çift çekere geçme yardım?

Ynt: çift çekere geçme yardım?

anayurtlu 3105d link=topic=51557.msg524893#msg524893 date=1327968872' Alıntı:
en teknik yine senin dediğin :)
başka traktörle çekiştir.çekemezsen çiftçekerde değildir. çekersen o jd arızalıdır.henüz çekişmelerde galip gelen jd ye rastlanmamıştır. zuha-*-s (şaka)

gokhanozkan link=topic=51557.msg524898#msg524898 date=1327969809' Alıntı:
başka traktörle çekiştir.çekemezsen çiftçekerde değildir. çekersen o jd arızalıdır.henüz çekişmelerde galip gelen jd ye rastlanmamıştır. zuha-*-s (şaka)
kardeş;jd kimseyi çekemiyor da sen de jd yi çekemiyon gibi duruyon :)

uraltay link=topic=51557.msg524849#msg524849 date=1327963567' Alıntı:
anlaşılan pati çekmekten başka bi yolu yok ön tekerlerin devrede olup olmadığını anlayabilmenin. ben daha teknik bi yolu olup olmadığını merak etmiştim. benim aklıma daha başka bir fikir daha geldi; ön tekerleği krikoya vurup döndürmeyi denemek. devrede değilse teker dönecektir devredeyse dönmeyecektir. olabilir mi? :D
bu arada; anayurtlu kardeş, bursada yolda felan kalırsan ara beni sop-*-sa

KARDEŞ SEN BENİM DEDİĞİMİ YAPSANA YOLDA GİDERKEN FİRENE BAS TOPRAK ZEMİNDE YAPARSAN İYİ OLUR TEK ÇEKERDE SADECE ARKA FREN TUATAR ÇİFT ÇEKERDE ARKA İE BİRLİKTE ÖNLERDE TUTAR.ÖN TEKER ARKA TEKERLERLE HAREKET EDER ARKA TEKER DURUNCA ŞAFTTA DURUR ŞAFTTA DURACAGINDAN ÖNDE FREN OLMAMASINA RAĞMEN ÖN DİFRANSİYEL KİTLENİR ÖNLERDE KIZAKLARRRRRR....4 ÇEKERDE İKEN TEK FREN YAPIP DÖNEMEZSİN İSTERSEN ONUDA DENEE

uraltay link=topic=51557.msg524849#msg524849 date=1327963567' Alıntı:
anlaşılan pati çekmekten başka bi yolu yok ön tekerlerin devrede olup olmadığını anlayabilmenin. ben daha teknik bi yolu olup olmadığını merak etmiştim. benim aklıma daha başka bir fikir daha geldi; ön tekerleği krikoya vurup döndürmeyi denemek. devrede değilse teker dönecektir devredeyse dönmeyecektir. olabilir mi? :D
bu arada; anayurtlu kardeş, bursada yolda felan kalırsan ara beni sop-*-sa

Arka tekerleri ne yapacan, fren mi? noo-*-s ön tekerin arka çaprazına da kriko vurman gerek..
Yukarıdaki örneklerden biri daha kolay değil mi...? :)

gokhanozkan link=topic=51557.msg524898#msg524898 date=1327969809' Alıntı:

Güzel şaka... :)

bizim nh 70 66 vardı ondada aşşağı itinçe çift çeker devre dışı oluyordu ykarı cekince devrede oluyodu o motordan motora deqişiyo

doganbey1 link=topic=51557.msg524232#msg524232 date=1327928064' Alıntı:
Önler bağlı değilken neden şaft dönsün ki :S bi açıklık getirin lo

traktör hareket ederse bu sefer de ön tekerden hareket alır bu yüzden döner

kitapçığa güvenme. bazen farklı modellere uygun özellikleride anlatıyo yada büyük ihtimal yazım hatasıdır.traktör geçiyomu geçiyo. gerisini boşver. ;D

hiç uğraşma kolu yukarı çekince çift çekerde bastırınca aşağıya tek çekerde ok-*-s