CİĞER FİYATI ETI KATLADI

eskıden ciğer fiyatları etın yarısı ücde biri ikisi kadarken bugun etın ıkı katına gelmış, bunun sebebını de ıthal hayvanlara bağlıyorum sz ne düşünüyorsunuz ?

demekki ithal hayvan gelmese et 60 lıraya çıkacak

Ynt: CİĞER FİYATI ETI KATLADI

Önceden ette ucuzdu benim sünnetimde 45-50 kg kuş başı et almışız 500 lira gibi bir para ödenmişiz.. Demek ki bizim ithal hayvana ihityacımız yok...

Gelelim ciğere; etin iki katı kadar ciğer fiyatı olmaz.Kıymanın 22 lira olduğunu söylersem 44 liraya kimse ciğer almaz...

et 20 lira iken ciğer 30 lira, bana çok tuhaf geldi bu durum yurt dışından gelen bır kısım et kesılmış olarak gelıyor ve ıçınden ciğer çıkmıyor ben buna bağladım kendımce

ette hile pek gözle görülmesede çiğerde hile olamaz belki ondan olabilir..yani tam çiğer alırken inek ve koyun hariçi başka hayvan çiğerini kakalama durumu olamaz o yüzden olabilir.

Ciğerin pahalı olması normal. Çünkü bir hayvandan 400 kg et alabilirsiniz ama aynı hayvandan en fazla 4-5 kilo ciğer alabilirsiniz. Yani ciğer daha az bulunan bir ürün. :D

Ahmed Gülsu link=topic=55052.msg585478#msg585478 date=1335380828' Alıntı:
Ciğerin pahalı olması normal. Çünkü bir hayvandan 400 kg et alabilirsiniz ama aynı hayvandan en fazla 4-5 kilo ciğer alabilirsiniz. Yani ciğer daha az bulunan bir ürün. :D
eskiden de öyleydi ama ciğerin ucuz olmasına alışığız