikle çift çeker alınmalı cift çeker +orjinal kabinli olmalı tek çekerin manevradan başka hüneri yok baharın tarlaya gübre atarken elle gübre atılması gereken çamurlu yere girip gübre attım yarıp çıktı izlere su birikti aynı izden ilaç attım nadasda rahat mibzer ile dik rampaları ekerken rampa aşa yüklü remork indirirken tesviye yaparken gübre dagıtırken bazen biraz büyük ekipman da takmak gerekebiliyor karda kışda çift çeker çok başka
Yarım metre kar yağdı kısa mesafede olsa (5km) işe gitmek zorunda kaldım hiç sıkıntısız geziyor
Teşekkürler. Özellikle bizim orada balikesirde bahar surumlerinde yerler cok sert ve sıkı oluyor. Çok yer olmasa bile 2 wd ile yoruluyor insan. Kilide basmaktan bacağım tutuluyor bazen 😄

Teşekkürler hocam. 2015 model td65s var. 4250 saatte. 100 saat önce baskı balata değişmiş. Çiftte vb kullanılmamış sanirim yem karmada kullanildi. Fiziki olarak deformasyon yok. Alınabilir mi?
Ben olsam daha temizini bulurdum 2.elde en temizini mümkünse tanıdık bildik makineyi almak lazım 1000 saat altı hırpalanmamış olmalı yoksa eldekinden de olursunuz eskiyi aratır
The hoca'nın yorumlaması gerekir di aslında

Bizim yan koyde bir abi traktör 20 beygir bile olsa çiftçeker olacak der hep kendi beygirinde çiftçeker traktör tek cekerine göre hep daha güçlüdür.Bizde büyük traktörün yanına yardımcı massey ferguson 2615 aldık traktör 50 beygir ama çiftçeker neredeyse tek ceker 70 hp traktör kadar çekebiliyor. İmkan varsa çiftçeker alsanız daha iyi olur.

Ben olsam daha temizini bulurdum 2.elde en temizini mümkünse tanıdık bildik makineyi almak lazım 1000 saat altı hırpalanmamış olmalı yoksa eldekinden de olursunuz eskiyi aratır
The hoca'nın yorumlaması gerekir di aslında
Evet ,ben de dusuk saatli bakiyorum ama böyle bir seçenek cikti karşıma o nedenle hoca ya da danisayim dedim

Bizim yan koyde bir abi traktör 20 beygir bile olsa çiftçeker olacak der hep kendi beygirinde çiftçeker traktör tek cekerine göre hep daha güçlüdür.Bizde büyük traktörün yanına yardımcı massey ferguson 2615 aldık traktör 50 beygir ama çiftçeker neredeyse tek ceker 70 hp traktör kadar çekebiliyor. İmkan varsa çiftçeker alsanız daha iyi olur.
Teşekkür ederim. Ben de o sekilde düşündüğüm icin fazla para bağlamadan bir 4 wd almak istiyorum.

Merhaba arkadaşlar. Kuru tarım hububat ile uğraşıyorum. Asıl mesleğim degil ancak merak ve sevdiğimden dolayı yapıyorum. 2000 model 54 c kullanıyorum. Memnunum,işlediğim tarlaya fazla bile ancak hem modelini bir tık daha yükselteyim hem de mekanik traktör sevgimden dolayı 2. El td65s gibi bir traktör alma fikrim var. Gerekli mi gereksiz mi sizin düşüncelerinizi ihtiyacım var. Ben objektif olamıyorum. 😃
Ne Alirsan al orjinal kabin al

Case 55c tavsiyemdir 4piston

54 c yi geri ararsınız.
Çeker traktör alıp ikinci traktör olarak ilk traktöründen alan çok oldu.
Motor karakteristiğide önemli oluyor.
54c de gazladıkça ısındıkça az yakan motor var.
Bu yeni tip motorlar 1500 1600 rpm devirlerde az yakıyor.
Td65 traktör çekerden dolayı çok yakıyor diye satıp tek çeker alanını gördük.
Traktörlerin performans sorunları olanlarıda vardı.
Elektrikli süpürge gibi çalışan hissiyatsız motorlar var.
54c den sonra 6066s çeker traktör rahat söylebiliriz.Toprak işlemede sürüş dinamiklerinize uyar.
Steyr 8043 ile 50 dekar yer işleyen var, yol yakıtını unutursunuz.
Tarladan ne çıkıyor bir de ona bakalım.

54 c yi geri ararsınız.
Çeker traktör alıp ikinci traktör olarak ilk traktöründen alan çok oldu.
Motor karakteristiğide önemli oluyor.
54c de gazladıkça ısındıkça az yakan motor var.
Bu yeni tip motorlar 1500 1600 rpm devirlerde az yakıyor.
Td65 traktör çekerden dolayı çok yakıyor diye satıp tek çeker alanını gördük.
Traktörlerin performans sorunları olanlarıda vardı.
Elektrikli süpürge gibi çalışan hissiyatsız motorlar var.
54c den sonra 6066s çeker traktör rahat söylebiliriz.Toprak işlemede sürüş dinamiklerinize uyar.
Steyr 8043 ile 50 dekar yer işleyen var, yol yakıtını unutursunuz.
Tarladan ne çıkıyor bir de ona bakalım.
Hocam , 54c den memnunum. 54c varken 8043 düşüneceğimi sanmıyorum. Düşündüğüm traktör siz de bilirsiniz 6066 serisinin turbolu versiyonunu. Herseyi aynı sadece rengi farkli. 6066 s 3 piston td65s de 3 pistonlu. Td65d platform olarak daha ağır zaten. Ayrıca ben hantal oldugu icin td65d düşünmüyorum. Bu nedenle td65s in tenteli versiyonuna bakiyorum. Tarladan çıkana bakacak olursak gerek yok diyebiliriz. Lesberlik dede yadigarı. Asıl mesleğim degil. Ayrıca yerlerde kendime ait. Icar vermiyorum.

Hocam , 54c den memnunum. 54c varken 8043 düşüneceğimi sanmıyorum. Düşündüğüm traktör siz de bilirsiniz 6066 serisinin turbolu versiyonunu. Herseyi aynı sadece rengi farkli. 6066 s 3 piston td65s de 3 pistonlu. Td65d platform olarak daha ağır zaten. Ayrıca ben hantal oldugu icin td65d düşünmüyorum. Bu nedenle td65s in tenteli versiyonuna bakiyorum. Tarladan çıkana bakacak olursak gerek yok diyebiliriz. Lesberlik dede yadigarı. Asıl mesleğim degil. Ayrıca yerlerde kendime ait. Icar vermiyorum.
TD65D denginde Case 65E var, servis yakıt tasarrufu ve performans için egzantrik önermişti, yakıt pompası ayarı yaptık, geçtik.Hantallık sorunu olmaz.
Kabinsiz traktör olarak Erkunt 58E kullanıyoruz.
Tek traktör kullanacaksanız kabinli olmasını tavsiye ederiz.