Ynt: çiftçilikte nasıl kazanırz.
ben kendi payıma konuşayım..bu zamana kadar..ektiğim ürünler yer fıstıgı..allahtan deneme amaclı ekmiştim ama baya cıktı satacak yer bulamadım konu komşuya dagıttım..soğan ..iyi kötü sattım üç beş kuruş kazandım..yeşil mercimek..bi ara muazzam parasını kazandım allah bereket versin..kimyon..yine güzel para kazandım..macar fiğ ,köşeli fiğ anlı anlına denk geldi..desdekde dahil para bırakmadı..pancar .en verimli ve karlı olan üründü..taki mazot pahalanana kadar..su motoruyla sulama yaptıgımiçin bıraktım ..bide su sıkıntısı yüzünden..çitlemelik çekirdek ..pek bişey kazanmadım..son iki üç yıldırda bugday ve arpa hariçi ürün ekmiyorum..sadece evime yetecek kadar soğan, kavun, karpuz,patedes,bamya,nohut, köyde olupta yetişebilcek iyi kötü pazar ihtiyacımolan ürünleri ekmeye calışıyorum..
yaradan mevlama binlerce kere şükürler olsunki kurulu bir düzenim var ve kendi yağımla kavruluyorum..mevlam bu çiftçilik işiyle uğraşıp alın teri akıdıp omuz emeği veren bütün dostların emeğinin karşılıgını misli misli versin..